Top συμβουλές για να “κάψετε” τις έξτρα θερμίδες

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Top συμβουλές για να «κάψετε» τις έξτρα θερμίδεςΕάν δεν αντέχετε εξαντλητικές δίαιτες και το βαρετό γυμναστήριο… βρείτε συμπληρωματικούς τρόπους για να κάψετε πιο γρήγορα τις περιττές θερμίδες. Βέβαια, τίποτα δεν γίνεται χωρίς κόπο! Οι ειδικοί σήμερα έχουν βρει τρόπους για να ενισχύσετε τον μεταβολισμό σας και να έρθετε λίγο πιο κοντά στο ιδανικό βάρος. Οι παρακάτω συμβουλές θα σας βοηθήσουν να χάσετε κιλά, αλλάζοντας τις μικρές καθημερινές συνήθειές σας…

Πιείτε ένα φλιτζάνι πράσινο τσάι

Πέρα από το γεγονός ότι το πράσινο τσάι προσφέρει πολλά οφέλη στην υγεία, παράλληλα καίει και πολλές θερμίδες. Είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικές ουσίες και καταπολεμά τις ελεύθερες ρίζες που ευθύνονται για μια σειρά από ασθένειες. Βάλτε, λοιπόν, στο φλιτζάνι λίγο πράσινο τσάι χωρίς ζάχαρη και προσθέστε λίγες σταγόνες λεμονιού.

Διαβάστε βιβλία αντί να βλέπετε τηλεόραση

Τον ελεύθερο χρόνο σας προτιμήστε να διαβάσετε ένα βιβλίο, παρά να βλέπετε τηλεόραση με τις ώρες, αφού το διάβασμα καίει περισσότερες θερμίδες. Ο εγκέφαλος παραμένει ενεργός και η καθαρή γλυκόζη τρέχει στο σώμα σας, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι θερμίδες που λαμβάνετε στο βραδινό γεύμα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι με 20 λεπτά διαβάσματος… «καίτε» 20 θερμίδες!

Δώστε σημασία στους υγιείς υδατάνθρακες

Οι μακροχρόνιες δίαιτες χωρίς υδατάνθρακες δημιουργούν πραγματικό κίνδυνο για την υγεία σας. Η πρόσληψη υδατανθράκων συνδέεται άμεσα με τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα, με αποτέλεσμα όταν τους αποφεύγετε… να καίτε λιγότερες θερμίδες. Βάλτε μερικούς υγιείς υδατάνθρακες μέσα στη διατροφή σας, κυρίως πριν και μετά τη γυμναστική. ‘Έτσι, οι περισσότερες θερμίδες σίγουρα δεν θα αποθηκεύονται σαν λίπος στο σώμα.

Σηκωθείτε από την καρέκλα του γραφείου και ασκηθείτε

Η καθιστική ζωή είναι ικανή να μειώσει το ρυθμό του μεταβολισμού και αυτόματα να σταματήσει την εύκολη απώλεια βάρους. Προσπαθήστε να ακολουθείτε ένα πρόγραμμα γυμναστικής στη ζωή σας, ώστε να περπατάτε τουλάχιστον 3-4 φορές την εβδομάδα. Παράλληλα, να σηκώνεστε κάθε μια ώρα από την καρέκλα στο γραφείο και να κινήστε για μερικά λεπτά. Στο τέλος της ημέρας, θα δείτε ότι έχετε «κάψει» πάνω από 100-200 θερμίδες.

Προσθέστε καυτερή πιπεριά στο φαγητό σας

Χάστε θερμίδες, προσθέτοντας λίγες καυτερές πιπεριές στην κατσαρόλα. Το τσίλι περιέχει καψαϊκίνη, μια ουσία που οδηγεί το σώμα στο να να ξεκινήσει να ξοδεύει περισσότερη ενέργεια. Δημιουργεί θερμότητα στο σώμα και αυξάνει τη συνολική καύση θερμίδων. Εναλλακτικά, εάν δεν είστε οπαδοί της πιπεριάς, βάλτε αρκετό πιπέρι καγιέν στο φαγητό.

Καταναλώστε σνακς και τρόφιμα με πρωτεΐνη

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να χάσετε εύκολα βάρος είναι να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας, λέγοντας «ναι» στη διατροφή με πρωτεΐνες. Κάθε φορά που τρώτε τέτοια σνακς, το σώμα δαπανεί περισσότερη ενέργεια και χάνει τα περιττά κιλά. Με άλλα λόγια, για κάθε 100 θερμίδες «πρωτεΐνης» που καταναλώνετε, στο σώμα σας μένουν μόνο οι 75!

Δώστε προτεραιότητα στον ύπνο

Όσοι δεν κοιμούνται αρκετές ώρες τη νύχτα, συνήθως διαθέτουν χαμηλό μεταβολισμό και δεν χάνουν εύκολα βάρος. Ο καλός ύπνος θα αυξήσει την ανοχή της γλυκόζης, έτσι ώστε το σώμα να είναι σε θέση να διαχειριστεί τους υδατάνθρακες. Έτσι, η πιθανότητα να πάρετε κάποια κιλά μειώνεται σε μεγάλο βαθμό…

Πέστε στο πάτωμα και κάντε 20 pushups

Ακόμα και στο διάλειμμα από τη δουλειά, βρείτε την ευκαιρία για να ενισχύσετε τους μύες και τους κοιλιακούς σας. Όσο πιο συχνά μπορείτε, πέστε στο πάτωμα και κάντε 20 push- ups, παίρνοντας τις σωστές αναπνοές. Αυτή η συνήθεια σίγουρα θα ενδυναμώσει τη φυσική σας κατάσταση. Εναλλακτικά, ενταχθείτε σε μια ομάδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου ή handball.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.