Υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον Καναδά από το ΙΣΤ

Συντάκτης: Flowmagazine

Υποτροφίες για μεταπτυχιακά στον Καναδά από το ΙΣΤTο Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ προσφέρει υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές χάρη στην επιχορήγηση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.SNF.org) που φτάνει το 1 εκατ. δολάρια. Σκοπός είναι να δώσει την ευκαιρία σε πολίτες της Ελλάδας με τα απαραίτητα προσόντα… να πραγματοποιήσουν τις ερευνητικές τους σπουδές σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο Πανεπιστήμιο του Καναδά. Όλα αυτά, βέβαια, γίνονται μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού των 70 ετών διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τον Καναδά.

Έως τώρα, το Ίδρυμα έχει πραγματοποιήσει δωρεές συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων προς το Πανεπιστήμιο McGill, το Πανεπιστήμιο της Οττάβα, το Πανεπιστήμιο York και το Πανεπιστήμιο του Μόντρεαλ. Η συγκεκριμένη δωρεά αποτελεί κομμάτι της τρέχουσας τριετούς πρωτοβουλίας των 100.000.000 ευρώ του Ιδρύματος, η οποία προσπαθεί να ανακουφίσει οικονομικά τους Έλληνες. Οι υποτροφίες απονέμονται αποκλειστικά σε φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα επιπέδου Master ή Διδακτορικού (PhD) του Πανεπιστημίου.

«Μέσω αυτής της δωρεάς, Έλληνες φοιτητές θα έχουν πλέον την επιλογή και τη δυνατότητα να σπουδάσουν στα καλύτερα πανεπιστήμια του Καναδά», αναφέρει ο Ανδρέας Δρακόπουλος, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος.

Η μέγιστη διάρκεια της υποτροφίας για προγράμματα Master είναι δύο χρόνια και για τα διδακτορικά έως και 4 χρόνια. Προκειμένου να είναι δικαιούχοι, οι υποψήφιοι πρέπει να πληρούν όλα τα κριτήρια εισαγωγής του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ για το πρόγραμμα της επιλογής τους. Όπως δηλώνει ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ, Δρ. Γκάι Μπρετόν: «Χάρη σε γενναιόδωρες δωρεές, το Πανεπιστήμιό μας μπορεί να υπερηφανεύεται για τους άριστους φοιτητές από πολλά μέρη σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι εμπλουτίζουν την κοινότητά μας αποκτώντας ταυτόχρονα υψηλής ποιότητας παιδεία».

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…