Βιβλίο αυτοβελτίωσης: «Η σχολή των θεών» του Elio D’Anna

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος

Η εσωτερική αναζήτηση και η δύναμη να φτάσουμε στους στόχους μας είναι αντικείμενο μελέτης πολλών φιλοσοφιών και θρησκειών. Πάνω σε αυτήν την δύναμη στηρίζεται και το βιβλίο η σχολή των θεών. Δείτε πώς!

Τα τελευταία χρόνια τα βιβλία αυτοβελτίωσης έχουν σαφέστατα μπει στην ζωή μας. Τα ράφια πλέον των βιβλιοπωλείων είναι γεμάτα από συναρπαστική βιβλία τα οποία μας δίνουν όχι μόνο ευχάριστες στιγμές αλλά και πρακτικές γνώσεις και εμπειρίες. Σε αυτήν την κατηγορία θα μπορούσαμε να κατατάξουμε και το βιβλίο «Η σχολή των θεών», το οποίο παρά το γεγονός ότι   δεν είναι βιβλίο αυτοπεποίθησης με την αυστηρή έννοια.

Θέμα

Το βιβλίο είναι ένα ταξίδι εσωτερικής αναζήτησης. Ο βασικός χαρακτήρας μας βρίσκεται σε συνεχή αλληλεπίδραση με μια οντότητα,  την οποία την ονομάζει Dreamer. Ο Dreamer τον ωθεί σε ένα ταξίδι στην ιστορία μέσα από το οποίο προσπαθεί να διδάξει τον βασικό μας χαρακτήρα βασικές αλήθειες σε σχέση με την ύπαρξή μας.  Έτσι ο ήρωάς μας βγαίνει από την συμβατική ζωή την οποία ζούσε και ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα την οποία πολλά χρόνια αγνοούσε.

Βιβλίο αυτοβελτίωσης: «Η σχολή των θεών» του Elio D’Anna


Διαβάστε Επίσης: Υποδεχόμαστε τη νέα χρόνια με τα πιο αισιόδοξα ημερολόγια


Το δίδαγμα του βιβλίου

Διδάσκει στον χαρακτήρα μας ότι μπορεί να είναι όποιος θελήσει να είναι, ότι ο κόσμος είναι όπως τον ονειρεύεται. Η μεγαλύτερη όμως αλήθεια είναι ότι σαν άνθρωποι είμαστε κάτι περισσότερο από σάρκα και οστά. Είμαστε κυρίως δυνατές πνευματικές οντότητες και ότι η δύναμη της σκέψης μας έχει τεράστιες επιδράσεις στο παρόν μας ακόμα και στο σώμα μας. Συνεπώς ότι με την δύναμη της σκέψης και της θέλησης μπορούμε να ελέγξουμε τα πάντα.

Στόχος του βιβλίου

Ο στόχος λοιπόν του βιβλίου δεν είναι απλά να σας οδηγήσει στην βελτίωση, αλλά να αλλάξει την οπτική σας για την ζωή και γιατί όχι και την ίδια την ζωή σας όπως έγινε και με τον πρωταγωνιστή μας λίγο μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Dreamer. Εντούτοις, σε ολόκληρο το βιβλίο πλανάται ένα πέπλο μυστηρίου το οποίο δεν μπορούμε να το σηκώσουμε εύκολα. Ποιος είναι λοιπόν ο Dreamer; Ποιος θα μπορούσε να είναι; Ποιος είναι ο τόπος από τον οποίον ηχεί η άχρονη και επίκαιρη φωνή του;


Διαβάστε Επίσης: Remedy of books: Κάτι παραπάνω ξέρουν οι βιβλιόφιλοι!


Δεν υπάρχει σαφής απάντηση για το παραπάνω, αλλά δεν χρειάζεται και να υπάρχει. Εξάλλου ο Dreamer έδωσε τα εργαλεία για να φτάσεις στο σημείο να γίνεις αυτό που θες να γίνεις.

Το βιβλίο κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Διόπτρα, με συγγραφέα τον ElioD’Anna και μεταφράστηκε από την Άννα Τουτουτζή και εκδόθηκε για πρώτη φορά τον Ιούλιο του 2020. Αν λοιπόν ψάχνετε για το ιδανικό βιβλίο που θα σας προσφέρει κάτι παραπάνω από αυτοβελτίωση, τότε το βρήκατε.

Συντάκτης: Αναστάσιος Χριστόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.