Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

«Ο μόνος τρόπος για να βρεις το όριο του εφικτού είναι το να το ξεπεράσεις πηγαίνοντας προς το αδύνατο», Arthur C . Clarke

Στα πλαίσια τη δράσης Believe in You διεξήχθη σεμινάριο Ζήστε τη ζωή με βάση τις αξίες σας. Τι σημαίνει να ζούμε τη ζωή με βάση τις αξίες μας και πώς μπορούμε να το εκπληρώσουμε; Η ζωή σας έχει νόημα; Προσωπικές ιστορίες ανθρώπων ξετυλίγονται σε σελίδες βιβλίων με εξομολογητικό χαρακτήρα και μιλάνε για την πραγματοποίηση των ονείρων τους ή για την αλλαγή της προσέγγισης της ζωής. Συμβουλές ειδικών καταγράφονται για να αλλάξουμε κομμάτια της καθημερινότητάς μας, να δούμε τα προβλήματά μας μέσα από διαφορετικό πρίσμα και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας αποκτώντας θετική ψυχολογία και χτίζοντας υγιείς διαπροσωπικές σχέσεις. Παράλληλα, βιβλία μας υπενθυμίζουν ότι η ελπίδα είναι από τις πιο ισχυρές δυνάμεις που διαθέτει ο άνθρωπος δημιουργώντας θαύματα. Η περιπέτεια είναι εκεί έξω. Τολµήστε να ανακαλύψετε τους δρόµους της οπλισμένοι αυτή τη φορά με γνώση για να αναζητήσετε ό, τι σας λείπει. Ο χρόνος ήδη κυλάει αντίστροφα. Μην σπαταλάτε ούτε ένα λεπτό και μην αφήνετε ποτέ την ελπίδα να σβήσει, γιατί θα σβήσουν και τα όνειρά σας μαζί. Και το πιο σημαντικό. Ποτέ πια μην υποτιμήσετε τον εαυτό σας.

Βιβλία για μια καλύτερη ζωή

Μεγάλη πρόκληση το έργο που ανέλαβε ο Άλλαν Πέρσυ, αλλά το έφερε εις πέρας! Δεν είναι εύκολη υπόθεση να ερμηνεύεις τον Όσκαρ Ουάϊλντ. Ο συγγραφέας συγκέντρωσε, σταχυολόγησε, επέλεξε και μας παρουσιάζει 99 ευφυολογήματα του Όσκαρ Ουάϊλντ στο Όσκαρ Ουάϊλντ, 99 μαθήματα σοφίας για μια ευτυχισμένη ζωή εδώ και τώρα συμπυκνώνοντας σε λίγες λέξεις κυριολεκτικά το νόημα της ζωής. Μας αφυπνίζει, μας δίνει νέα πνοή, ξυπνάει την ενεργητικότητά μας. Τα μαθήματα για μία καλύτερη ζωή συνεχίζονται μέσα από τη ζωή της Πολυάννας στο έργο Η Πολυάννα και το παιχνίδι της χαράς και μας δείχνει τον τρόπο να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία με χαμόγελο, πείσμα και ακλόνητη θετική σκέψη. Και τελικά να καταφέρουμε να ζήσουμε μια όμορφη ζωή, να αγαπηθούμε και να επηρεάζουμε θετικά και τους γύρω μας.

Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του Robin Sharma μιλά για τη ζωή του πάμπλουτου μεγαλοδικηγόρου Τζούλιαν Μαντλ. Μέσα σε μια στιγμή είδε όλη του τη ζωή να ανατρέπεται και να οδηγείται ένα βήμα πριν από τον θάνατο. Αυτό το γεγονός στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει την υλιστική ζωή του. Ταξιδεύει προς την Ανατολή για να αναζητήσει τον ουσιαστικό σκοπό της ζωής του. Ο Παύλος Ιωαννίδης με το βιβλίο του Υπάρχει χαρά μέσα στην κρίση; δηλώνει ότι υπάρχει χαρά μέσα στην κρίση και ότι πρέπει να δούμε την κρίση ως ευκαιρία της ζωής μας. Και αυτός με τη σειρά του τονίζει ότι ο υλιστικός τρόπος ζωής δεν φέρνει την ευτυχία. Βασισμένος σε αληθινές ιστορίες δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για να υιοθετήσουμε μία υγιέστερη στάση ζωής. Πώς; Μας προτρέπει να εστιάσουμε στο συναίσθημα της χαράς.

Το βιβλίο Το πιο σημαντικό του Smith Hyrum.W εξηγεί για ποιο λόγο τόσο πολλοί άνθρωποι αισθάνονται ότι κάτι λείπει από τη ζωή τους. Ποια είναι η αποτελεσματική μέθοδος που θα σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις αξίες σας και να τις βιώσετε στο έπακρο; Ο Σμιθ μέσα από την εμπειρία του σας αποκαλύπτει τη στρατηγική που θα αλλάξει τη ζωή σας. Παράλληλα, το βιβλίο 50 Καλύτεροι τρόποι για να βοηθήσετε τον εαυτό σας του Tom Butler – Bowdon πρόκειται να μεταμορφώσει τη ζωή σας. Αποτελεί μία μοναδική συλλογή με 50 κλασικά έργα που αντιπροσωπεύουν όλη τη γνώση και τα “μυστικά” για την προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία.

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Το βιβλίο της Μπάρμπαρα Μπέργκερ μας προτρέπει μέσα από τον τίτλο Πάρε στα χέρια σου τον έλεγχο της ζωής σου. Ο έλεγχος πρόκειται να αποκτηθεί όχι μέσα από τον πλούτο αλλά μέσα από τη δύναμη του νου. Άλλωστε, η ζωή μας διαμορφώνεται σύμφωνα με όσα σκεφτόμαστε και λέμε. Μεταμορφώστε τη ζωή σας αλλάζοντας απλά και μόνο τον τρόπο σκέψης σας. Ποια είναι τα κατάλληλα εργαλεία προς την επίτευξη αυτού του σκοπού;

Θέλετε να πάρετε άριστα στην τέχνη της ζωής; Μάθετε το μυστικό μέσα από τους Κανόνες της ζωής του Templar Richard και μέσα από βιβλίο Πώς να αντιμετωπίζετε τους ανθρώπους με αυτοπεποίθηση και δυναμισμό του Les Giblin. Το πρώτο βιβλίο αποτελείται από 100 απλούς, πρακτικούς κανόνες στο κοινωνικό, εργασιακό και επικοινωνιακό πεδίο για να αξιοποιήσετε τα ταλέντα σας, να ενισχύσετε την επιρροή σας, να καταφέρετε περισσότερα, να γίνετε πιο ήρεμοι και πιο ολοκληρωμένοι άνθρωποι. Το δεύτερο βιβλίο συντελεί στη βελτίωση των διαπροσωπικών σας σχέσεων, σας βοηθά να καταξιωθείτε στη δουλειά σας και να ευτυχήσετε στην προσωπική σας ζωή. Το μυστικό κρύβεται στις ανθρώπινες σχέσεις και ο Les Giblin αποκαλύπτει όλα τους τα μυστικά μέσα από δοκιμασμένες μεθόδους και τεχνικές.

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

46.000 µίλια ήταν το όνειρο του AlastairHumphreys και έγινε πραγματικότητα έχοντας ως μέσο το ποδήλατό του. Γύρισε όλο τον κόσµο µε το ποδήλατό του διανύοντας και αποσπώντας τον τιµητικό τίτλο του «μεγαλύτερου περιηγητή του αιώνα µας». Στο βιβλίο Ζήσε το όνειρό σου µοιράζεται τις εμπειρίες του και γίνεται πηγή έµπνευσης για όλους εµάς που φοβόµαστε να τολµήσουµε. Και το βιβλίο Οι περιοχές των σφαλμάτων σας του Γουέιν Ντύερ μας προτρέπει με το δικό του τρόπο να ζήσουμε το όνειρό μας μέσα από το μήνυμα Η ζωή είναι για να τη ζεις. Πώς; Μέσα από την επανεξέταση και την αλλαγή των λανθασμένων επιλογών μας.

Στην ανατομία του πνεύματος του Caroline Myss, Ph θα βρείτε λεπτομερείς πληροφορίες για τα εφτά κέντρα δύναμης του σώματός μας, τα Τσάκρα, που είναι ρυθμιστές της ροής της ζωτικής μας ενέργειας. Θα μάθετε πως να αποφεύγετε την αρνητική ενέργεια των άλλων και πώς να διασφαλίζετε την αίσθηση του εαυτού σας. Ακόμα, θα μάθετε πως να αναπτύξετε τις δικές σας διαισθητικές ικανότητες, ώστε να αρχίσετε να βλέπετε την ενέργεια, τη δική σας και των άλλων.

