Τρικς στο μακιγιάζ για να κρύβετε ατέλειες

Συντάκτης: Ιλεάνα Γαλανοπούλου

Υπάρχουν άπειρα κόλπα στο μακιγιάζ για να καλύψουμε τις ατέλειες, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο να βρείτε μια λίστα με αυτά που λειτουργούν πραγματικά. Όλες οι γυναίκες εκεί έξω που έχετε κοκκινίλες, πανάδες, κηλίδες, είστε έτοιμες να εξερευνήσετε μερικά κόλπα μακιγιάζ για να καλύψετε τις ατέλειες γρήγορα και εύκολα;

Ας ρίξουμε μια ματιά παρακάτω!

1. Μάθετε την σωστή απόχρωση make up, που ταιριάζει στο δέρμα σας

Κάθε φορά που ψάχνετε για κόλπα μακιγιάζ για τις ατέλειες, πρέπει να είστε σίγουρες ότι γνωρίζετε την απόχρωσή σας. Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουν οι περισσότερες είναι ότι ποτέ δεν πετυχαίνουν τις σωστές αποχρώσεις foundation και concealer, όπως επίσης δεν γνωρίζουν πως να το απλώσουν σωστά. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ταιριάξετε την ίδια απόχρωση του δέρματός σας με αυτή του concealer σας και του make up.
Με αυτόν τον τρόπο, θα είστε σε θέση να καλύψετε τις ατέλειές σας σε μηδέν χρόνο.

2. Κίτρινο, πράσινο και μπλε Concealer

Τώρα, πολλές ίσως δεν το γνωρίζετε, αλλά το κίτρινο ή το πράσινο concealer μπορεί πραγματικά να βοηθήσει και να εξαλείψει κάθε κοκκινίλα που έχετε στο πρόσωπό σας! Έτσι, εαν έχετε πρόβλημα ακμής ή κοκκινίλες στο πρόσωπο και ψάχνετε πως να τις κρύψετε, τότε δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε κίτρινο concealer το οποίο θα φωτίσει το πρόσωπο και θα καλύψει τις κοκκινίλες. Απλώς, διαλέξτε την απόχρωση concealer που ταιριάζει στην επιδερμίδα σας με κίτρινη βάση. Το μπλέ concealer από την άλλη θα σας βοηθήσει να κρύψετε τους μαύρους κύκλους.

3. Σκούρα σημάδια, λεκέδες. Επιλέξτε ένα ελαφρύτερο Concealer

Εάν έχετε αρκετούς ”λεκέδες” στο πρόσωπό σας και δε ξέρετε τι να κάνετε, τότε χρειάζεστε έναν concealer 2-3 τόνους πιο ανοιχτό από την επιδερμίδα σας. Απλά, απλώστε το ταμποναριστά στα σημεία που έχετε πρόβλημα και αμέσως θα δείτε διαφορά.

4.Foundation με πολλές χρωστικές

Αυτό στην πραγματικότητα είναι ένα make up που είναι παχύτερο από ένα concealer και έχει αρκετές προσθετικές χρωστικές ουσίες. Τα λεγόμενα pigments . Με αυτό τον τρόπο παρέχεται πιο δυνατή κάλυψη (π.χ. τα make up της coverderm που κάνουν ακόμα και για το σώμα και καλύπτουν μέχρι και ουλές). Επίσης πολλές φορές αυτά τα make up διαθέτουν και πούδρα οπότε τα κάνει πιο σταθερά και καλυπτικά.

5. Σωστή τοποθέτηση

Αρκετές από εμάς έχουμε το συνήθειο να απλώνουμε το foundation ή το conealer με τα δάχτυλα. Αυτό όμως πολλές φορές δεν βοηθάει στην σωστή τοποθέτηση του προϊόντος με αποτέλεσμα να μην έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Το να επενδύσετε λοιπόν σ’ ένα πινέλο για concealer και make up θα σας εξασφαλίσει απόλυτη κάλυψη των ατελειών σας. Μπορείτε απλά να κάνετε μια δοκιμή που θα σας πείσει.

6. Primer και πάγος

Πριν ξεκινήσετε το μακιγιάζ καλό θα ήταν να περάσετε το πρόσωπό σας μ’ ένα παγάκι και να βάλετε primer. Αυτό θα βοηθήσει το δέρμα να γίνει πιο λείο και πιο σφιχτό και η εφαρμογή του υλικού να γίνει πιο εύκολη και να κάτσει καλύτερα, πράγμα που θα προσφέρει και καλύτερη κάλυψη.

Γενικά να θυμάστε πάντα ότι πριν ξεκινήσετε ένα μακιγιάζ σίγουρα θέλει το βήμα 6 και πολύ καλή ενυδάτωση. Επίσης πάντα να κλείνετε με πούδρα, ειδάλλως μπορείτε να πάρετε make up που έχει βάση πούδρας για τέλεια κάλυψη. Καλό θα ήταν να έχετε πάντα ένα μικρό κονσίλερ σε αποχρώσεις του μπεζ, πράσινου, μπλε, κίτρινου και κόκκινου ανάλογα με το κάθε πρόβλημα που έχετε και τέλος το contouring βοηθάει αρκετά στην κάλυψη του προβλήματος.

Συντάκτης: Ιλεάνα Γαλανοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.