Τρείς τρόποι να καταπολεμήσεις την κατάθλιψη και τη μοναξιά όσο η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται

Συντάκτης: Flowmagazine

Η πανδημία του κορονοϊού είναι γεγονός. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη, όμως, είναι σημαντικό μέσα σε αυτές τις δύσκολες να καταβάλλει ο καθένας από εμάς προσπάθεια, για να διατηρήσει αλώβητη την ψυχική του υγεία. Πάνω από όλα χρειάζεται ψυχραιμία!

Ένα είναι το σίγουρο αυτές τις μέρες, πως έχεις βαρεθεί να ακούς και να ξανακούς όλα αυτά που πρέπει να κάνεις προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Αν δεν μένεις μόνη σου, η καραντίνα είναι μία σχετικά εύκολη υπόθεση, ειδικά αν έχεις ανθρώπους δίπλα σου που μπορείς να μοιραστείς τις ανησυχίες και τα προβλήματά σου. Αν, όμως, μένεις μόνη και η μόνη παρηγοριά σου είναι τα social media και οι φίλοι και οικογένεια με τους οποίους επικοινωνείς από απόσταση, τι γίνεται τότε; Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα κι εσύ πρέπει να αντέξεις όσο περισσότερο γίνεται.

Πώς, λοιπόν, θα καταπολεμήσεις την κατάθλιψη και τη μοναξιά όσο η πανδημία του κορονοϊού συνεχίζεται; Αν μένεις μόνη σου δες αυτούς τους 3 τρόπους που ενδεχομένως θα σε βοηθήσουν.

#1. Κάνε πράγματα που σε γεμίζουν

Ο συνεχής έλεγχος των τελευταίων ενημερώσεων του COVID-19 δεν είναι και πολύ παραγωγικός για τη ψυχική σου υγεία. Αντ’ αυτού, επίλεξε να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν. Αυτά μπορεί να είναι πράγματα, όπως οι δουλειές του σπιτιού, η ανάγνωση κάποιου βιβλίου ή η εκμάθηση μίας ξένης γλώσσας, που ήθελες καιρό να μάθεις. Κάνοντας διαφορετικά μεταξύ τους και πιο δημιουργικά πράγματα, ενεργοποιούνται τα νεότερα και πιο λογικά μέρη του εγκέφαλού σου, καθιστώντας λιγότερο πιθανό να βγεις εκτός ελέγχου ή να πέσεις σε κατάθλιψη.

#2. Ασχολήσου με το κατοικίδιό σου

Είτε έχεις γάτα, είτε έχεις σκύλο να θυμάσαι πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να στηριχτείς σε αυτό για συντροφικότητα. Ένα μικρό άγγιγμα στο κατοικίδιό σου αυξάνει την ντοπαμίνη και τη σεροτονίνη, ορμόνες που βοηθούν στη σταθεροποίηση της διάθεσης και την αποφυγή του στρες, αναφέρουν οι ειδικοί. Σε περιόδους κοινωνικής αποστασιοποίησης, το χάιδεμα της γάτας ή του σκύλου σου μπορεί να είναι ιδιαίτερα ανακουφιστικό. Παίξε μαζί του, πήγαινέ το μία βόλτα και δείξε του την αγάπη σου.

#3. Γυμνάσου (κατά προτίμηση σε εξωτερικό χώρο)

Ο ιός είναι λιγότερο πιθανό να εξαπλωθεί έξω στην ατμόσφαιρα, γι ‘αυτό πέρασε όσο χρόνο μπορείς εκεί. Εάν μάλιστα δεις κι έναν ή δύο φίλους, καθώς κάνεις jogging ή ποδήλατο, ακόμη καλύτερα. Η άσκηση είναι υπέροχη για την ψυχική σου υγεία. Εφόσον τα γυμναστήρια είναι κλειστά και δεν μπορείς να πας για μια προπόνηση, πηγαίνε για μια βόλτα ή κάνε ποδήλατο έξω. Καθώς προχωράει η Άνοιξη, θα έχεις περισσότερες ευκαιρίες να είσαι έξω και να είσαι δραστήρια. Προφανώς και δεν εννοούμε να συναθροίζεσαι με πάρα πολύ κόσμο (απαγορεύεται το διάστημα αυτό). Όμως, μια βόλτα κι ένα τρέξιμο γύρω από το τετράγωνο του σπιτιού σου δεν θα σε βλάψει σίγουρα.

Πηγή: queen.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…