Βαθιά ενυδάτωση και το χειμώνα με πανεύκολες DIY μάσκες

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα

Το χειμώνα το δέρμα μας δέχεται μεγάλο πλήγμα. Το κρύο και ο αέρας αφυδατώνουν και ξεραίνουν την επιδερμίδα, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε το δέρμα «τραβάει».

Γιατί να ξοδέψετε χρήματα για μια κρέμα εμπορίου, όταν με απλά υλικά που, ίσως, έχετε ήδη στο σπίτι σας μπορείτε να φτιάξτε μόνοι σας ενυδατικές μάσκες προσώπου, που θα σας χαρίσουν βαθιά ενυδάτωση και λαμπερό πρόσωπο;

Ενυδατική μάσκα με αβοκάντο για πολύ ξηρές επιδερμίδες

Το αβοκάντο είναι ένα φυσικό προϊόν – ένα θαύμα ενυδάτωσης – που βοηθά πολύ αποτελεσματικά στην τόνωση της ξηρής και ευαίσθητης επιδερμίδας.

Υλικά

1 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά γιαούρτι

3 κουταλιές ελαιόλαδο

1 κουταλιά μέλι

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και απλώστε στο πρόσωπό σας για 20 λεπτά. Ξεβγάλτε την μάσκα με ζεστό νερό.

Ενυδατική μάσκα με βάση το γάλα

Η χρήση γάλακτος είναι από τις βασικές μεθόδους για ενυδάτωση της επιδερμίδας. Σε συνδυασμό με τη χρήση Αλόε Βέρα, μπορεί να σας προσφέρει βαθιά τόνωση ανακούφιση του ξηρού και σκασμένου δέρματος.

Υλικά

1 κουταλάκι του γλυκού γάλα σε σκόνη

1 κουταλάκι του γλυκού Αλόε Βέρα σε μορφή gel

1 κουταλιά μέλι

2 σταγόνες αιθέριο έλαιο

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί και αφήστε στο πρόσωπό σας για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, ξεβγάλτε την μάσκα με ζεστό νερό.

Μάσκα ενυδάτωσης με bonus αντιγήρανσης

Το καρότο είναι πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών που βοηθούν στην επιβράδυνση της γήρανσης των κυττάρων. Συνδυάστε το με το αβοκάντο και θα έχετε ένα αποτέλεσμα αντιγήρανσης και ενυδάτωσης που θα σας ενθουσιάσει.

Υλικά

1 καρότο

1/2 ώριμο αβοκάντο

1 κουταλιά μέλι

1/2 κουταλιά ελαιόλαδο

1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

1 κρόκος αυγού

Βράστε το καρότο μέχρι να μπορείτε να το λιώσετε με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε καλά το λιωμένο καρότο με το αβοκάντο και μέχρι να δημιουργηθεί πολτός. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατέψτε καλά. Απλώστε στην επιδερμίδα και αφήστε τη μάσκα για 15 λεπτά. Ύστερα, ξεβγάλτε με ζεστό νερό.

Συντάκτης: Μαρία Κρίβα,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.