Υπεύθυνο το γάλα για την εμφάνιση ακμής;

Συντάκτης: Flowmagazine

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση γάλατος αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης βαριάς ακμής, καθώς τα στοιχεία έδειξαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν πάνω από τρία ποτήρια γάλα την ημέρα παρουσίασαν ακμή 22% πιο συχνά από άτομα που έπιναν λιγότερο από ένα ποτήρι γάλα ημερησίως.

Σύμφωνα με τον Ουίλιαμ Ντάνμπι, M.D., έναν από τους υπευθύνους της έρευνας και καθηγητή στο τμήμα δερματολογίας της Σχολής Ιατρικής του Ντάρτμουθ, στεροειδείς ορμόνες και βιοενεργά στοιχεία που υπάρχουν στο γάλα μπορεί να επηρεάσουν την εμφάνιση ακμής.

Ο ίδιος προτείνει την αφαίρεση γαλακτοκομικών προϊόντων από τη διατροφή για ένα εξάμηνο, προκειμένου να διαπιστωθεί η υπαιτιότητα του γάλατος. Συμβουλεύει όμως την επαρκή λήψη ασβεστίου και βιταμίνης D από άλλες πηγές αποσκοπώντας στην αποφυγή πρόκλησης βλάβης στο σκελετό.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…