Όταν κάποτε είχε ζητηθεί από τον Σ. Φρόυντ να ορίσει τους στόχους μιας υγιούς ψυχικής ζωής, η απάντηση του ήταν …
Τροφές που μπορείς να παίρνεις στη δουλειά σου: Έξτρα τιπς και συνταγές
Μια πολυάσχολη καθημερινότητα μπορεί να σου στερήσει την υγιεινή διατροφή που ψάχνεις. Μήπως πρέπει να ξεκινήσεις να παίρνεις κάθε μέρα φαγητό μαζί σου στη δουλειά, για λόγους οικονομίας αλλά και υγείας; Εμείς θα σε βοηθήσουμε με κάποιες συμβουλές και νόστιμες συνταγές.
Για αρχή πρέπει να βάλεις ένα πρόγραμμα
Οι πολλές ώρες εκτός σπιτιού μπορούν να οδηγήσουν σε δύο επιλογές αν δεν έχουμε πρόγραμμα. Η πρώτη είναι να επιλέξουμε κάτι όχι και τόσο υγιεινό, ενώ η δεύτερη είναι να κάνουμε υπομονή μέχρι την ώρα που θα γυρίσουμε σπίτι. Άρα θα μείνουμε νηστικοί για πολύ ώρα και χωρίς ενέργεια.
Tips για εύκολο κολατσιό
- Τις ημέρες που δεν έχεις προλάβει να μαγειρέψεις, επίλεξε έναν εύκολο συνδυασμό, εξίσου χορταστικό αλλά και με θρεπτικά συστατικά. Η κλασσική αγαπημένη επιλογή περιλαμβάνει ένα σάντουιτς, κάποιο φρούτο και ένα μικρό γλυκάκι. Το σάντουιτς κάθε φορά μπορεί να περιλαμβάνει διαφορετικά υλικά για να μην το βαριέσαι ποτέ.
- Επένδυσε σε ένα ωραίο τσαντάκι κολατσιού ειδικό για αυτή τη χρήση. Αυτό θα σου δίνει μεγαλύτερη ενέργεια και έμπνευση για να μαγειρεύεις.
- Να πίνεις πολύ νερό. Όταν δουλεύουμε σε γρήγορους ρυθμούς το ξεχνάμε, με αποτέλεσμα να μην ενυδατωνόμαστε όσο πρέπει.
Ιδανικά για να αποφύγετε λάθος τροφές αξίζει να παίρνετε μαζί σας
Φρούτα και φρέσκους χυμούς
Γιαούρτι (2% λιπαρα)
Τοστ ή σάντουιτς (με τυρί και γαλοπούλα)
Κριτσίνια ή κουλούρι Θεσσαλονίκης με τρίγωνα τυράκια ή τυρί τοστ χαμηλών λιπαρών
1 κομμάτι σπιτική πίτα
1 κομμάτι σπιτικό κέικ
Αραβική πίτα (τυρί, γαλοπούλα, λαχανικά)
Μπάρες δημητριακών
Μαύρη Σοκολάτα
Αγαπημένες συνταγές για τη δουλειά
Βελουτέ γλυκοπατάτας με τσιπς μπέικον
Υλικά
150 γρ. γλυκοπατάτα
150 γρ. γάλα φρέσκο
50 γρ. κρέμα γάλακτος
20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
15 γρ. βούτυρο
½ κ.γ. τζίντζερ τριμμένο
½ κ.γ. κόλιανδρο σε σκόνη
Αλάτι, πιπέρι
1 φέτα μπέικον
Εκτέλεση
Ψήνουμε στον φούρνο τη γλυκοπατάτα μέχρι να μαλακώσει και ξεφλουδίζουμε. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το κρεμμύδι μαζί με το βούτυρο μέχρι να μαραθεί.
Έπειτα προσθέτουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και πολτοποιούμε με ράβδο μπλέντερ.
Ψήνουμε το μπέικον στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να γίνει τραγανό. Σερβίρουμε και γαρνίρουμε τα τσιπς από μπέικον.
- Αυτό το γεύμα μπορείς να το βάλεις σε ένα γυάλινο μπολάκι αντί για πλαστικό και να το συνοδεύσεις με κάποια αραβική πιτούλα.
Χούμους με χοιρινό απάκι και κριτσίνια τυριών
Υλικά
50 γρ. απάκι καπνιστό σε φέτες
150 γρ. ρεβίθια βρασμένα καλά
1 κ.σ. ταχίνι
1 κ.σ. χυμός πορτοκάλι
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
40 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. καβουρδισμένο κουκουνάρι
Εκτέλεση
Πολτοποιούμε τα ρεβίθια, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Στην συνέχεια σοτάρουμε ελαφρά το απάκι (καπνιστό αλλαντικό που παρασκευάζεται από άπαχο χοιρινό) στο τηγάνι και συνοδεύουμε το χούμους. Γαρνίρουμε με κριτσίνια τυριών.
Tips: Σαλάτες με κοτόπουλο ή τόνο (όπου αντί για σως βάζετε λάδι και λεμόνι ή ξύδι ή μπαλσάμικο)
Μπορείτε να εντάξετε διάφορες τροφές στο πρόγραμμά σας. Το παν είναι στα γεύματά σας να υπάρχει μέτρο, ισορροπία και ποικιλία. Και κανόνας! Ποτέ μην μένετε νηστικοί.