Βάλτε φως στη ζωή σας! Πώς θα κάνουμε το σπίτι μας πιο φωτεινό;

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Αυτό το διάστημα που περνάμε όλοι περισσότερο χρόνο στο σπίτι είναι μια καλή ευκαιρία αλλαγές! Τι θα λέγατε αν οι χώροι του σπιτιού μας μπορούσαν να γίνουν πιο φωτεινοί με πολύ εύκολο τρόπο; Ως γνωστόν, το φως μας φτιάχνει τη διάθεση και τώρα το χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ.

Λευκό παντού

Ο πιο εύκολος τρόπος για να βάλετε φως σε ένα δωμάτιο είναι να το κάνετε ολόλευκο. Βάψτε τους τοίχους λευκούς. Κάντε το ίδιο με το ταβάνι. Βάλτε λευκά διακοσμητικά στον χώρο σας. Προσθέστε λίγο χρώμα με ένα χρωματιστό χαλί και τοποθετώντας μαξιλαράκια με χρώμα στο σαλόνι ή πολύχρωμα σκεπάσματα στο υπνοδωμάτιο. Οι λευκοί τοίχοι έχουν την ιδιότητα να αντανακλούν το φυσικό φως που μπαίνει στον χώρο.

Ο φωτισμός είναι ζωή!

Όσο περισσότερο φυσικό φως τόσο το καλύτερο. Ο σωστός φωτισμός σε ένα σπίτι είναι το παν. Εκμεταλλευτείτε παράθυρα και μπαλκονόπορτες από τις οποίες μπορεί να μπει το φως. Κρεμάστε τα φωτιστικά όσο πιο ψηλά γίνεται, ώστε να μπορεί το φυσικό φως να διαχέεται παντού. Χρησιμοποιήστε λάμπες σε λευκό-κίτρινο χρώμα για περισσότερο φως.

Καθρέφτες

Οι καθρέφτες αντανακλούν το φως και έτσι το σπίτι γεμίζει με περισσότερο φως. Βάλτε καθρέφτες σε σημεία του σπιτιού όπου χτυπάει το φως του ήλιου και θα δείτε πόσο πιο λαμπερό και φωτεινό θα γίνει το σπίτι. Ένα τόσο απλό κολπάκι δίνει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Όχι στις “βαριές” κουρτίνες

Οι βαριές κουρτίνες δεν αφήνουν τις ακτίνες του ήλιου να γεμίσουν τον χώρο, με αποτέλεσμα ένα σκοτεινό, μουντό σπίτι ακόμα και τις πρωινές ώρες. Κρεμάστε λευκές, αέρινες κουρτίνες και θα φανεί αμέσως τη διαφορά.

Τα φυτά είναι ζωή

Μπορεί ένα φυτό να μην φέρνει φως μέσα στο σπίτι, αλλά μια μεγάλη πράσινη γλάστρα σε κάποια φωτεινή γωνία ή μια ανθοδέσμη πάνω στο τραπέζι και… το δωμάτιο έχει ήδη φωτίσει. Τα φυτά είναι πηγή φρεσκάδας και ζωντάνιας και έτσι, με έμμεσο τρόπο, κάνουν τον χώρο να φαίνεται αυτόματα πιο φωτεινός.

Χρησιμοποίησε τους εξωτερικούς χώρους

Αν διαθέτετε μπαλκόνι, αυλή ή κήπο, μπορείτε να φτιάξειτε εκεί ένα όμορφο και φωτεινό σαλόνι το οποίο θα φαίνεται σαν προέκταση του σπιτιού σας! Η ομορφιά και το φως θα αντανακλάται και μέσα στο σπίτι.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…