Βασικό Ένστικτο, το θρίλερ που δίχασε την κοινή γνώμη!

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη

Ισχύει τελικά, πως ο δολοφόνος τις περισσότερες φορές εμφανίζεται με αγγελικό πρόσωπο; Οδηγεί τα θύματά του, όπως ο δολοφόνος της συγκεκριμένης ταινίας, σε ένα κρεβάτι, τα δένει και ξαφνικά βγάζει έναν παγοκόφτη και τα δολοφονεί; Η ταινία που περιέχει τη θρυλική σκηνή με τη Sharon Stone να δείχνει το επίμαχο σημείο της, συγκαταλέγεται στα σπουδαιότερα θρίλερ όλων των εποχών –και δικαίως.

Πληροφορίες- σενάριο ταινίας

Το Βασικό Ένστικτο είναι μία αμερικανική ερωτική ταινία μυστηρίου που γυρίστηκε το 1992 με σκηνοθέτη τον Πολ Βερχόβεν. Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η Sharon Stone και ο Michael  Douglas.

Η πλοκή της ταινίας αφορά την εξιχνίαση της άγριας δολοφονίας ενός ροκ σταρ, του Τζόνι Μποζ,  από τον ντετέκτιβ Νικ Κάραν. Η κύρια ύποπτος της δολοφονίας θεωρείται μία συγγραφέας, η Κάθριν Τραμέλ, η οποία μέσα στο τελευταίο της βιβλίο περιγράφει μία δολοφονία, η οποία συνέβη με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως του Μποζ. Παρά όμως αυτό το γεγονός, λόγω ελλείψεως άλλων επαρκών αποδείξεων αφήνεται ελεύθερη και προετοιμάζει το καινούργιο της βιβλίο με θέμα έναν ντετέκτιβ. Ο Νικ Κάραν αναζητά στοιχεία για την εμπλοκή της στο φόνο, αλλά στην πορεία των ερευνών, την ερωτεύεται και αναπτύσσει μία παθιασμένη σχέση μαζί της. Όμως, μία σωρεία γεγονότων, όπως μία δεύτερη δολοφονία και μία γυναίκα από το παρελθόν της  Τραμέλ, εμφανίζονται  και διαταράσσουν ξανά τις ισορροπίες, μέχρι να γίνει η αποκάλυψη του δολοφόνου.

Κληροδότημα-Αρνητική κριτική

Η ταινία σήμερα θεωρείται ένα από τα καλύτερα θρίλερ όλων των εποχών. Η σκηνή της Sharon Stone, η οποία την ώρα της ανάκρισης ανοίγει τα πόδια και εμφανίζει το απόκρυφο σημείο της, θεωρείται μία από τις πιο διαχρονικές και δημοφιλείς σκηνές του Παγκόσμιου Κινηματογράφου (αν και πολλοί ισχυρίζονται ότι η Stone δεν έδειξε τίποτα στην πραγματικότητα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΕΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ

Σελίδες: 1 2

Συντάκτης: Μαρία Σκαμπαρδώνη,

Influence:

Δημοσιογράφος στο επάγγελμα, προσπαθώ μέσω της γραφής μου για τη διερεύνηση της αλήθειας. Γνώστρια της Αγγλικής και της Γαλλικής γλώσσας…