Το πιο ακριβό Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον κόσμο!

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά

Ένα δέντρο επιβλητικό αλλά και με «παιδικά» αισθήματα. Το πιο ακριβό δέντρο στον κόσμο εμπνεύστηκε ο ιαπωνικός οίκος Ginza Tanaka, έχει ύψος 2.45 μέτρα και 1 μέτρο φάρδος. Χρειάστηκε δύο μήνες για να ολοκληρωθεί και δέκα εργάτες να το υλοποιήσουν.

Τι το κάνει τόσο ακριβό;

Αν αναρωτιέστε τι είναι αυτό που το κάνει το πιο ακριβό δέντρο που έχει υπάρξει ποτέ, να σας ενημερώσουμε ότι η φωτεινότητα και η λάμψη του δεν οφείλεται σε χιλιάδες φωτάκια, αλλά στον καθαρό χρυσό που είναι και το υλικό κατασκευής του. Για την ακρίβεια αποτελείται από 88 κιλά χρυσού.

Disney Gold Christmas

Το όνομα αυτό έχει δώσει ο οίκος Ginza Tanaka. Ο λόγος; Είναι στολισμένο με 50 φιγούρες καρτούν, των αγαπημένων ηρώων της Disney, αλλά και με χρυσές κορδέλες και φύλλα. Το δέντρο είναι εξολοκλήρου χειροποίητο καθώς και η κάθε φιγούρα που το διακοσμεί.

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για νομικά προβλήματα, αφού κάθε χαρακτήρας είναι εξουσιοδοτημένος από την Disney με όλα τα δικαιώματα.

Mini εκδοχή

Για όσους το κόστος των 4,2 εκατομμυρίων φαίνεται υπερβολικό, το κατάστημα προσφέρει και μια mini εκδοχή αυτή με κόστος των 243.300 δολαρίων. Το mini tree έχει ύψος 25,4 εκατοστά και είναι διακοσμημένο με 20 ασημένιους χαρακτήρες Disney.

Συντάκτης: Δήμητρα Βγενά,

Influence:

Απόφοιτη του Δημόσιου ΙΕΚ Κηφισιάς Δημοσιογραφίας Συντάκτες και Ρεπόρτερ. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά…