Trends που θέλουμε και πρέπει να ξεχάσουμε!

Συντάκτης: Χριστίνα Καρτσονάκη

Trends που θέλουμε και πρέπει να ξεχάσουμε!Στο πλαίσιο του μεγάλου διαγωνισμού “Ελληνίδες Beauty Bloggers” το flowmagazine.gr δημοσιεύει τα άρθρα φιλόδοξων αρθρογράφων με ειδίκευση στη γυναικεία ομορφιά και τη μόδα. Εσείς ως αναγνώστες/τριες κάνοντας like στο συγκεκριμένο άρθρο βοηθάτε την αρθρογράφο να φτάσει πιο κοντά στα δώρα του διαγωνισμού…

Σε κάθε εποχή, τα πρότυπα ομορφιάς διαφοροποιούνται, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να τείνουν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα! Πολλές φορές όμως, όταν ξαναγυρνάμε πίσω στο χρόνο για να ρίξουμε μια ματιά στην αισθητική μιας εποχής, το τότε αποτέλεσμα όχι μόνο δεν μας φαίνεται καθόλου θελκτικό αλλά ορισμένες φορές μας φαντάζει γελοίο! Τέτοιες τάσεις υπήρξαν αρκετές στον χώρο της μόδας, για αυτό καλό είναι να αναφερθούμε σε αυτές σε περίπτωση που σας έχει ξεμείνει κάτι στην ντουλάπα, να προλάβετε να το εξαφανίσετε δια πάντως.

Xρυσά ή διακοσμημένα δόντια. Στον παρελθόν τα χρυσά δόντια ήταν δείγμα αρχοντιάς, σήμερα κάτι τέτοιο είναι τρομερά αντιαισθητικό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από μία άσπρη και λαμπερή οδοντοστοιχία (προσοχή στις υπερβολές).Τα διακοσμημένα δόντια, τα είδαμε την δεκαετία του 90, όταν σταρς έκαναν τατουάζ στα δόντια τους ή τοποθετούσαν διαφορά στρας! Το τελευταίο το συναντάμε και σήμερα! Λυπούμαστε αν θα απογοητεύσουμε ορισμένες αλλά όλα αυτά είναι κιτς και passé!

Δεν ξέρουμε πόσοι από εσάς θυμούνται μια περίοδο που πολλοί άνδρες σταρς έβαφαν τα μάτια τους με μαύρο μολύβι! Όχι μόνο στις ταινίες ή στη σκηνή αλλά και σε άλλες δημόσιες εμφανίσεις! Trend που το είδαμε σε ροκάδες, σε εναλλακτικούς, σε metro sexual και πριν 2-3 χρόνια στους emο! Στόχος ήταν να προσδώσουν στο βλέμμα ένταση και βάθος. Η τάση αυτή ξεκίνησε από την ανατολή, οι αρχαίοι αιγύπτιοι χρησιμοποιούσαν μόλυβδο για να φαίνονται άγριοι. Σήμερα, μπορεί η βιομηχανία των αντρικών καλλυντικών να έχει εξελιχτεί, όμως δεν πρέπει να μπερδεύουμε τους ρόλους! Το μαύρο μολύβι είναι και παραμένει γυναικείο στοιχείο του μακιγιάζ!

Άνδρας και τακούνι δεν πάει! Συγγνώμη Tom (Cruise) και κύριε Σαρκοζί αλλά το τακούνι στους άνδρες, το απορρίπτουν και οι ίδιοι οι σχεδιαστές παπουτσιών. Το συναντάμε πρώτη φορά στην Αναγέννηση όταν οι ευγενείς για να φαίνονται εντυπωσιακοί στερεώνονταν σε 8ποντα παπούτσια. Από τότε άλλαξαν πολλά και το τακούνι στον άνδρα είναι στοιχείο σχολιασμού! Αν η φύση δεν σας προίκισε με έξτρα πόντους, μην καταφεύγετε σε μεθόδους και αμφίβολα trend που μπορούν να σας εκθέσουν, αλλά να θυμάστε ότι τα ακριβά αρώματα βρίσκονται σε μικρά μπουκαλάκια!

Αγαπάμε την ντίσκο και τα 80’ς αλλά οι βάτες καλύτερα να μείνουν βαθιά χωμένες στο παρελθόν. Κάποια στιγμή οι σχεδιαστές επανέφεραν την τάση αυτή, με πολύ μικρότερες βάτες, αλλά οι πωλήσεις δεν ήταν οι αναμενόμενες… Γυναίκες –ρόμποκοπ, καθώς η βάτα του σακακιού που ήταν πάνω από αυτήν της ζακέτας που ήταν πάνω από την βάτα του πουκαμίσου κ.ο.κ τους έδιναν τόσο όγκο, που οι εύσωμες κοπέλες έμοιαζαν με ντουλάπες, ενώ οι μικροκαμωμένες ήταν σαν παραμορφωμένες. Όσο και αν η lady gaga έβαλε κάποια σύνολα με βάτες, εμείς τις έχουμε απορρίψει ήδη!

Αν ψάξουμε θα βρούμε πλήθος trends που θέλουμε να ξεχάσουμε ακόμα, (ψεύτικες ελιές, υπέρχλωμα πουδραρισμένα πρόσωπα)! Όλα τα παραπάνω είναι στοιχεία που δημιουργεί ο άνθρωπος και η βιομηχανία της μόδας για να προβάλουν κάτι καινούριο και εμπορικό! Να θυμάστε πάντα πως όσες τάσεις και να αλλάξουν ένα δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ, η αγάπη και η αποδοχή για ο,τιδήποτε φυσικό.

Συντάκτης: Χριστίνα Καρτσονάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.