Τώρα δεν θα φοβάσαι να μπεις στο αεροπλάνο

Συντάκτης: Κώστας Αμπλιανίτης

Τώρα δεν θα φοβάσαι να μπεις στο αεροπλάνοΟ φόβος για τα αεροπορικά ταξίδια βασίζεται σε μία πολύ απλή σκέψη. Είσαι ψηλά, η γη μερικές χιλιάδες πόδια από κάτω σου μοιάζει εξαιρετικά μακριά και μία πτώση μόνο ομαλή δεν μπορεί να είναι. Αν και σύμφωνα με όλες τις επίσημες έρευνες το αεροπλάνο θεωρείται το ασφαλέστερο ταξιδιωτικό μέσο, για κάποιους το αεροπορικό ταξίδι είναι ότι πιο τρομακτικό μπορεί να τους συμβεί. Για αυτούς τους κάποιους λοιπόν, προτείνουμε κάποια μικρά κόλπα που θα ξεγελάσουν το φόβο τους.

Αναταράξεις; Σκεφθείτε ότι πέσατε σε λακκούβα!

Αν κάθε φορά που μια ανατάραξη στέλνει την ψυχή σας στην κούλουρη, σκεφτείτε το λίγο διαφορετικά. Σκεφτείτε ότι οδηγάτε και πέσατε σε μία λακκούβα. Κι επειδή δεν υπάρχει άνθρωπος να τρέμει στην ιδέα μιας λακκούβας, αυτή η σκέψη μπορεί εύκολα να σας διώξει το άγχος. Τώρα φανταστείτε ότι είστε σε ένα δρόμο με αρκετές λακκούβες. Όσες και οι αναταράξεις. Θα τρομάζατε; Ποτέ. Κι όταν με το καλό φτάσετε στον προορισμό σας και σας ρωτήσουν πως ήταν το ταξίδι απαντήστε: «Πάνω από τον Ατλαντικό για λίγη ώρα είχε πολλές λακκούβες».

Στον αέρα δεν είστε μόνος

Είναι καθημερινά και άλλα 3 περίπου εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο που επιλέγουν το αεροπλάνο για τη μεταφορά τους. Αλήθεια πιστεύετε ότι αν οι πτήσεις ήταν τόσο επικίνδυνες όλοι αυτοί οι άνθρωποι θα ρίσκαραν έτσι εύκολα τη ζωή τους; Αυτή η σκέψη από μόνη της θα σας χαλαρώσει.

Σκεφθείτε θετικά

Αντί από την πρώτη στιγμή που μπαίνετε στο αεροπλάνο να πλημμυρίζετε το μυαλό σας με αρνητικές σκέψεις προσπαθήστε να κάνετε κάτι πιο εποικοδομητικό. Κοιμηθείτε, κλείστε τα μάτια και σκεφθείτε κάτι όμορφο, ξεκινήστε μία συζήτηση με το διπλανό σας. Η πολλή σκέψη, ειδικά αν είναι αρνητική, θα σας στρεσάρει υπερβολικά και θα επηρεάσει το ταξίδι σας.

Τώρα δεν θα φοβάσαι να μπεις στο αεροπλάνοΓυμναστική on air

Κάποιες μυϊκές ασκήσεις κατά τη διάρκεια της πτήσης μπορούν πραγματικά να βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να ελέγξετε το κορμί και τη σκέψη σας. Σφίξτε απότομα τους κοιλιακούς μυς ή τους μυς των ποδιών σας και μετά χαλαρώστε. Επαναλάβετε αρκετές φορές και θα δείτε ότι αυτές οι ασκήσεις θα σας βοηθήσουν.

Λίγο κρασί, λίγος ουρανός και…

Έχει παρατηρηθεί ότι η κατανάλωση μικρής ποσότητας αλκοόλ πριν από το αεροπορικό ταξίδι πραγματικά χαλαρώνει τους ταξιδιώτες που φοβούνται. Ένα ποτηράκι κρασί λίγο πριν την πτήση και άλλο ένα κατά τη διάρκεια της, μπορεί να αποδειχθεί ευεργετικό για τη διάθεσή σας. Προσοχή μην το παρακάνετε. Τα αποτελέσματα θα είναι εντελώς διαφορετικά.

Συντάκτης: Κώστας Αμπλιανίτης,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.