Τραγούδια για να βρούμε την πίστη στον εαυτό μας

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου

Ενώ δεν υπάρχει πάντα κάποια εμφανής αιτία, κάποιες ημέρες μας βρίσκουν απαισιόδοξους και μελαγχολικούς. Η ψυχική διάθεση είναι ένα ουσιώδες κομμάτι μας. Η καλή και αισιόδοξη αντιμετώπιση των πραγμάτων εξαρτάται σημαντικά από τον βαθμό της εμπιστοσύνης που έχουμε στον εαυτό μας.

Όταν οι συνθήκες είναι απαιτητικές, τότε η μουσική μπορεί να μας προσφέρει ψυχική ανάταση. Πράγματι, υπάρχουν τραγούδια που λόγω του ρυθμού τους χαρίζουν άλλη ενέργεια και «ανεβάζουν» το ηθικό μας, μας κάνουν να ανακτήσουμε τη δύναμη και την αυτοπεποίθησή μας.

Η μουσική συλλογή που συνίσταται για την περίπτωση αυτή, όταν δηλαδή νιώθουμε την πίστη στον εαυτό μας να υποχωρεί, ακολουθεί παρακάτω:

1. Demi Lovato

Το ταμπεραμέντο της νεαρής τραγουδίστριας γίνεται αισθητό στην μουσική της. Η Demi Lovato τραγουδά για την αξία της αυτοπεποίθησης στο τραγούδι της με τίτλο “Confident”.

Ερμηνευμένο από την ίδια την καλλιτέχνιδα είναι και το τραγούδι που έχει τίτλο “Skyscraper”. Στο τραγούδι της αυτό, ο τίτλος «ουρανοξύστης» λειτουργεί ως παρομοίωση, αφού περιγράφεται η ικανότητα του ανθρώπου να ανακτά τη χαμένη του δύναμη και με αυτή να μπορεί ν’ αντιστέκεται στην αρνητικότητα, έχοντας πίστη στην προσωπική του αξία: «όπως ένας ουρανοξύστης έτσι θα υψώνομαι από το έδαφος» ακούμε στο  https://www.youtube.com/watch?v=r_8ydghbGSg.

2. Σία

Η καλλιτέχνιδα Σία Φέρλερ είναι ένα πραγματικά χαρισματικό κορίτσι. Γνωστή απλά ως Σία, την έχουμε γνωρίσει πολύ πριν εμφανιστεί δημόσια στο κοινό, με την ιδιότητα της στιχουργού, αφού η Αυστραλιανή συνθέτις έχει γράψει τραγούδια τα οποία ερμήνευσαν η Σακίρα και η Κριστίνα Αγκιλέρα. 

Έως και σήμερα, η τραγουδίστρια εξακολουθεί να παλεύει με τις κοινωνικές της φοβίες. Γνωρίζουμε ότι πράγματι υπάρχει μία ιστορία επιβίωσης πίσω από κάθε πόνο. Ακούγοντας τους στίχους από τα τραγούδια της  “Never Give Up”

 

“The Greatest”  https://www.youtube.com/watch?v=JwDO7VUZ8Fc , “Titanium”  https://www.youtube.com/watch?v=AsrnGyRS6l4, μπορούμε να φωτίζουμε τις ημέρες μας με θετική σκέψη. 

3. Andra Day

Η Andra Day είναι μία καλλιτέχνιδα με τραγούδια που υμνούν την ψυχική δύναμη και την αισιοδοξία: “Rise Up”

4. The Script

Οι Script είναι ένα ροκ μουσικό συγκρότημα από το Δουβλίνο της Ιρλανδίας. Το τραγούδι τους που παροτρύνει πάντα ν’ αναζητούμε την ελπίδα και το φως είναι το τραγούδι  έχει τίτλο “Hall of Fame”.

(διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στην επόμενη σελίδα)

Σελίδες: 1 2 3

Συντάκτης: Μαρίνα Σίσκου,

Influence:

Σπούδασα Αγγλική Φιλολογία και εργάζομαι ως εκπαιδευτικός, μεταφράστρια και επιμελήτρια κειμένων…