Τοξικές συμβουλές για σχέσεις που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθήσεις

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου

Συμβουλές για σχέσεις κατακλύζουν το διαδίκτυο και πλέον με τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ο καθένας από εμάς μπορεί να βγει και να πει την άποψή του. Είναι, όμως, όλες οι συμβουλές καλές για τις σχέσεις μας ή μήπως προβάλλουν έναν πιο τοξικό χαρακτήρα; 

«Να κερατώσεις just in case»

Τοξικές συμβουλές για σχέσεις που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθήσεις

Πέσαμε πάνω σε αυτή τη συμβουλή και πραγματικά ήταν πολύ απογοητευτικό. Μια κοπέλα στο ίντερνετ έλεγε τι θα έπρεπε να κάνουμε σε περίπτωση που είχαμε σχέση ή βγαίναμε με κάποιον. Υποθετικά, αυτός ο «κάποιος» δεν έχει και την καλύτερη συμπεριφορά απέναντί μας και η πιο «κατάλληλη» λύση είναι να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο με το να επιλέγουμε και άλλους ερωτικούς συντρόφους. 

Ας είμαστε ξεκάθαροι εδώ. Δεν θα μας κάνει πιο ευτυχισμένους μια τέτοια αντιμετώπιση. Εάν ένας άνθρωπος μας δημιουργεί αμφιβολίες ή δεν μας συμπεριφέρεται σωστά, καλό είναι να συζητάμε ή να απομακρυνόμαστε. Το να επιλέξουμε να τον απατήσουμε για να είμαστε εμείς καλυμμένες όταν και αν μάθουμε ότι μας έχει κάνει κάτι αντίστοιχο δεν προσφέρει τίποτα στην ευτυχία μας και σε εμάς τους ίδιους. Είναι σπατάλη της ενέργειάς μας, την οποία θα μπορούσαμε να αφιερώσουμε στο να βρούμε έναν πιο κατάλληλο για εμάς σύντροφο. 


Διαβάστε επίσης: Νέο σεμινάριο Believe In You: «Πώς να βρω τον/τη σύντροφο που μου ταιριάζει»


Η «προκαταβολική εκδίκηση» μόνο με άσχημα vibes μπορεί να μας γεμίσει και κάνει κακό και σε κάποιον άλλο άνθρωπο, είτε τον σύντροφό μας είτε το τρίτο πρόσωπο που θα επιλέξουμε να βάλουμε στο παιχνίδι. 

«Μην στείλεις πρώτη μήνυμα» 

Τοξικές συμβουλές για σχέσεις που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθήσεις

Διαβάσαμε μια δήλωση ότι οι κοπέλες δεν πρέπει να στέλνουν πρώτες μήνυμα για τους εξής δύο λόγους: δείχνει απελπισία και θα σε αντιμετωπίσει ως «επιλογή» και όχι προτεραιότητα. Στο πρώτο, δείχνεις διαθέσιμη και απελπισμένη να βρεις έναν σύντροφο και στο δεύτερο του δίνεις να καταλάβει ότι τον βάζεις «ψηλά» και εκείνος χάνει το ενδιαφέρον του και σε αφήνει σε δεύτερη μοίρα. Και, με βάση αυτή τη συμβουλή, στο τέλος απομακρύνεται.

Ας τα πάρουμε εδώ από την αρχή. Το να δείξει μια γυναίκα το ενδιαφέρον της σε κάποιον που την ενδιαφέρει, ειδικά εν έτει 2021, δεν δείχνει απελπισία. Ένα απλό μήνυμα που θα σταθεί αφορμή να αναπτυχθεί μια όμορφη συζήτηση, δεν μειώνει καθόλου μια κοπέλα. Αν το άτομο που ενδιαφερόμαστε δεν απαντήσει ή δείξει πολύ λίγο ενδιαφέρον, απλά δεν ασχολούμαστε άλλο μαζί του. Αν δεν απαντήσει, γιατί θεωρεί ότι μειώνεται ο ανδρισμός του που στείλαμε πρώτα εμείς μήνυμα, δεν είναι ο σωστός άνθρωπος για εμάς. Είναι πολύ όμορφο να σε διεκδικήσει ο άνθρωπος που σε ενδιαφέρει, όμως με ένα μήνυμα δεν θα τον κυνηγήσεις εσύ, απλά θα του δώσεις την αφορμή να το κάνει. Όσο για το ότι θα θεωρήσει ότι τον έχεις ψηλά, απλά και μόνο με ένα μήνυμα, απλά θα πούμε ότι είναι ανούσιο κάποιος να σκέφτεται έτσι, και αν αυτό είναι λόγος να μας έχει για καβάντζα, δεν αξίζει εξ αρχής. 

«Κάνε τον άλλο τρελό για σένα δίνοντάς του ανάμεικτα μηνύματα»

Τοξικές συμβουλές για σχέσεις που ΔΕΝ πρέπει να ακολουθήσεις

‘Ένα απίστευτα μεγάλο λάθος που πρέπει να αποφύγουμε στις σχέσεις μας είναι να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε το ενδιαφέρον ή την προσοχή κάποιου χειραγωγώντας τον. Οι όμορφες και σταθερές σχέσεις έχουν γερές βάσεις όταν χτίζονται πάνω σε ειλικρίνεια και αγνά συναισθήματα. Και το να χειραγωγήσεις κάποιον σίγουρα δεν είναι μέσα σε αυτά. 

Δεν χρειάζεται να καταστρώνουμε διαβολικά σχέδια για να βάλουμε στη ζωή μας κάποιον που θέλουμε, δημιουργώντας του θέματα εμπιστοσύνης. Η συγκεκριμένη συμβουλή αυτό θεσπίζει. Να δημιουργήσεις στον άλλο μια ζώνη ασφάλειας και σιγουριάς, όπου ξέρει ότι ενδιαφέρεσαι για αυτόν και μετά να εξαφανιστείς και να του τα γκρεμίσεις όλα. Με την αμφιβολία δεν μπορείς να δημιουργήσεις υγιείς σχέσεις, ούτε είναι όμορφο να είμαστε ο λόγος που κάποιος άλλος άνθρωπος αποκτά ανασφάλειες. Σε μια υγιή σχέση δεν δίνεις κάτι στον άλλο και μετά το παίρνεις για να διασκεδάσεις ναρκισσιστικά με τον πόνο του.

Συντάκτης: Ευαγγελία Μποζαντζόγλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.