«Φάτε το ουράνιο τόξο», μία εξαιρετική συμβουλή των διατροφολόγων, διότι σας προτρέπει να καταναλώσετε διαφορετικά φρούτα και λαχανικά, τα οποία …
Τροφές που θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις έντονο και λαμπερό μαύρισμα
Καλοκαίρι σημαίνει χρυσαφένιες παραλίες, καταγάλανη θάλασσα, διακοπές, ήλιος και φυσικά μαύρισμα. Οι περισσότεροι κάνουν ηλιοθεραπεία ατελείωτες ώρες για να αποκτήσουν αυτό το ωραίο και sexy σοκολατί χρώμα στην επιδερμίδα, αγνοώντας τις βλαβερές συνέπειες του ήλιου και της υπεριώδους ακτινοβολίας.
Αυτό που μπορεί να μην γνωρίζουν όμως, είναι ότι η συστηματική κατανάλωση ορισμένων τροφίμων μπορούν να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν το έντονο και λαμπερό μαύρισμα που τόσο πολύ θέλουν.
Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην αντηλιακή (αντιοξειδωτική) προστασία, στο μαύρισμα, στην ενυδάτωση της επιδερμίδας, στην ανάπλαση του δέρματος αλλά και στη διατήρηση της σφριγηλότητάς του.
Στη συνέχεια θα βρεις κάποιες από τις τροφές που θα σε βοηθήσουν να πετύχεις τον καλοκαιρινό σου στόχο, το τέλειο μαύρισμα.
Καρότα
Τα καρότα ενυδατώνουν το δέρμα βαθιά λόγω του μεγάλου ποσοστού νερού που περιέχουν, το οποίο είναι 87%. Επίσης, το προστατεύουν καθώς τα καροτενοειδή (οι ουσίες που ευθύνονται για το έντονο πορτοκαλί τους χρώμα) προσφέρουν σημαντική αντιοξειδωτική δράση. Τα καροτενοειδή είναι αυτά που βοηθούν στην απόκτηση ενός όμορφου μαυρίσματος και προστατεύουν το δέρμα κάνοντάς το λιγότερο ευαίσθητο στα ενοχλητικά και επίπονα εγκαύματα. Είναι καλύτερα να τα καταναλώνεις ωμά έτσι ώστε να επωφεληθείς περισσότερο από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά τους.
Σπανάκι
Το σπανάκι όπως και τα καρότα εφοδιάζει τον οργανισμό με β-καροτίνη και ισχυρά αντιοξειδωτικά που θα βοηθήσουν το δέρμα να αποκτήσει ένα υγιές χρυσαφένιο χρώμα.
Ντομάτες
Οι ντομάτες οφείλουν το κόκκινο χρώμα τους στο λυκοπένιο, το οποίο ανήκει στα καροτενοειδή και θεωρείται από τα πιο ισχυρά αντιοξειδωτικά. Παρέχει στο δέρμα προστασία από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ρυτίδες και θαμπώνουν το δέρμα. Παράλληλα, ενισχύει το μαύρισμα, καθώς χαρίζει στο δέρμα ένα ομοιόμορφο σοκολατί χρώμα.
Βερίκοκα
Τα βερίκοκα περιέχουν και αυτά β-καροτένιο, καροτενοειδή και λυκοπένιο, τις φυσικές αντιοξειδωτικές ουσίες που ευθύνονται για το κιτρινωπό-χρυσαφί χρώμα του φρούτου. Προσφέρουν αντιοξειδωτική προστασία και βοηθούν το δέρμα να αποκτήσει ένα ωραίο μαύρισμα.
Δαμάσκηνα και ροδάκινα
Και τα δύο αυτά φρούτα περιέχουν βιταμίνη Α και καροτενοειδή και είναι αυτά που ενισχύουν το φυσικό μαύρισμα. Επιπλέον, χάρη στην αντιοξειδωτική τους δράση, εξουδετερώνουν τις ελεύθερες ρίζες που προκαλούν ρυτίδες στο δέρμα και προστατεύουν από την ηλιακή ακτινοβολία.
Λιπαρά ψάρια
Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός αλλά και τα οστρακοειδή έχουν ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που έχουν σημαντικές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν τα καταναλώνεις τακτικά θα προστατεύσουν τα κύτταρα από τη φθορά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες για τις οποίες ευθύνεται και η έκθεση στον ήλιο. Επίσης, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα βοηθούν στην αποφυγή κάποιων μορφών καρκίνου του δέρματος.
Μαύρη σοκολάτα
Και το καλύτερο το αφήσαμε για το τέλος. Ποιος σου είπε ότι η σοκολάτα μόνο παχαίνει; Κι όμως τα φλαβονοειδή που περιέχει η μαύρη σοκολάτα έχουν αντιοξειδωτική δράση και παρέχουν στο δέρμα προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία. Επιπλέον, ενισχύουν την ικανότητά του να αντιμετωπίζει τις φθορές που προκαλεί ο ήλιος, όπως τα εγκαύματα και το ερύθημα. Παράλληλα, τα φλαβονοειδή βελτιώνουν την οξυγόνωση, βοηθούν στη σωστή κυκλοφορία του αίματος και διατηρούν το δέρμα ενυδατωμένο.