Το Μουσείο της Ακρόπολής… αλλιώς!

Συντάκτης: Flowmagazine

Το Μουσείο της Ακρόπολής… αλλιώς!Με σκοπό να προσφέρει μία διαφορετική μουσειακή εμπειρία στους επισκέπτες του και να υποστηρίζει καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες νέων δημιουργών, το Μουσείο Ακρόπολης θα φιλοξενήσει το MIRfestival 2012, από τις 7 έως τις 13 Δεκεμβρίου 2012.

Το MIRfestival, ένα διεθνές φεστιβάλ σύγχρονης τέχνης που εστιάζει στο σημείο συνάντησης των παραστατικών τεχνών και των οπτικοακουστικών νέων μέσων, θα παρουσιάσει στους χώρους του μουσείου την πρωτοποριακή, διαδραστική παράσταση- performans με τίτλο «Symphony of a missing room» των Σουηδών καλλιτεχνών Christer Lundahl & Martina Seitl.

Το καλλιτεχνικό αυτό δίδυμο έχει ξεκινήσει πρόσφατα να κατακτά την ευρωπαϊκή σκηνή του ζωντανού θεάματος με τα παράξενα έργα του, τα οποία είναι αδύνατον να καταταχθούν σε κάποιο είδος.

Το Μουσείο της Ακρόπολής… αλλιώς!Η ξενάγηση στο Μουσείο Ακρόπολης θα μετατραπεί σε μια μοναδική περιπέτεια στην «αίθουσα που δεν υπάρχει» παρά μόνο στη φαντασία του θεατή. Ένα έργο τέχνης που είναι δύσκολο να περιγραφεί, μια παράξενη performans που αφορά στη σχέση των ανθρώπων με την τέχνη και τα μουσεία, με το όραμα, τη μνήμη και τον χρόνο.

Με εξαίρεση τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, οπότε το μουσείο θα είναι κλειστό, θα πραγματοποιούνται 5 παραστάσεις την ημέρα, από την Παρασκευή 7 έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012. Η είσοδος στο μουσείο για τις παραστάσεις θα είναι ελεύθερη με απαραίτητη την τηλεφωνική κράτηση, καθώς ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (Υπεύθυνη κρατήσεων: Λεώνη Γαβρία, Τηλ.: 6932 055101, E- mail: leonie@mirfestival.gr).

Οι θεατές πρέπει να είναι ακριβείς στην ώρα προσέλευσης, δέκα λεπτά πριν από την παράσταση για την οποία έχουν κάνει κράτηση, καθώς θα υπάρχει μια διαδικασία προετοιμασίας. Η είσοδος στο μουσείο δεν θα είναι δυνατή αφού ξεκινήσει η παράσταση.

Περισσότερες πληροφορίες: http://www.mirfestival.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…