Υγιή μαλλιά και πάλι

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη

Το μεγαλύτερο μέρος του γυναικείου πληθυσμού αντιμετωπίζει πρόβλημα με τα μαλλιά. Οι σπασμένες άκρες, τα θαμπά και άτονα μαλλιά είναι πιο συχνά αυτήν την εποχή, λόγω ήλιου. Παρακάτω θα δείτε tips για να περιποιείστε τα μαλλιά σας και να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε.

Μην λούζετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση

Η βλάβη προκαλείται συχνά από την υπερβολική πλύση των μαλλιών. Όταν πλένετε τα μαλλιά σας κάθε μέρα, χάνετε τα περισσότερα από τα φυσικά έλαια που βοηθούν να λάμψουν και να αναπηδήσουν. Το σαμπουάν κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται ξηρά και να είναι πιο επιρρεπή σε θραύση. Πλένετε τα μαλλιά σας μόνο μία φορά κάθε δεύτερη μέρα.

Χρησιμοποιήστε τη σωστή βούρτσα ή χτένα για τον τύπο της τρίχας σας

Η χρήση της σωστής βούρτσας μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην υγεία των μαλλιών σας. Οι χτένες και οι βούρτσες βγαίνουν σε όλα τα είδη, σχήματα και μεγέθη.

Βούρτσα:

Οι βούρτσες χρησιμοποιούνται καλύτερα για ίσια μαλλιά. Οι μαλακές βούρτσες είναι καλές για τις γυναίκες με λεπτές τρίχες. Βοηθούν να εξομαλύνετε τις λεπτότερες τρίχες των μαλλιών και κατανέμουν τα έλαια ομοιόμορφα στο κεφάλι σας. Η βούρτσα με κινητές τρίχες είναι ιδανική για σγουρά μαλλιά. Αυτό θα βοηθήσει να ξεμπερδέψετε τις βρεγμένες μπούκλες και να τις βοηθήσετε να συγκεντρωθούν μαζί για ένα πιο καθορισμένο μοτίβο κύματος.

Χτένα:

Οι μεγάλες χτένες δοντιών χρησιμοποιούνται για την απομάκρυνση των παχιών τριχών, ειδικά αν είναι υγρές. Ενώ μικρές χτένες δοντιών χρησιμοποιούνται για το styling και το διαχωρισμό των μαλλιών κατά το ίσιωμα.

Μην χρησιμοποιείτε συνέχεια πιστολάκι ή κάποιο ισιωτικό μαλλιών

Τα μαλλιά σας είναι ευάλωτα ειδικά στη θέρμανση. Εάν θέλετε να έχετε μεταξένιες μαλακές μπούκλες, απλά αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν. Όταν πραγματικά πρέπει να χρησιμοποιήσετε το πιστολάκι κρατήστε το τουλάχιστον τέσσερα έως έξι εκατοστά μακριά από τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιώντας το πιστολάκι μαλλιών πολύ κοντά, η θέρμανση των μαλλιών σας σε άμεση επαφή μπορεί να βλάψει τα μαλλιά δίνοντάς τους μια εύθραυστη και θαμπή υφή.

Κόψτε τα μαλλιά σας τακτικά

Το κούρεμα σάς βοήθα να απαλλαγείτε από τα άσχημα ταλαιπωρημένα άκρα. Εάν τα μαλλιά σας έχουν υποστεί σοβαρές βλάβες και έχουν υφή που μοιάζει με άχυρο, ο ευκολότερος τρόπος για να τα αποκαταστήσετε είναι να κάνετε μια περιποίηση.

Αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο

Η ζημιά από τον ήλιο μπορεί να προκαλέσει ξηρά εύθραυστα μαλλιά καθώς και εξασθένηση και αραίωση χρώματος. Όταν βγείτε έξω για μια ηλιοθεραπεία, μην ξεχάσετε να καλύπτετε τα μαλλιά σας με κάποιο καπέλο ή λίγο αντηλιακό για τη γραμμή του τριχωτού της κεφαλής σας για να αποφύγετε την καύση και την καταστροφή των ριζών της τρίχας.

Υγιεινά τρόφιμα

Μια διατροφή πλούσια σε πρωτεΐνες, φρούτα, λαχανικά και γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά μπορεί να κρατήσει τα μαλλιά σας υγιή.

Συντάκτης: Χριστίνα Γιώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr