Το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον μονοθέσιο

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Το πρώτο φιλικό προς το περιβάλλον μονοθέσιοΣτον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, είναι δύσκολο να βρείτε κάποια οικολογικά υπεύθυνη εταιρεία, για καθαρά πρακτικούς λόγους. Ωστόσο, η McLaren Mercedes έγινε η πρώτη ομάδα στο μηχανοκίνητα σπορ που έλαβε Περιβαλλοντικό Βραβείο από το Ινστιτούτο FIA για τα επιτεύγματά της.

Το Ινστιτούτο FIA είναι μια διεθνής ΜΚΟ, που προσπαθεί να αναπτύξει και να βελτιώσει τη μηχανοκίνητη ασφάλεια και ανάπτυξη. Το βραβείο που απένειμαν στη γερμανική ομάδα στοχεύει στη βελτίωση και τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου από το μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το Ινστιτούτο μάλιστα, εφαρμόζει πρόγραμμα Βιώσιμης Ανάπτυξης , κάτι που είναι πρωτότυπο για τη συγκεκριμένη κατηγορία αθλητισμού. Δίνεται η δυνατότητα στους κατασκευαστές, και τους διοργανωτές των αγώνων αλλά και γενικά σε όλη την κοινότητα της Φόρμουλα 1 για την επίτευξη των υψηλότερων προτύπων με σωστή περιβαλλοντική διαχείριση.

Όταν ανακοινώθηκε το σχετικό πρόγραμμα τον Ιούνιο του 2012, η ομάδα της McLaren έκανε αίτηση για διαπίστευση και υποβλήθηκε σε μια σειρά από αυστηρές εκτιμήσεις που διατυπώνονταν από εμπειρογνώμονες του FIA για το περιβάλλον. Η ομάδα της Φόρμουλα 1 κατάφερε να φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο προβάλλοντας τη δέσμευση για συνεχή βελτίωση. Δεν είναι τυχαία η εντυπωσιακή της περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση σε όλη την οργάνωση του κορυφαίου μηχανοκίνητου πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος του FIA είπε χαρακτηριστικά πως το βραβείο που πήρε η McLaren είναι δείγμα αναγνώρισης της μηχανοκίνητης κοινότητας για το καλό του περιβάλλοντος.

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr