Τονώστε την ερωτική σας αυτοεκτίμηση

Συντάκτης: Saky Koulibaly

Ζώντας μέσα σ’ έναν κόσμο όπου η αντίληψη της ομορφιάς γίνεται ολοένα πιο ουτοπική, η ερωτική αυτοεκτίμηση έχει συνδεθεί με την εξωτερική εμφάνιση.

Η ερωτική ωστόσο αυτοπεποίθηση δεν εξαρτάται από την τελειότητα του γυμνού σώματος. Η ερωτική αυτοεκτίμηση σχετίζεται  με την άνεση του να είναι κανείς ο εαυτός του. Για το λόγο αυτό, ακολουθούν οι παρακάτω στρατηγικές ούτως ώστε να αισθάνεστε όμορφα από μέσα, εκπέμποντάς το προς τα έξω.

Αποδεχθείτε πως έχετε να μάθετε πολλά

Μία περιοριστική αντίληψη είναι η  λανθασμένη άποψη που λέει ότι ο άνθρωπος γεννιέται ως ικανός ή όχι εραστής. Άποψη που απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Από τη στιγμή που, ως άτομα διακρινόμαστε από διαφορετικές επιθυμίες, ανάγκες και όρια, κάθε εραστής αποτελεί ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Μην απογοητεύεστε από την αίσθηση πως έχετε πολλά να μάθετε.

Αν ορισμένες φορές αναρωτιέστε πώς να γοητεύσετε τον σύντροφό σας, ν’ αναζωπυρώσετε ή να διατηρήσετε τη φλόγα,  αυτό είναι πέρα για πέρα φυσιολογικό. Η κατανόηση του ότι δεν υπάρχει μαντεία στον ερωτικό τομέα, μπορεί να τονώσει την ερωτική σας αυτοεκτίμηση.

Αφεθείτε στην πηγαία σας αίσθηση του χιούμορ

Ίσως η επικοινωνία να είναι το θεμέλιο για την ποιοτική ερωτική ζωή, όμως η υγιής αίσθηση του χιούμορ μπορεί να την υποβαθμίσει στις πιο δύσκολες στιγμές .

Υπάρχουν φορές που η σεξουαλική επαφή δεν κυλάει ιδανικά. Παρά τη σοβαρή της σημασία όμως, η ικανότητα τού να βλέπετε ορισμένα πράγματα ελαφρά τη καρδία, μπορεί να μετριάσει την ένταση και να τονώσει την ερωτική σας αυτοπεποίθηση.

Μάθετε ν’ αγαπάτε το σώμα σας

Συνδεθείτε πάση θυσία με το σώμα σας, καθώς η θετική αντίληψη σε σχέση με αυτό είναι συνυφασμένη τόσο με τη σεξουαλική επίδοση, όσο και την ικανοποίηση.

Υιοθετήστε λοιπόν στρατηγικές προς την κατεύθυνση αυτή, είτε μέσα από την άσκηση, την καλή διατροφή και την καλή αίσθηση και αντίληψη του σώματος.

Να θυμάστε ότι αυτή δεν εξαρτάται από την απώλεια βάρους, αλλά από την αύξηση των επιπέδων ενέργειας και κατά συνέπεια, την παρατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματος.

Αναλογιστείτε τους λόγους για τους οποίους επιθυμείτε την ερωτική επαφή με το σύντροφό σας, να είστε ειλικρινείς όσον αφορά τις επιθυμίες και τις προσδοκίες σας σε σχέση με την ερωτική επαφή.

Αν αισθάνεστε σιγουριά, ζητώντας όσα επιθυμείτε και αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες του συντρόφου σας, βελτιώνεστε ως εραστές και τονώνετε την ερωτική σας αυτοπεποίθηση.

Αναζητήστε την εποικοδομητική κριτική

Οι τρόποι επικοινωνίας των συντρόφων ποικίλλουν, με άλλους να εκφράζουν επαινετικά την ευγνωμοσύνη  τους και άλλους να μην είναι το ίδιο εκδηλωτικοί. Αν νιώθετε την ανάγκη ν’ ακούτε περισσότερα καλά λόγια, ζητήστε το. Ιδιαίτερα όσον αφορά την ερωτική επαφή, αυτό αποτελεί μία ανάγκη για όλους.

Συντάκτης: Saky Koulibaly,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.