Το σημάδι της αγάπης!

Συντάκτης: Εβελίνα Πετρίτη

Influence:

Η μητέρα που ζωγράφισε στο πρόσωπό της το εκ γενετής σημάδι του γιου της ώστε να μην αισθάνεται “διαφορετικός”.

Ο Enzo Cestari γεννήθηκε το Μάη του 2017 με καισαρική τομή, καθώς το υπερηχογράφημα έδειξε ότι ο ομφάλιος λώρος είχε τυλιχθεί γύρω από το λαιμό του. Η μητέρα του Carolina Giraldelli –μόλις 26 ετών- κάτοικος του Caceres της Βραζιλίας, εξομολογείται ότι η πρώτη φορά που κατάλαβε ότι συνέβαινε κάτι μη συνηθισμένο με τον γιο της ήταν κατά τη διάρκεια της γέννησής του λόγω της έκφρασης του γιατρού και των νοσηλευτών, όταν τον πρωτοαντίκρισαν.

Στην αρχή έκπληκτος παρατηρεί μιαν αλλαγή στο πρόσωπο της μαμάς του που του είναι αρκετά οικεία

Όταν τον πήρε στην αγκαλιά της νόμιζε πως αυτό που έβλεπε στο πρόσωπό του ήταν λεκές από τη διαδικασία της γέννας. Στη συνέχεια συνειδητοποίησε ότι ήταν ένα εκ γενετής σημάδι. Στην αρχή υπήρχε μια ανησυχία σχετικά με το αν υπέκρυπτε κάποια παθολογική κατάσταση. Για αυτό το λόγο ο μικρός Enzo ενώ ήταν μόλις 5 ημερών υπεβλήθη σε επέμβαση ώστε να ελεγχθεί με βιοψία.  Τελικά αποδείχτηκε ότι το σημάδι αυτό που καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος του μετώπου του και εκτείνεται μέχρι τη μύτη του, δεν είναι τίποτα άλλο από μια κατάσταση που είναι γνωστή ως εκ γενετής μελανοκυτταρικό nevus και ευτυχώς είναι ακίνδυνη. Η Carolina ένιωσε ιδιαίτερα ευγνώμων που ο γιος της ήταν υγιής. «Τα αποτελέσματα της βιοψίας μας επιβεβαίωσαν ότι αυτός ο λεκές ήταν απλώς κάτι σαν χρώμα στο πρόσωπό του.»

Ορκίστηκε μάλιστα να μην κάνει ποτέ το γιο της να νιώσει δυσάρεστα για αυτή τη “διαφορετικότητά” του. Αντιθέτως, θα έβρισκε τρόπους ώστε  από αυτή την αρκετά νεαρή ηλικία  ο Enzo να αρχίσει να καταλαβαίνει ότι είναι τέλειος έτσι όπως είναι. Τι έκανε για να το πετύχει;

Ο μικρός Enzo χαρούμενος φωτογραφίζεται με τη μαμά του που έχει το ίδιο σημάδι με εκείνον χάρη στην τέχνη του make up.

Ζήτησε από επαγγελματία make up artist να αντιγράψει το σημάδι του γιου της στο δικό της πρόσωπο ώστε να γιορτάσουν τη μοναδικότητά του, ενώ δε δίστασε να πάει με το συγκεκριμένο μακιγιάζ στη δουλειά της. Φορούσε το make up όλη την ημέρα ώστε  να νιώσει την προκατάληψη και τα περίεργα βλέμματα που θα αντιμετωπίσει ο γιος της. «Ομολογώ ότι κάποιες στιγμές ήταν πολύ δύσκολο να βλέπω και να αισθάνομαι τα μάτια της κοινωνίας καρφωμένα πάνω στο γιο μου, με βλέμματα που να καθρεφτίζουν οίκτο, περιφρόνηση, φόβο ακόμα και αηδία.» Ωστόσο, δηλώνει πως όταν ολοκληρώθηκε το make up και είδε το σημάδι στο πρόσωπό της ένιωσε σαν να ήταν η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο. «Αγαπώ τόσο πολύ αυτό το σημάδι, τόσο που ήθελα έστω και για κάποιες στιγμές να το έχω πάνω μου.»

Μαμά και γιος απολαμβάνουν την ομοιότητά τους!

Ο Enzo όταν είδε τη μητέρα του με το ίδιο με εκείνον σημάδι ενθουσιάστηκε. «Όταν επέστρεψα σπίτι ο Enzo βλέποντας το  πρόσωπό μου έδειξε να χαίρεται πάρα πολύ, αν και σε αυτή την ηλικία σίγουρα δεν κατάλαβε εντελώς τι συνέβαινε. Βγάλαμε πολλές φωτογραφίες μαζί, διασκεδάσαμε και μετά πήγα στη δουλειά.»

Ο Enzo γεννήθηκε με ένα εκ γενετής σημάδι που ευτυχώς δεν είναι επιβλαβές για την υγεία του.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκ γενετής σημάδια- Τι είναι και πώς αντιμετωπίζονται

______________________

Η διαφορετικότητα του γιου της την έκανε πιο δυνατή, πιο γενναία, έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα εμπόδια που πιθανώς του εμφανιστούν στο μέλλον, ενώ ελπίζει πως αρκετές μητέρες που θα δουν τις φωτογραφίες τους θα πάρουν δύναμη για να σταθούν δίπλα στα παιδιά τους, όποια κι αν είναι η κατάστασή τους.

Αναμφίβολα, με τέτοια μητέρα δίπλα του ο Enzo είναι ένα πολύ τυχερό παιδί!

Η Carolina φορώντας το  make up στο χώρο εργασίας της

Συντάκτης: Εβελίνα Πετρίτη,

Influence:

Σπούδασα Πολιτική Κοινωνιολογία στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου…