“Το σύμπαν του Αϊνστάιν” στο Θέατρο Αργώ

Συντάκτης: Flowmagazine

“Το σύμπαν του Αϊνστάιν” στο Θέατρο ΑργώΗ ιστορία του ανθρώπου που άλλαξε τον κόσμο και ανέτρεψε όλες τις συμβατικές γνώσεις γύρω από το σύμπαν.

Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να μεταμορφωθεί από ένα δυσλεκτικό παιδί, σ’ ένα επαναστατημένο παλικάρι… Από έναν εκκεντρικό επιστήμονα, σ’ ένα πνευματικό γκουρού.

Η ιστορία του ανθρώπου που καταφέρνει να διαβάσει τη σκέψη του δημιουργού του σύμπαντος και να ανατρέψει το σύμπαν του Νεύτωνα. Και όπως συνήθιζε να λέει ο ίδιος «…δύο πράγματα είναι άπειρα, η ανθρώπινη βλακεία και το Σύμπαν, αν και για το Σύμπαν δεν είμαι σίγουρος».

Η ζωή του ήταν μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική, τις γυναίκες και τις εξισώσεις. Βέβαια, η μεγάλη του ερωμένη ήταν η έρευνα, όπου μπορούσε να περνάει μέρες μαζί της και πάλι ο χρόνος να μην του φτάνει.

Βρισκόταν σε μόνιμη κατάσταση συναγερμού… ένιωθε σαν άλογο που έπρεπε να τρέχει συνέχεια, κάπνιζε σαν τσιμινιέρα, κοιμόταν λίγο και έτρωγε χωρίς να σκέφτεται… καθώς η φήμη του τον έκανε όλο και πιο «ανόητο».

Μία συμπαντική παράσταση στην οποία -αν ακολουθήσουμε τους κανόνες της αρχαίας τραγωδίας- η ζωή του είναι τα Χορικά, οι γυναίκες του η Παράβαση, το σύμπαν τα Επεισόδια και η Έξοδος η έρευνα.

Κείμενο- Σκηνοθεσία: Θανάσης Θεολόγης

Μουσική επιμέλεια: Νίκος Ροδίτης

Σκηνικά- Κοστούμια: Κώστας Καυκαρίδης

Περούκες: Γιώργος Σκένδρος

Φωτογραφίες: Math Studio

Επιμέλεια αφίσας: Παναγιώτης Λοϊζίδης

Παίζουν: Θανάσης Θεολόγης, Ιωάννα Δελάκου, Αντώνης Καλογήρου

Μια συμπαραγωγή με την καλλιτεχνική εταιρεία ΑΡΓΩ

ΘΕΑΤΡΟ «ΑΡΓΩ»

Ελευσινίων 15, Μεταξουργείο (στάση μετρό Μεταξουργείο)

τηλ.: 210-5201.684

Παραστάσεις: Κάθε Δευτέρα & Τρίτη, ώρα 9.15μ.μ.

Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά (+ διάλειμμα)

Εισιτήρια: κανονικό 12€, φοιτητικό 8€, ανέργων & μαθητών 5€.

Έναρξη παραστάσεων: Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…