Το μυστικό για να πετύχετε την τέλεια ψητή πατάτα

Συντάκτης: Flowmagazine

Γνωρίζατε πως οι ψητές πατάτες μπορούν να στεγνώσουν; Όμως μην ανησυχείτε γιατί με τη μέθοδο που θα σας δείξουμε σήμερα, οι πατάτες φούρνου θα έχουν μια βουτυρένια και κρεμώδη υφή.

Εάν η μέθοδος ψησίματος με αλάτι που θα σας δείξουμε σήμερα σας φαίνεται γνωστή, μπορεί να οφείλεται στο ότι έχετε ακούσει ότι χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα λαχανικών, κρεάτων και ψαριών.

Ουσιαστικά καλύπτετε τις πατάτες με αλάτι, το οποίο παγιδεύει όλη την υγρασία, και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά φανταστικό.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια μικρές πατάτες
  • 4-5 φλιτζάνια αλάτι κοσέρ
  • 3-4 ασπράδια αυγών ή 1/2 φλιτζάνι νερό, συν περισσότερα αν χρειαστεί
  • Φρέσκα βότανα

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλάτι, τα βότανα και τα ασπράδια αυγών (ή νερό) μέχρι το μίγμα να αποκτήσει την υφή της υγρής άμμου. Προσθέτουμε περισσότερο νερό ή ασπράδια αυγών εάν χρειάζεται.

Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 205°C. Απλώνουμε ομοιόμορφα το 1/3 του μείγματος σε ένα τηγάνι ή ταψί χρησιμοποιώντας τα χέρια μας. Τοποθετούμε τις πατάτες πάνω από το αλάτι και μετά σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα 2/3 του μείγματος. Κλείνουμε σφιχτά το αλάτι με τα χέρια μας, καλύπτοντας όλες τις πατάτες.

Ψήνουμε τις πατάτες για 1 ώρα στον φούρνο ή μέχρι το αλάτι να φαίνεται ανοιχτό καφέ και να έχει μια κρούστα. Για να σερβίρουμε χτυπάμε το αλάτι ένα σφυρί για κρέας, έναν πλάστη ή οποιοδήποτε άλλο εργαλείο και βγάζουμε τις πατάτες μέσα από το αλάτι οι οποίες θα έχουν μια ζουμερή και βουτυρένια υφή.

Πηγή

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…