Υιοθέτησε ένα αδεσποτάκι!

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη

Πριν λίγο καιρό σου είχα μιλήσει για τους λόγους που ένα κατοικίδιο μας βοηθά στην ζωή μας τόσο ψυχολογικά, όσο και σωματικά. Σήμερα αποφάσισα να σου εξηγήσω πόσο σημαντικό είναι, αν σκέφτεσαι να αποκτήσεις ένα σκύλο ή μια γάτα, να τον/την υιοθετήσεις και σε καμία περίπτωση να αγοράσεις κάποιο!

Καταρχάς, δε χρειάζεται να σου υπενθυμίσω φυσικά πόσο καλά πρέπει να σκεφτείς, αν όντως μπορείς να ανταπεξέλθεις στις απαιτήσεις που έχει ένα κατοικίδιο, καθώς χρειάζεται καθημερινή και συστηματική φροντίδα και προσοχή από σένα. Αν αυτό το έχεις σκεφτεί, μπορείς να συνεχίσεις να διαβάζεις το άρθρο γιατί σίγουρα σε ενδιαφέρει.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να διαδίδεται, όλο και περισσότερο η πράξη της υιοθεσίας και αρχίζουν όλο και περισσότεροι να υιοθετούν και όχι να αγοράζουν κατοικίδια, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια που συνέβαινε ακριβώς το αντίθετο. Με την πράξη της υιοθεσίας να ‘σαι σίγουρος, πως θα κάνεις ένα αδεσποτάκι πολύ, μα πολύ χαρούμενο.

Αν τώρα σκέφτεσαι ποιος είναι ο βασικός λόγος να υιοθετήσεις και όχι να αγοράσεις ένα ζώο, η απάντηση είναι απλή. Τα ζώα έχουν και αυτά ψυχή και η απόκτησή τους δε θα έπρεπε να γίνεται μέσω κάποιας χρηματικής συναλλαγής. Μιας και όλα γύρω μας εξελίσσονται, θα πρέπει να σταματήσει η μετατροπή των ζώων σε μηχανές παραγωγής. Δεν είναι δυνατόν το 2018, άνθρωποι να πλουτίζουν μέσω της πώλησης κατοικίδιων και ζώα να λειτουργούν ως μηχανές παραγωγής, λες και πρόκειται για άψυχα αντικείμενα.

Δεν έχω σκοπό να σας κάνω κήρυγμα μέσω του άρθρου, αλλά ζούμε σε μια εποχή που οι περισσότεροι γνωρίζουμε να χειριζόμαστε το internet, άρα γνωρίζουμε επίσης πως ό,τι θέλουμε να βρούμε, βρίσκεται ένα κλικ μακριά μας.

Αν ψάξεις στο internet σε κάποια μηχανή αναζήτησης, θα βρεις πολλά καταφύγια αδέσποτων ζώων, όπου κι αν μένεις. Σε αυτά λοιπόν τα καταφύγια, θα βρεις ό,τι ψάχνεις. Το βασικό βέβαια είναι, πως θα βρεις πολλά αδεσποτάκια που το μόνο που χρειάζονται, δεν είναι παρά ένα σπίτι, ζεστασιά και ανιδιοτελή αγάπη. Περιμένουν εσένα να τους δώσεις τη φροντίδα που τους λείπει και μια δεύτερη ευκαιρία.

Επίσης, πολλές φιλανθρωπικές οργανώσεις κατά καιρούς διοργανώνουν εκδηλώσεις σε διάφορους δήμους, ώστε το κοινό να τις επισκεφτεί να συνεισφέρει, αλλά και να υιοθετήσει το ζωάκι που επιθυμεί.

Η ηθική ικανοποίηση που θα νιώσεις βοηθώντας ένα αδέσποτο είναι μεγάλη. Η αγάπη που έχεις να κερδίσεις από αυτό επίσης. Θα γίνει η πιστή σου συντροφιά και η καλύτερη παρέα σου.

Μην ξεχνάς όμως! Υιοθετώντας ένα αδέσποτο, δίνεις το παράδειγμα, ώστε να το κάνουν και άλλοι. Δίνεις το παράδειγμα της προσφοράς στο κοινωνικό περιβάλλον σου. Επίσης, αν έχεις παιδιά, τα μαθαίνεις να σέβονται τα αδέσποτα γύρω μας και να μην αδιαφορούν γι’ αυτά. Βάζεις λοιπόν και συ τα θεμέλια σ’ ένα καινούργιο τρόπο σκέψης για το μακροπρόθεσμο μέλλον στο θέμα της υιοθέτησης κατοικίδιων.

Συντάκτης: Μαρία Σερεμέτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr