Το πρωινό μακιγιάζ και η διαμόρφωση του σε βραδινό

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Το πρωινό μακιγιάζ και η διαμόρφωση του σε βραδινό Το παν σε ένα πρωινό μακιγιάζ είναι να προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τα φυσικά χαρακτηριστικά του προσώπου μας! Τα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε χρειάζεται να μας δίνουν το αποτέλεσμα ενός λαμπερού δέρματος και όχι ενός κουρασμένου! Έτσι λοιπόν διαλέγουμε ένα ρευστό και ελαφρύ στην υφή make up που θα κάνει το δέρμα μας να φαίνεται λαμπερό. Προσοχή! Το make up το δοκιμάζουμε πάντα στο πρόσωπο και όχι στο χέρι διότι υπάρχει διαφορά χρώματος στο δέρμα.

Στη συνέχεια απλώνουμε μία πούδρα πολύ ελαφριά και συνήθως διάφανη επιμένοντας στις περιοχές που είναι πιο έντονη η λιπαρότητα (συνήθως στην περιοχή Τ ). Θυμηθείτε, πάντα ελαφρώς ταμποναριστά και όχι συρτά διότι διώχνουμε από το δέρμα μας την ήδη ποσότητα πούδρας που έχουμε βάλει.

Φτάνοντας στην περιοχή των ζυγωματικών (μάγουλα) χρησιμοποιούμε ένα ρουζ σε γήινους – φυσικούς τόνους περνώντας ελαφρά από πάνω. Στην περιοχή των ματιών προτιμάμε τις αποχρώσεις του μπεζ, του ανοιχτού καφέ, του ροδακινί και του ροζ, στο κινητό βλέφαρο αλλά και κάτω από το φρύδι μας. Μην ξεχνάτε πως στο πρωινό μακιγιάζ δεν χρησιμοποιούμε ποτέ σκιές που ιριδίζουν. Τελειοποιούμε με μία ελαφρά στρώση μάσκαρας.

Το πρωινό μακιγιάζ και η διαμόρφωση του σε βραδινό Τέλος στα χείλη για καλύτερο αποτέλεσμα ένα lip gloss θα ήταν ιδανικό σε κάπως πιο έντονα χρώματα αφού δεν έχουμε τονίσει την περιοχή των ματιών (extra tip: ποτέ πριν το lip gloss δεν σχεδιάζουμε περίγραμμα στα χείλη μας).

Το πρωινό μακιγιάζ σε βραδινό

Φρεσκάρουμε με την πούδρα μας πάντα ταμποναριστά και ενισχύουμε με λίγο ρουζ ακόμα τα ζυγωματικά μας. Στην συνέχεια εστιάζουμε περισσότερο στα μάτια και λιγότερο στα χείλη σε αντίθεση με τον πρωινό μακιγιάζ. Μπορούμε αν θέλουμε με ένα μολύβι σε χρώμα καφέ ή μαύρο να τονίσουμε το περίγραμμα των ματιών μας και με μία πιο σκούρα σκιά της αρεσκείας μας να τονίσουμε την εξωτερική γωνία τους. Και φυσικά αρκετή μάσκαρα….

Συντάκτης: Μυρσίνη Τουμπατζόγλου, Make up Artist

Influence:

Το 2004 ξεκινά στο ΙΕΚ Νίκαιας την πρώτη της επαφή με τα πινέλα και τα χρώματα…