Μόδα: Οι νέες τάσεις για το Φθινόπωρο-Χειμώνα 2015-16

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Μία ανάσα πριν το φθινόπωρο γιορτάζουμε την ιστορία πολλαπλών επιρροών μόδας για τη σεζόν φθινόπωρο-χειμώνας 2015-2016. Η έμπνευση και η υψηλή ποιότητα συναντιούνται στις δημιουργίες επώνυμων σχεδιαστών και μας εμπνέουν με την παλέτα χρωμάτων, ενώ υπόσχονται να μας τυλίξουν ζεστά όλες οι ευφάνταστες δημιουργίες τους. Με μαύρο και άσπρο, στρατιωτικό στιλ και την επιστροφή της δεκαετίας του ’80 είναι μερικές από τις τάσεις όπως τις παρακολουθήσαμε στις πασαρέλες αυτή την Εβδομάδα Μόδας.

Μαύρο και άσπρο

Καρό, ρίγες, πριντ ζέβρας και διάφορα μοτίβα ήρθαν στο προσκήνιο αυτό τον μήνα. Μαύρα και άσπρα πριντς σε υφάσματα των Valentino, Saint Laurent και Emilio Pucci δημιούργησαν μια οπτική ψευδαίσθησης έτοιμα να κυριαρχήσουν στον δρόμο με μυριάδες τρόπους.

trends_2015

Από αριστερά προς τα δεξιά: Valentino, Saint Laurent και Emilio Pucci

Αρκτική γούνα

Η τάση των φυλών του καλοκαιριού έρχεται το φθινόπωρο, καθώς οι σχεδιαστές παρατήρησαν τους αυτόχθονες πολιτισμούς και τα κοστούμια των βόρειων κλιμάτων. Κουκούλες με γούνα και στολισμένες προβιές με πλεγμένα νήματα στολίζουν την αφρικανική βασίλισσα που κρύβεται μέσα σας.

trends_2015

Από αριστερά προς τα δεξιά: Dsquared², Lanvin και Sacai

Καπιτονέ μπουφάν

Το φουσκωτό μπουφάν ήταν παντού αυτό τον μήνα μόδας. Ντυθείτε ζεστά πάνω από τα λεπτά φορέματά σας.

trends_2015

Από αριστερά προς τα δεξιά: Fendi, Moschino και Chanel

Στρατιωτικό στιλ

Με ναυτικά μπλε σακάκια και χρυσές λεπτομέρειες το στρατιωτικό στιλ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή φέτος τον χειμώνα. Οι σχεδιαστές εμπνέονται από αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, της φρουράς του Μαρόκου και τους φρουρούς Coldstream της βασίλισσας.

trends_2015

Από αριστερά προς τα δεξιά: Gucci, Lanvin και Valentino

Παστέλ χρώματα

Απαλό μπλε και ροζ πραγματοποιούν μια ευπρόσδεκτη αλλαγή από τα πιο έντονα χρώματα του καλοκαιριού, σημειώνοντας μια σαφή κίνηση προς τις παστέλ αποχρώσεις και «ζαχαρωτών» χρωμάτων όπως παρατηρήσαμε στους Prada, Dolce & Gabbana και Giorgio Armani.

trends_2015

Επιστροφή στη δεκαετία του ’80

Αν το καλοκαίρι αναβιώσαμε τη δεκαετία του 1970, οι JWAnderson, Loewe, Moschino και πολλοί άλλοι γύρισαν μια σελίδα στην ιστορία για τον χειμώνα, με μια επιστροφή του ’80 γεμάτη με πινελιές από λουστρίνι, βινύλιο και βελούδο.

trends_2015

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…