Ένα δροσερό, ανάλαφρο cheesecake με ανάλαφρη κρέμα, καλυμμένο με σπιτικό ζελέ και φρέσκα φρούτα. Μια απλή, εύκολη και γρήγορη στη παρασκευή …
Τσιζκέικ με σάλτσα καραμέλας
Συνταγή για λαχταριστό τσιζκέικ με πινελιά καραμέλας…
Υλικά συνταγής
Για τη βάση
180 γρ. μπισκότα digestive
90 γρ. βούτυρο
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα
125 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. ξινή κρέμα (sour ceam) έτοιμη ή σπιτική
1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
3 αυγά
Για τη καραμέλα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού έτοιμο σιρόπι του εμπορίου με γεύση καραμέλας
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Cheesecake με ζελέ φρούτων
Εκτέλεση συνταγής
- Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Τα μεταφέρετε σε ένα μπολ, προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά. Σε στρογγυλή φόρμα, με ψηλά αποσπώμενα τοιχώματα απλώνετε το μείγμα του μπισκότου. Τοποθετείτε την βάση στο ψυγείο για να παγώσει κι ετοιμάζετε την κρέμα.
- Για την κρέμα: Χτυπάτε στο μίξερ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη την ξινή κρέμα (sour cream), τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Προσθέτετε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τοποθετείτε την κρέμα στη βάση του μπισκότου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C για 50′-60′ περίπου. Μόλις το cheesecake ψηθεί, το βγάζετε από φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς σε θερμοκρασία δωματίου.
- Για την καραμέλα: Σε μία κατσαρόλα ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το έτοιμο σιρόπι με γεύση καραμέλας και το βούτυρο και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνετε την καραμέλα να κρυώσει και την απλώνετε πάνω από το γλυκό. Τοποθετείτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν σερβίρετε.
Πηγή: icookgreek.com