Το «μυστικό» για να κερδίσεις την προσοχή και τον σεβασμό των γύρω σου βρίσκεται… στη φωνή σου

Συντάκτης: Flowmagazine

Οι σύμβουλοι σχέσεων γνωρίζουν καλά πως η φωνή μας μπορεί να αποτελέσει ένα από το πλέον ιδιαίτερα χαρακτηριστικά μας. Βάσει ερευνών, ο τρόπος που μιλάμε –τόσο το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούμε όσο και η χροιά της φωνής μας- παίζουν καταλυτικό ρόλο στο αν κάποιος θα μας συμπαθήσει ή όχι, ενώ έχει αποδειχτεί και επιστημονικά πως η φωνή ανήκει στα ανθρώπινα χαρακτηριστικά που είναι πολύ δύσκολο να ξεχαστούν.

Η φωνή μας, «προδίδει» τα συναισθήματά μας, καθώς σε έντονες καταστάσεις την ακούμε να «σπάει» και να αλλάζει τόνο, γεγονός που συχνά μας εκθέτει.

Τα ευχάριστα νέα είναι πως υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες τεχνικές, οι οποίες μας βοηθούν να αποκτήσουμε πιο σταθερή χροιά που εμπνέει σεβασμό και εμπιστοσύνη, καθώς δίνει την εντύπωση σε αυτόν που μας ακούει πως είμαστε σίγουροι για όσα λέμε.

Πρόκειται για έναν συνδυασμό στοιχείων που πραγματικά κάνει τους άλλους να επιθυμούν να μας ακούσουν και να προσέξουν κάθε μας λέξη.

______________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να κάνετε τη φωνή σας πιο φιλική

______________________

Ποια είναι, όμως, τα στοιχεία αυτά;

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους μιλάμε για την σταθερότητα στον ρυθμό, την καθαρότητα της φωνής, τη σαφήνεια και… το χαμόγελο! Το να μιλάμε αργά, σταθερά και καθαρά δίνει βαρύτητα στον λόγο μας, ενώ μας βοηθά να κρύβουμε το όποιο άγχος.

Τέλος, σημαντικό είναι να κάνουμε μικρές παύσεις προκειμένου να παίρνουμε ανάσες και να κρατάμε σταθερό τον ρυθμό μας αλλά και να δείχνουμε πιο σίγουρες για όσα λέμε, χωρίς να καταλήγουμε να… λαχανιάζουμε για να ολοκληρώσουμε μία (ακόμα) πρόταση.

Η ηρεμία και η σιγουριά είναι το παν. Έχεις κάθε λόγο, λοιπόν, να μην βιάζεσαι στον λόγο σου και να δίνεις την ευκαιρία στο συνομιλητή σου όχι μόνο να σε παρακολουθήσει χωρίς να «χαθεί» αλλά και να εκφράσει κι εκείνος τις σκέψεις και τις απόψεις του.

Πηγή: limeandlife.com

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…