Το Πάρκο-στολίδι του Κερατσινίου

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη

Ψάχνετε όμορφα πάρκα στην πόλη μας για τρέξιμο, παιχνίδι, επαφή με τη φύση; Σας έχουμε μια πανέμορφη επιλογή, στο Κερατσίνι, το Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου που έχει πραγματικά τα πάντα μέσα του- έως και εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης!

Αναζητάτε πάρκα για διασκέδαση, αναψυχή και χαλάρωση; Υπάρχει ένα πάρκο-στολίδι στα Δυτικά Προάστια του Πειραιά, και συγκεκριμένα στο Κερατσίνι. Σε απόσταση αναπνοής από το Κατράκειο Θέατρο της Νίκαιας, βρίσκεται ο χώρος ενός παλιού λατομείου, ο οποίος μεταμορφώθηκε σ’ αυτό το υπέροχο και θαυμάσιο Πάρκο.

Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου -Σελεπίτσαρι

Το Πάρκο εν ονόματι Ανδρέα Παπανδρέου (Σελεπίτσαρι), προσφέρεται για ποικίλες δραστηριότητες που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους. Επιπρόσθετα, το Πάρκο αποτελεί έναν σημαντικό χώρο πρασίνου με χορτάρι σε πολλά σημεία, αλλά και με πολλά και διάφορα είδη δέντρων, όπως ελιές, τριανταφυλλιές, κυπαρίσσια, βουκαμβίλιες και άλλα.

Δύο λίμνες, νεροχελώνες και παιδικές χαρές!

Το Πάρκο οφείλει το όνομά του (Σελεπίτσαρι)  σε έναν Τούρκο τσιφλικά που το είχε παλιά υπό την κατοχή του. Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινές και Σαββατοκύριακα από τις 09:00 το πρωί έως τις 22:00 το βράδυ. Το Σελεπίτσαρι, απαρτίζεται από παιδικές χαρές για τους μικρούς μας φίλους και από δύο όμορφες τεχνητές λίμνες που είναι εμπλουτισμένες με διάφορα καλλωπιστικά φυτά και νεροχελώνες σε όλα τα μεγέθη. Ο χώρος προσφέρεται για περπάτημα χαλαρό, τρέξιμο και άλλες αθλητικές δραστηριότητες, όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ κ.α.

Το «Επίγειον» είναι ένας επίγειος παράδεισος

Ο χώρος του Πάρκου, περιλαμβάνει πάγκους μεγάλους και ξύλινους, οι οποίοι προσφέρονται για ξεκούραση, καφέ και πικ-νικ. Το θερινό σινεμά με το όνομα «Αλέκος Χρυσοστομίδης» κλέβει τη παράσταση με τις καλοκαιρινές προβολές του. Η γνωστή και μη εξαιρετέα καφετέρια «Επίγειον», δίνει μία ξεχωριστή νότα στο Πάρκο και σερβίρει καφέδες, μεζέδες, ούζα, αναψυκτικά, ποτά, παγωτά, κλαμπ-σάντουϊτς και ό,τι άλλο πραγματικά τραβάει η όρεξή σας. Το «Επίγειον», αναλαμβάνει εκδηλώσεις, συνεστιάσεις, όπως γενέθλια, γιορτές και παιδικά πάρτυ που πάντοτε διεξάγονται με απόλυτη επιτυχία. 

Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης και εργαστήρι Κεραμικής Τέχνης

Μέσα στο Σελεπίτσαρι λειτουργεί επίσης, ένα πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης, το οποίο παρέχει πιστοποιήσεις υπολογιστών, πιστοποιήσεις εργασιακής συμβουλευτικής (business coaching) και πιστοποιήσεις προσωπικής συμβουλευτικής-συμβουλευτικής ζωής (life coaching). Στo συγκεκριμένο K.E.K, διεξάγονται ακόμη μαθήματα για την πιστοποίηση εκπαιδευτών ενηλίκων και για χορήγηση άδειας Security. Μεγάλη ζήτηση παρουσιάζει και το Τμήμα Κεραμικής Τέχνης, το οποίο επίσης, λειτουργεί στο χώρο του Κ.Ε.Κ.

Το Πάρκο, όπως και πολλά άλλα πάρκα της Αττικής, αποτελούν «πνεύμονα ζωής» κυριολεκτικά και μεταφορικά. Όλοι αυτοί οι χώροι, πρέπει να διατηρούνται καθαροί και όμορφοι, και όλοι πρέπει να φροντίζουμε γι’ αυτό σε κάθε επίσκεψή μας.

Συντάκτης: Αλεξάνδρα Αλιγιζάκη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.