Το Μνημόνιο της Υγιεινής Διατροφής

Συντάκτης: Μανώλης Σιάσιος, Συγγραφέας

Με μεγάλη μου χαρά σας παραδίδω, το Ελληνικό «Μνημόνιο» Υγιεινής Διατροφής. Εν αντιθέσει με τα άλλα μνημόνια είναι προαιρετικό και δεν επιφέρει περικοπές στην παιδεία σας, στην υγεία σας, στην τσέπη σας και την διάθεσή σας. Αντίθετα προάγει την υγεία σας, την ευεξία σας και φυσικά την σιλουέτα σας.

Το «Μνημόνιο» της Υγιεινής Διατροφής

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ «ΜΝΗΜΟΝΙΟ» ΤΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

Άρθρο 1

Να περικοπούν άμεσα και χωρίς ψηφοφορία αυτών που κατοικούν στην οικογενειακή εστία, τα γεύματα που προέρχονται από εξωτερικές πηγές και παρασκευάζονται προχείρως, με ακατάλληλα προς βρώσιν υλικά.

Από την παραπάνω περικοπή δεν προκύπτει δαπάνη για τα νοικοκυριά, αντιθέτως θα εξοικονομηθούν χρήματα, τα οποία μπορούν να διατεθούν προς τέρψιν και ψυχαγωγία της οικογενείας, με οιονδήποτε τρόπο ταύτη αποφασίσει.

Άρθρο 2

Κάθε οικογένεια υποχρεούται εκ του μνημονίου τούτου και του παρόντος άρθρου να επιστρέψει στην παρασκευή και κατανάλωση οικιακού φαγητού καθημερινά και ανελλιπώς. Τούτο θα επιφέρει την οικογενειακή γαλήνη, την καλή υγεία και την μακροημέρευση. Εκ του άρθρου τούτου εξαιρούνται μία ή και περισσότερες ημέρες που θα επιλέξει η νοικοκυρά του οίκου τούτου, μέσα στον εκάστοτε μήνα για έξοδο της οικογενείας, σε μέρη εξοχικά και ονειρεμένα, με εξαιρετικής ποιότητας εδέσματα.

Συνιστάται αυξημένη προσοχή στα εδέσματα των καταστημάτων εστίασης προς αποφυγήν παραβάσεων που αντίκεινται του άρθρου 1 του παρόντος μνημονίου περί προχείρως παρασκευασθέντων εδεσμάτων.

Άρθρο 3

Τα τρόφιμα που παρασκευάζονται τα οικιακά φαγητά, θα πρέπει να έχουν παραχθεί και σκευαστεί εντός της Ελληνικής Επικράτειας. Η αποφυγή ορατής βαπτίσεως αλλοδαπών τροφίμων σε Ελληνικά είναι επιθυμητή.

Κάθε παραβίαση ταύτης της διάταξης θα επιφέρει εις εκάστην οικογένεια, επιμένοντες πονοκεφάλους, αλλεργίες και αυξημένη κόπωση. Οι επιπτώσεις τούτες δεν είναι ανεξήγητες, εάν αναλογισθούμε τα συστατικά, ορατά και μη, που δύνανται να περιέχουν τα αλλοδαπής προελεύσεως τρόφιμα, λόγω αποστάσεως και συντηρήσεως.

Άρθρο 4

Στα σκευασμένα τρόφιμα που πωλούνται στα πολυκαταστήματα τροφίμων δεν θα πρέπει να περιέχονται στην ετικέτα ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ τα εξής:

1. Ζάχαρη με διάφορες ονομασίες (Σακχαρόζη, μελάσα, γλυκόζη, σιρόπι γλυκόζης, δεξτρόζη, μαλτόζη, μαλτοδεξτρίνη, σιρόπι καλαμποκιού, φρουκτόζη, σουκρόζη, λακτόζη, σορβιτόλη, μανιτόλη).

2. Χημικά πρόσθετα, συντηρητικά, υδρογονωμένα λίπη, τροποποιημένα συστατικά, και γενικά ουσίες που δημιουργούν εξάρτηση και συσσώρευση λίπους.

Τυχόν παραβίαση της διάταξης τούτης επιφέρει την ολοσχερή απώλεια της υγιεινής διατροφής.

Άρθρο 5

Οι υπεύθυνοι των νοικοκυριών υποχρεώνονται, να απευθύνονται για την προμήθεια των φρούτων και λαχανικών, αλλά και των οσπρίων τους, στις λαϊκές αγορές και μάλιστα εις τους μικρούς Έλληνες παραγωγούς αυτών. Τοιουτοτρόπως αποφεύγεται, τεράστια ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Τα ζωικά τρόφιμα πρέπει να παραγγέλνονται φρέσκα και να τεμαχίζονται έμπροσθεν στους κρεοπώλες της περιοχής, που κατοικεί η οικογένεια, αφού διαπιστωθεί επί μακρόν το ποιόν το δικό του και των κρεάτων του.

Το ίδιο φυσικά να εφαρμόζεται και με τα ψάρια και τα άλλα μαλάκια της θάλασσας, με τους ιχθυοπώλες.

Τα αυγά και τα τυριά θα πρέπει να αναζητούνται στις κοντινές επαρχίες της χώρας ή στα επιλεγμένα μικροκαταστήματα τροφίμων, που αντιπροσωπεύουν μικρούς παραγωγούς.

Άρθρο 6

Σε περίπτωση που εφαρμοστούν τα ανωτέρω κύρια άρθρα, η επιτυχία του μνημονίου της υγιεινής διατροφής θα επιτευχθεί χωρίς παρεκκλίσεις. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση θα απαιτηθούν, επιπρόσθετα αναλυτικά άρθρα.

Συντάκτης: Μανώλης Σιάσιος, Συγγραφέας

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.