Το πρώτο σπίτι από τουβλάκια της Lego είναι γεγονός

Συντάκτης: Σταματία Γούλα

Ετοιμαστείτε να αφήσετε ελεύθερο το παιδί που κρύβετε μέσα σας στο πρώτο, ολοκαίνουργιο Lego House, ένα κτίριο που δημιουργήθηκε για τους μικρούς και μεγάλους φίλους των Lego, στη Δανία.

Το εντυπωσιακό κτίριο των 12,000 τμ, αποτελείται από 21 τεράστια «τούβλα» στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο – θυμίζοντας ένα σπίτι από τουβλάκια. Σχεδιασμένο από την αρχιτεκτονική εταιρεία BIG (Bjarke Ingels Group) το Lego House είναι ένα μεσουράνημα 4 χρόνων σκληρής δουλειάς και φαντασίας.

Η πρόσοψή του καλύπτεται από πλακάκια, δίνοντας τη ψευδαίσθηση πως το κτίριο είναι φτιαγμένο από Lego, ενώ κάθε του πτυχή επικοινωνεί τον νεωτερισμό και προσφέρει ένα παράθυρο στο μέλλον του παιχνιδιού. Στο εσωτερικό του υπάρχουν εκατοντάδες εκθέματα φτιαγμένα από 25 εκατομμύρια τουβλάκια Lego, δύο εκθεσιακοί χώροι, τέσσερις ζώνες παιχνιδιού – κάθε ζώνη βασίζεται σε τέσσερα διαφορετικά χρώματα και καθένα από αυτά έχει διαφορετικό θέμα, τρία εστιατόρια, εξωτερικοί χώροι εκτόνωσης και ένα κατάστημα δώρων γεμάτο τουβλάκια.

Κάθε σταθμός παιχνιδιού είναι διαδραστικός. Η κόκκινη ζώνη (Red zone) καλλιεργεί τη δημιουργική ικανότητα, η μπλε ζώνη (Blue zone) προάγει τη διανοητική ικανότητα, η πράσινη ζώνη (Green zone) πειραματίζεται με τις κοινωνικές δεξιότητες και η κίτρινη ζώνη (Yellow zone) εξερευνά τη συναισθηματική ικανότητα.  Κάθε δραστηριότητα βασίζεται στην εφευρετικότητα των παλιών καλών και αγαπημένων τούβλων Lego. Το προσωπικό του κτιρίου είναι άρτια εκπαιδευμένο και καταρτισμένο έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

«Όλες οι δραστηριότητες στο Lego House σχετίζονται με τη φιλοσοφία της Lego που υποστηρίζει πως η μάθηση μέσα από το παιχνίδι προωθεί την καινοτομία και τη δημιουργικότητα», αναφέρει ο διευθυντής της Lego, Jesper Vilstrup. Οι εκπαιδευτικοί αναγνωρίζουν τα ενδιαφέροντα των παιδιών και τα κατευθύνουν στους κατάλληλους χώρους. Όταν τα παιδιά παίζουν, διασκεδάζουν και μαθαίνουν μέσα από τις δοκιμασίες και τα λάθη.

«Με τα τουβλάκια Lego μπορείς να εκφράσεις τη δημιουργικότητά σου και να φτιάξεις οτιδήποτε μπορεί να έχεις φανταστεί. Οι πιθανότητες είναι άπειρες και πουθενά αλλού στον κόσμο δεν μπορείς να το βιώσεις αυτό με τον ίδιο τρόπο, όπως στο Lego House», αναφέρει ο ιδιοκτήτης τρίτης γενιάς της Lego, Kjeld Kirk Kristiansen.

Το Lego House άνοιξε τις πόρτες του στις 28 Σεπτεμβρίου, σε ένα τεράστιο event στο οποίο παρευρέθηκε η βασιλική οικογένεια της Δανίας, ο αρχιτέκτονας Bjarke Ingels και ο διευθυντής της εταιρείας Kjeld Kirk Kristiansen.  Στο κτίριο παρουσιάζονται οι δημιουργίες των φαν της Lego και το προσωπικό ενθαρρύνει τους επισκέπτες να δημιουργήσουν τις δικές τους.

Συντάκτης: Σταματία Γούλα,

Influence:

Είμαι απόφοιτος του τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών…