Το ποδόσφαιρο ως τρόπος ζωής και έκφρασης

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου

Ένα άθλημα… χίλιες εικόνες και συναισθήματα. Κάποιοι από εμάς αγαπάμε ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο, τόσο ως παίκτες όσο και ως θεατές.

Ιδιαίτερα για τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, το ποδόσφαιρο συνιστά έναν τρόπο σκέψης και έκφρασης, μια μεγάλη αγάπη. Αγάπη γιατί, ξεκινώντας ένα άθλημα ή ένα χόμπι, καταλαβαίνουμε ότι μας εκφράζει και ότι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι μέσα από αυτό.

Έτσι, το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο αυτό που παρακολουθούμε. Εμείς, όντας θεατές και μη επαγγελματίες του χώρου, παρακολουθούμε έναν αγώνα, υποστηρίζουμε την αγαπημένη μας ομάδα και ανυπομονούμε για τη νίκη της.

Μέσα από τα μάτια των αθλητών, όμως, το ποδόσφαιρο δεν αφορά απλώς τη νίκη στους αγώνες, η οποία σαφώς είναι σημαντική για την πρόοδο της ομάδας, αλλά συνιστά και ένα άθλημα στο οποίο εναποθέτουν την ψυχή και το μυαλό τους. Οι αθλητές εκτονώνονται, διευρύνουν το πνεύμα τους, μαθαίνουν να εργάζονται ομαδικά και παλεύουν μαζί για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Αν κοιτάξουμε πίσω, δεν είναι λίγες οι φορές που, όταν ήμασταν μικροί, παίζαμε ποδόσφαιρο στις αλάνες. Σήμερα, ακόμα συναντάμε στις γειτονιές μικρά παιδιά που περνούν ώρες ολόκληρες με μια μπάλα στα πόδια τους, που νιώθουν ελεύθερα, ξέγνοιαστα, έχοντας συχνά έναν αγαπημένο ποδοσφαιριστή ως πρότυπο. Πολλά από αυτά τα παιδιά ονειρεύονται κάποια στιγμή να γίνουν οι ίδιοι λαμπροί ποδοσφαιριστές.

Το ποδόσφαιρο, λοιπόν, δεν αποτελεί απλώς ένα άθλημα· είναι κομμάτι της ζωής μας. Είτε μιλάμε για έναν επαγγελματία ή ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή είτε για κάποιον που το αγαπά ως άθλημα και παρακολουθεί με πάθος την αγαπημένη του ομάδα, το ποδόσφαιρο μας είναι κάτι πολύ οικείο. Άλλωστε, πόσοι από εμάς μπορούμε να ξεχάσουμε εκείνον τον αγώνα της αγαπημένης μας ομάδας και τα χειροκροτήματα της νίκης; Θα τον θυμόμαστε για μια ζωή!

Συντάκτης: Αγγελική Κουτρουμάνου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.