Το TEDxAUTH 2019 Επιστρέφει

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή

Στις 7 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί ξανά για δεύτερη συνεχόμενη φορά το TEDx του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο τόπος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα είναι το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών και το φετινό θέμα είναι η Προοπτική (PERSPECTIVE). Ο τρόπος, δηλαδή, που βλέπουμε την ζωή μας και τις καταστάσεις που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σε αυτή. Έτσι, οδηγούμαστε στη διαμόρφωση μίας προοπτικής, η οποία εξαρτάται από τις πεποιθήσεις και τις εμπειρίες μας. Οι φετινοί ομιλητές θα μας μιλήσουν για τις δικές τους ζωές και τις διαφορετικές καταστάσεις που έζησαν, που συνετέλεσαν  στη διαμόρφωση μιας συγκεκριμένης προοπτικής, όπως επίσης θα αναφερθούν και στις πολλαπλές λύσεις ενός θέματος.

Στόχος της φετινής εκδήλωσης είναι να υπάρξει αντίκτυπος στον κόσμο. Με αλλά λόγια, η διεύρυνση των οριζόντων του κοινού και η συνακόλουθη διαμόρφωση μίας δικής τους διαφορετικής προοπτικής.

Η θεματική χωρίζεται σε τέσσερα sessions, τα οποία είναι τα εξής: Innovation, Viability, Influence, Zeugma. Η προοπτική ξεδιπλώνεται σταδιακά σε καθεμία από αυτές τις ενότητες, οι οποίες βασίζονται στις προδιαγραφές που θέτει το TED παγκοσμίως.

Μερικοί από τους φετινούς ομιλητές είναι ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο οποίος θα μιλήσει για τη δική του προοπτική. Ο Μιχάλης Στάγκος, ο Στέλλιος Μαλακόπουλος, o Χρήστος Αλεφάντης και πολλοί ακόμα.

Η επιλογή τους έγινε με άξονα τις ιδέες που μπορούν να μεταφέρουν στη σκηνή του TEDxAUTH για το 2019, συνυφασμένες πάντα με το φετινό θέμα.

Στο χώρο θα πραγματοποιηθούν, επίσης, live performances και μοναδικά workshops.

Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα event γεμάτο εκπλήξεις και νέες ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν.

Τα εισιτήρια διατίθενται προς αγορά μόνο τις μέρες πριν το event. Κλείστε, λοιπόν, το δικό σας τώρα, πριν εξαντληθούν.

Συντάκτης: Ευαγγελία Περγαντή,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.