Βίντεο και συμβουλές styling αν έχεις σπαστά μαλλιά

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Αν όταν στεγνώνεις τα μαλλιά σου φριζάρουν και έχουν ένα ατίθασο σχήμα, τότε πολύ πιθανό να έχεις «κρυμμένες» μπούκλες ή αλλιώς σπαστά μαλλιά. Συλλέξαμε μερικές συμβουλές και βιντεάκια για να αναδείξεις τον φυσικό χαρακτήρα των μαλλιών σου.

Πριν το λούσιμο

Καλό είναι κάποιες ώρες πριν το λούσιμο να εφαρμόζεις λαδάκι στις ρίζες των μαλλιών για να δυναμώσουν και να μπορούν να μακρύνουν πιο εύκολα. Το αφήνεις να δράσει όσες περισσότερες ώρες μπορείς, χωρίς να το παρακάνεις με την ποσότητα. Μπορείς να κάνεις μασάζ με τα δάχτυλά σου απαλά στις ρίζες ή να χρησιμοποιήσεις αυτές τις «βούρτσες μασάζ» που κυκλοφορούν πολύ στο internet και τα socialmedia.

Μπορείς να προμηθευτείς κάποιο λαδάκι από το φαρμακείο ή από μαγαζί με φυτικά καλλυντικά, διαφορετικά μπορείς να ψάξεις και να φτιάξεις το δικό σου σπιτικό λαδάκι με βάση τις ανάγκες του μαλλιού σου και του δέρματός σου στο τριχωτό της κεφαλής.

Κατά το λούσιμο

Καλό είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα ειδικά για σπαστά ή σγουρά μαλλιά, γιατί ενισχύουν τη δομή της μπούκλας. Χρησιμοποίησε αυστηρά το σαμπουάν στις ρίζες και το conditionerστις άκρες και προσπάθησε να χτενίσεις τα μαλλιά σου κατά τη διάρκεια εφαρμογής της μαλακτικής με βούρτσα «de-tangle». Η χρήση μιας μάσκας μαλλιών με ενυδατικά έλαια ή ειδικής για σγουρά μαλλιά, μπορεί επίσης να σε βοηθήσει.

Μετά το λούσιμο

Εδώ είναι το καλό κομμάτι. Μετά το λούσιμο, στράγγιξε τα μαλλιά σου ανάποδα με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω (πιάσε τις άκρες των μαλλιών σου με τα χέρια σου, και πίεσέ τα στο κεφάλι σου) για να φύγει το πολύ νερό. Έπειτα, εφάρμοσε με τον ίδιο τρόπο κρέμα για σγουρά μαλλιά ή αφρό, ομοιόμορφα σε όλο το μαλλί.

Προσοχή! Μην τυλίξεις τα μαλλιά σου σε πετσέτα. Είναι το χειρότερο που μπορείς να τους κάνεις. Θα φριζάρουν και δε θα σχηματιστούν όμορφα οι μπούκλες σου. Αντ’ αυτού, τύλιξε το μαλλί σου σε ένα μακό μπλουζάκι (plopping) και άφησέ το για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ (ανάλογα πόσο εύκολα στεγνώνουν τα μαλλιά σου).

Δες βιντεάκι εδώ.

Την επόμενη ή την παρεπόμενη μέρα

Μπορεί οι μπούκλες σου να πατικωθούν στον ύπνο. Δεν χρειάζεται να κάνεις όλη τη διαδικασία από την αρχή. Απλά βρέξε λίγο το μαλλί σου και σκράντσαρε τις μπούκλες σου με λίγο λαδάκι και έξτρα αφρό ή κρέμα (ανάλογα τι έχεις χρησιμοποιήσει ήδη).

Δες σχετικό βιντεάκι εδώ

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.