Τραχανάς

Συντάκτης: Κώστας Περίκος

Ως γνωστόν υπάρχουν δυο είδη τραχανά, ο γλυκός και ο ξινός. Η παρακάτω συνταγή είναι για τον ξινό τραχανά. Στην ουσία δεν έχει ξινή γεύση εκτός αν ρίξετε λίγο λεμόνι μέσα, στην πραγματικότητα έχει αλμυρή γεύση καθώς προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στην συνταγή. Θεωρείται αρκετά θρεπτικό φαγητό και είναι κατάλληλο για βραδινό γεύμα!

Υλικά

2 φλ. τραχανά ξινό

6 φλ. τσαγιού νερό

2 κ. σ. βούτυρο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζετε στην κατσαρόλα το νερό, το βούτυρο και το αλάτι
  • Προσθέτετε και τον τραχανά, το βάζετε σε χαμηλή φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει μέχρι να πήξει
  • Σερβίρετε προαιρετικά με λεμόνι ή με τυρί φέτα
  • Μπορείτε να το συνοδέψετε με λουκάνικο ή κρέας

Συντάκτης: Κώστας Περίκος,

Influence:

Η μαγειρική είναι πάνω απ’ όλα υπόθεση αγάπης. Μαγειρεύοντας και αναλισκόμενος κανείς μέσα σε κρεμμύδια και σκόρδα…