Το style της αυτοπεποίθησης.

Συντάκτης: Μαρία Σαρικώστα, Σύμβουλος αισθητικής εμφάνισης/fashion stylist

Ο άνθρωπος συνειδητά ή ασυνείδητα επιλέγει κάθε μέρα να εκφράζει ένα κομμάτι του μέσα από τις ενδυματολογικές επιλογές. Η εικόνα μας είναι μία μορφή που πάνω της απεικονίζονται συναισθήματα, συνήθειες, ανάγκες, περιορισμοί, πεποιθήσεις, που μέρα με την ημέρα εξελίσσουμε και μεταμορφώνουμε. Η εικόνα κάθε ανθρώπου δείχνει την σκέψη, την τόλμη και την αυτοπεποίθησή του απέναντι στην ζωή και στον εαυτό του.

Ένα παράδειγμα είναι με ένα παλιό κομψό φόρεμα που πλέον δεν φοράμε. Έχουμε δώσει πολλά χρήματα να το αγοράσουμε, δεν ξέρουμε πια πως να το προσαρμόσουμε στο σήμερα, οπότε απλά αχρηστεύει! Με τις κατάλληλες αλλαγές μπορεί να μοιάζει ολοκαίνουργιο, σύγχρονο και να λάμπει! Είτε με αλλαγή στο μήκος, είτε στα μανίκια ή με ένα στένεμα στη μέση.

Όπως ακριβώς και ένας άνθρωπος! Μπορεί να έχει κρατήσει μια εικόνα για τον εαυτό του, επειδή απλά δεν γνωρίζει τι και πως να αλλάξει, ώστε να νιώθει καλύτερα.

Η εμφάνισή μας είναι η φιγούρα που καλούμαστε υπεύθυνα να χτίσουμε και να στηρίξουμε,

με ορατά και σύγχρονα μέσα, σύμφωνα με την αισθητική τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές μας.

Τα ρούχα που φοράμε είναι ο βασικός πυρήνας, το κεντρικό μοτίβο.

Ρούχα με λογότυπα, με ένταση, με κοινωνικά μηνύματα που εκφράζουν την κάθε εποχή.

Ρούχα φθαρμένα, παραδοσιακά, χορευτικές ενδυμασίες, αθλητικά ή πολύ θηλυκά, μπορούμε να έχουμε πολλές και διαφορετικές επιρροές.

Η μόδα δίνει όλα τα εργαλεία, τα χρώματα και τα αρώματα ώστε να εξωτερικεύσουμε τον εαυτό μας μέσα από το ταξίδι της αισθητικής.

Η αισθητική θα ενώσει όμορφα όλες τις πτυχές μας με αρμονία. Θα συγκεντρώσει τον τρόπο ζωής, τις απόψεις, τα συναισθήματα, τα προτερήματα, το γούστο μας και θα δομήσει την νέα εκδοχή γεμάτη αυτοπεποίθηση!

Πώς μπορεί το styling και οι ενδυματολογικές μας επιλογές να μας γεμίσουν αυτοπεποίθηση;

Το styling μπορεί να αναδείξει πτυχές τις προσωπικότητάς μας, που νομίζουμε ότι δεν διαθέτουμε, κάνοντάς μας να εξελιχτούμε.

Η δομημένη εμφάνισή μας κάνει να επικοινωνούμε καλύτερα με τους γύρω μας, νιώθοντας καλύτερα να προσεγγίσουμε ένα άτομο ή ένα θέμα.

Το styling βοηθάει να περάσουμε πιο άμεσα τα μηνύματα που θέλουμε να εκφράσουμε, από μέσα προς τα έξω, όπως σε ένα ραντεβού ή μια επαγγελματική συνέντευξη.

Το σωστό styling μας δίνει την δύναμη να “πουλάμε” πολύ καλά τον εαυτό μας, ειδικά στον επαγγελματικό μας τομέα.

Το styling όταν έχει προσαρμοστεί πάνω στο άτομο μπορεί να δείξει την δύναμή του, την αίγλη του, την διαφορετικότητα, ώστε να νιώθουμε αυτοπεποίθηση απλά επειδή αυτό που βλέπουμε μας εκφράζει.

Το styling μπορεί να δείξει νέους τρόπους να αγαπήσουμε πολλά κομμάτια του σώματός μας και αυτόματα να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση.

Το styling με τις επιλογές που μας προσφέρει κάνει το μυαλό μας να ανοίξει και προτείνει να παρουσιαστούμε στον κόσμο με περισσότερη τόλμη και αυτοπεποίθηση.

To styling βοηθάει να νιώσουμε καλύτερα με την αντρική ή γυναικεία μας πλευρά, γιατί μαθαίνουμε να την αναδεικνύουμε και να νιώθουμε ακόμα πιο άνετα.

Μαθαίνοντας το styling μπορούμε πολύ πιο εύκολα να κάνουμε σωστές αγορές και επιλογές που θα μας φανούν χρήσιμες, ξοδεύοντας σίγουρα λιγότερο.

Μαθαίνοντας το styling στον εαυτό μας μπορούμε να είμαστε πιο ανεξάρτητοι στις επιλογές ρούχων, συνεπώς να νιώθουμε καλύτερα να ξεκινήσουμε ακόμα και ένα καινούργιο χόμπι.

Με τις εφαρμοσμένες γνώσεις πάνω σου, στην επιλογή και στον συνδυασμό των ρούχων, θα είσαι πλέον η καλύτερη σύμβουλός σου όπου και αν πας, αρκεί να το τολμήσεις!

Συντάκτης: Μαρία Σαρικώστα, Σύμβουλος αισθητικής εμφάνισης/fashion stylist

Influence:

Η μόδα μου έδειξε έναν θεατρικό και συγχρόνως μαγικό τρόπο έκφρασης…