Το πρώτο πουκάμισο που δεν χρειάζεται καθάρισμα!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Κυκλοφόρησε το πρώτο πουκάμισο που μπορεί να φορεθεί Το πρώτο πουκάμισο που δεν χρειάζεται καθάρισμα!ωρίς να πλυθεί! Πολλοί το χαρακτηρίζουν σαν ένα πουκάμισο που «καθαρίζεται» μόνο του, αφού σύμφωνα με την Αμερικάνικη εταιρεία Wool & Prince, την εφευρέτρια του ρούχου, χρησιμοποιείται ύφασμα ανθεκτικό στις οσμές. Προς το παρόν, δεν έχει ανακοινωθεί η λιανική τιμή του και προσφέρεται μόνο ως «δώρο» μέσω του site Kickstart (χρηματοδότηση από το πλήθος)… με το αντίτιμο των £ 63.

Όσον αφορά τις οσμές, το ύφασμα του πουκάμισου δεν απορροφά τον ιδρώτα, αλλά αντίθετα βοηθά στην εξάτμιση του, πριν ακόμα προλάβουν να αναπτυχθούν τα βακτήρια στην επιφάνεια του. Το πουκάμισο πέρασε από διάφορες δοκιμασίες, αφού περίπου 15 «δοκιμαστές» το φόρεσαν κατά τη διάρκεια ενός χορού σε νυχτερινό κέντρο ή μιας ανάβασης στις Άνδεις. Και όμως, παρόλο τον ιδρώτα ή τις δραστηριότητες τους… το πουκάμισο έμεινε ατσαλάκωτο και χωρίς να μυρίζει άσχημα!

Το πρώτο πουκάμισο που δεν χρειάζεται καθάρισμα!«Δεν περίμενα ποτέ ότι κάποιος θα προσπαθήσει να μην πλύνει το πουκάμισο του για περισσότερο από τρείς μήνες. Πάντως, εάν θέλετε να πάρετε μέρος σε αυτή την πρόκληση… θα νικήσετε μέσα από αυτό το ρούχο!», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Wool & Price.

Ειδικότερα, η ειδική σύνθεση του είναι τόσο διαφορετική από το βαμβάκι… που σας απαλλάσσει από το σίδερο, ακόμα και αν έχετε πετάξει το πουκάμισο κυριολεκτικά μέσα στη βαλίτσα. Το ύφασμα του πουκαμίσου μπορεί επανειλημμένα να τσαλακώνεται, σαν κάθε άλλο ρούχο, αλλά στο τέλος αποκτά και πάλι το αρχικό του σχήμα. Αυτό συμβαίνει, γιατί ένα βαμβακερό ρούχο μετά το πλύσιμο μπορεί να γίνει «εύπλαστο» κατά 3.200 φορές, ενώ το συγκεκριμένο πουκάμισο πάνω από 20.000 φορές. Έτσι, μπορεί να απλώνεται και να τσαλακώνεται διαρκώς, χωρίς να χάνει τη λεία μορφή του.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.