Το νέο iPad είναι γεγονός…!

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου

Η παρουσίαση του νέου iPad έγινε πραγματικότητα, μέσα από ειδικό αφιέρωμα που διοργανώθηκε στις 7 Μαρτίου στο Σαν Φρανσίσκο και εξέπληξε θετικά όλους τους λάτρεις των Apple συσκευών. Το τρίτο κατά σειρά μοντέλο tablet της Apple έχει εξελιχθεί και εφοδιαστεί με τελευταίας τεχνολογίας στοιχεία και θα κυκλοφορήσει στην Ελλάδα την Παρασκευή 23 Μαρτίου. Με τον ίδιο σχεδιασμό του iPad2, το νέο μοντέλο πρωτοπορεί με τη διαφορετικότητά του και τις απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει στους καταναλωτές.

Πρόκειται για το ονειρικό εργαλείο όλων όσων παρακολουθούν ταινίες, επιθυμούν φωτογραφίες με απίστευτη ανάλυση και παιχνίδια με υπέροχα γραφικά. Παράλληλα, θεωρείται ιδανικό και για τους «βιβλιοφάγους» οι οποίοι μπορούν να διαβάζουν συγγραφικά έργα μέσα από το νέο iPad, μεγεθύνοντας το κείμενο και διατηρώντας την ποιότητα των γραμμάτων τους.

Όπως είναι φυσικό, οι παραγγελίες έχουν ήδη αρχίσει να αυξάνονται, με την κυκλοφορία του να πραγματοποιείται στις 16 Μαρτίου, στις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αγγλία και την Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Ελβετία, τη Σιγκαπούρη και την Αυστραλία. Το νέο iPad βρίσκεται σε διαθεσιμότητα σε λευκό και μαύρο χρώμα και ως βασικό μοντέλο των 16GB με μόνο wi-fi κοστίζει 399 δολάρια, ενώ ως μοντέλο 64GB με Wi-Fi και 4G έχει κόστος που φτάνει τα 659 δολάρια.

Τα χαρακτηριστικά του νέου iPad

Το νέο iPad είναι λίγο πιο βαρύ και ελάχιστα πιο παχύ (πάχος 9.4 χιλιοστά έναντι 8.8) από το iPad 2, προσφέρει την εντυπωσιακή απόλαυση της οθόνης Retina, 9.7 ιντσών και ανάλυσης 2048×1536 pixels (264ppi), η οποία συνδυάζεται με έναν επεξεργαστή νέας γενιάς με τετραπύρηνη επεξεργασία γραφικών. «Η νέα συσκευή διαθέτει περισσότερη μνήμη και μεγαλύτερη ανάλυση οθόνης από μια κονσόλα Xbox 360 ή ένα PlayStation 3» δήλωσε ο Mike Capps, πρόεδρος της Epic Games. Η διαθέσιμη κάμερα iSight του νέου iPad χαρακτηρίζεται από 5 Megapixel και δίνει την ευκαιρία σε όλους τους χρήστες να προχωρήσουν στη λήψη βίντεο Full HD, ανάλυσης 1080.

Παράλληλα, η μπαταρία του έχει διάρκεια που φτάνει μέχρι και τις 10 ώρες, ενώ ταυτόχρονα διαθέτει λειτουργικό σύστημα iOS 5.1. Επιπλέον, υποστηρίζει την υπηρεσία Voice Dictation, μέσω ενός καινούριου εικονιδίου που υπάρχει στο πληκτρολόγιο, χωρίς όμως να μπορεί να υποστηρίξει Siri. Η ιδιαιτερότητά του στηρίζεται στη δυνατότητα σύνδεσης στο Ίντερνετ μέσω ευρυζωνικών δικτύων 4G…

Ειδικότερα:

  • Ο κορεσμός των χρωμάτων της συσκευής αυξήθηκε 44% σε σχέση με το iPad 2, γεγονός που δεν αφήνει το μάτι μας να διακρίνει τα μεμονωμένα pixel της οθόνης.

  • διπύρηνος επεξεργαστής Α5 αντικαθίσταται με τον τετραπύρηνο Α5Χ

  • Ο συνδυασμός της οθόνης και των υπέροχων γραφικών, σύμφωνα με την Apple, μετατρέπει τη συσκευή σε ένα εξαιρετικό εργαλείο των gamers.

  • Η νέα ταμπλέτα υποστηρίζει δίκτυα τέταρτης γενιάς LTE, στοιχείο βέβαια που είναι χρήσιμο μόνο στις ΗΠΑ.

  • Το νέο iPad είναι ικανό να λειτουργήσει και ως hotspot για όλα τα ασύρματα δίκτυα.

Συντάκτης: Λιάνα Γεωργουλοπούλου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.