Τρόπος καθαρισμού των προϊόντων μακιγιάζ

Συντάκτης: Flowmagazine

Το συχνό και αποτελεσματικό  καθάρισμα των πινέλων του μακιγιάζ είναι πολύ σημαντικό, αφού ελλοχεύουν κίνδυνοι  για την  επιδερμίδα, εάν δεν εφαρμόζεται.  Εξίσου σημαντικός είναι και ο καθαρισμός των προϊόντων μακιγιάζ.  Τρόπος υπάρχει και θα το μάθεις ευθύς αμέσως!

Όπως μπορείς να καταλάβεις, ειδικά τα ρουζ, οι πούδρες, οι σκιές κι όλα εκείνα που είναι κυρίως σε compact μορφή είναι πολύ πιθανό να μαζεύουν βακτήρια και μικρόβια από την επαφή τους με τα δάχτυλά σου και φυσικά τα πινέλα. Επομένως, ακόμα κι αν εσύ πλένεις το πινέλο σου, είναι πιθανό η πούδρα όπου θα το ξανακουμπήσεις να έχει μικρόβια, που πάλι θα μεταφερθούν στην επιδερμίδα σου . Διάβασε, λοιπόν, προσεκτικά τι πρέπει να κάνεις.

– Για σκιές, ρουζ και πούδρες χρειάζεσαι καθαρό οινόπνευμα κι ένα μπουκαλάκι με vaporisateur. Το μόνο που κάνεις είναι να ψεκάσεις την επιφάνεια που θες και να την αφήσεις να στεγνώσει. Το ίδιο κάνεις και με τα μολύβια ματιών και χειλιών, απλά μετά χρειάζονται καλό σκούπισμα.

– Αν θες να καθαρίσεις ένα μπουκαλάκι με υγρό foundation ή αυτό από το mascara, τότε βούτα μία μπατονέτα στο οινόπνευμα και καθάρισε προσεκτικά το στόμιο μέσα κι έξω, προσέχοντας μη στάξει μέσα.

– Τις ξύστρες και τα ψαλίδια για τα φρύδια μπορείς να τα βουτήξεις μέσα σε οινόπνευμα για λίγο και να τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά.

Επομένως, μην ξεχνάς, εκτός από τον καθαρισμό των πινέλων , να καθαρίζεις  τακτικά και τα προϊόντα μακιγιάζ που χρησιμοποιείς!

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…