Το “πράσινο” πλωτό θέρετρο!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Το «πράσινο» πλωτό θέρετρο!Διακοπές που μοιάζουν με όνειρο… προσφέρει το πλωτό ηλιακό «νησί» που ξεπερνά κάθε «πράσινη» προσδοκία! Με τα φωτοβολταϊκά πάνελ να πρωταγωνιστούν στην επιφάνειά του, το “Solar Floating Resort” υπόσχεται αξεπέραστες διακοπές, ενώ παράλληλα τροφοδοτείται μόνο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Το πλωτό θέρετρο έχει μήκος 18 μέτρα και ουσιαστικά προσφέρει διαμονή σε έξι άτομα. Όπως ένα γιότ, επιπλέει πάνω στη γαλάζια θάλασσα και παρέχει όλες τις πολυτελείς υπηρεσίες ενός 5άστερου ξενοδοχείου!

Το τζακούζι χαρίζει απόλαυση, ενώ τα δύο δίκλινα και δύο μονόκλινα δωμάτια με δικό τους μπάνιο, η κουζίνα, η τραπεζαρία, το σαλόνι και το κατάστρωμα καλύπτουν όλες τις ανάγκες. Τις εντυπώσεις όμως κλέβει η υποβρύχια πλατφόρμα του που λειτουργεί ως παρατηρητήριο. Με άλλα λόγια, ο χώρος προσφέρει μια συναρπαστική θέα στο βυθό του ανεξιχνίαστου ωκεανού. Χωρίς καύσιμα και ρεύμα, αλλά με την ηλιακή ακτινοβολία, το σκάφος καταφέρνει να τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια. «Το ηλιακό θέρετρο εν μέρει είναι κατοικία, εν μέρει είναι γιότ και εν μέρει υποβρύχιο. Δεν ρυπαίνει και εντάσσεται αρμονικά στο φυσικό περιβάλλον» αναφέρει ο σχεδιαστής του Marco Puzzolante.

Σχετικά με την κατασκευή του, το “Solar Floating Resort” έχει σχεδιαστεί με βάση την ενεργειακή αυτονομία του. Για παράδειγμα, τα διπλά στρώματα ενισχυμένου ξύλου του σκάφους έχουν κενό 30 εκατ. μεταξύ τους για απόλυτη μόνωση και μείωση της απώλειας ενέργειας. Παράλληλα, έχει βαφτεί τόσο στο εξωτερικό τμήμα, όσο και στο εσωτερικό, με βαφή ηλιακών κυττάρων, με αποτέλεσμα να συλλέγει το φυσικό φως του ήλιου προς όφελός του. Αναμένεται να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο ως κρουαζιερόπλοιο με υποβρύχια πλατφόρμα και υπόσχεται αξέχαστες στιγμές κατά μήκος παραδεισένιων ακτών…

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.