Όμως, για να ζήσουμε και να πραγματοποιήσουμε τη ζωή μας όπως την ονειρευόμαστε χρειάζεται να ζήσουμε με υγεία. Τι είναι μύθος και τι πραγματικότητα από όλα όσα ακούµε; Διαβάστε Το αλφαβητάρι του αιωνόβιου του Θάνου Μπενέτου και ζήστε ως τα εκατό.

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Βιβλία – έμπνευση για να εκπληρώσετε τα όνειρά σας

Με το βιβλίο Ξεκίνα! Η ζωή σε περιμένει η Lynn Grabhorn απαντάει με ένα δυνατό ΝΑΙ στα ερωτήματα: αν υπάρχει τρόπος να έχουμε μια υπέροχη και χωρίς προβλήματα σχέση, τον τραπεζικό μας λογαριασμό πάντα γεμάτο, να βρίσκουμε μια καλή δουλειά όποτε το θέλουμε, να έχουμε ένα όμορφο κορμί, και όλα αυτά χωρίς να χρειάζεται να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Ποιες είναι οι βασικές αρχές για να κάνετε τα όνειρά σας πραγματικότητα; Με δικό του τρόπο ο Brian Tracy στο Στόχοι μας αποκαλύπτει μέσα από 21 στρατηγικές πώς μπορούμε να ξεφύγουμε από την απογοήτευση και να φτάσουμε στην εκπλήρωση των στόχων μας. Παράλληλα, το έργο Τα θαύματα θυμώνουν όταν δεν τα πιστεύεις έρχεται να μας παροτρύνει μέσα από μαρτυρίες ανθρώπων να πιστέψουμε στο θαύμα. Ή, αλλιώς, να πιστέψουμε στο αδύνατο!

Ως συνέχεια των παραπάνω σκέψεων προτείνουμε το έργο του Αντώνη Πίσσανου Πώς να επιτυγχάνετε σε όλες τις υποθέσεις της ζωής σας και το έργο του Schwartz Η μαγεία της μεγαλόπνοης σκέψης. Πιστέψτε στο αδύνατο ενθυμούμενοι, όμως, ότι κάθε άνθρωπος έχει ανεξάντλητες ικανότητες για πρόοδο, αλλά κανένας δεν ολοκλήρωσε ακόμα τον σκοπό του. Αυτό που κάνατε μέχρι τώρα δεν είναι παρά μόνο το πρώτο βήμα από εκείνα που μπορείτε να κάνετε. Και δεν έχει σημασία αν είστε μεγαλοφυείς ή έχετε έμφυτα χαρίσματα για να φτάσετε στην ευτυχία.

Και τελικά μήπως όλα πραγματοποιούνται μέσα από τον νόμο της έλξης; Το κλειδί για το νόµο της έλξης σας δείχνει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε και να κάνετε προκειμένου να προσελκύσετε αυτά που θέλετε στη ζωή σας. Το σύμπαν απλά θέλει να σας δει να τα πετυχαίνετε. Και ακόμη ένα κλειδί το Κλειδί για να αγκαλιάσεις το Σύμπαν τονίζει ότι η ευτυχία ξεκινά από τη γνώση του εαυτού μας. Εάν καταφέρουμε να κάνουμε το εγώ μας καλύτερο, τότε όλα τα όνειρά μας θα αποκτήσουν νόημα. Αν συνδυαστεί μάλιστα η γνώση του εαυτού μας με τη Δύναμη της Μπερν Ρόντα τότε η ζωή των ονείρων μας θα γίνει ευπρόσιτη! Χωρίς τη Δύναμη, δεν θα είχατε γεννηθεί. Χωρίς τη Δύναμη, δεν θα υπήρχε ούτε ένα ανθρώπινο πλάσμα στον πλανήτη.

«Μάθε 3 πράγματα» προστάζει τώρα το Εγχειρίδιο της Επιτυχίας. Η ζωή είναι ένα παιχνίδι, εκείνοι που πέτυχαν αντιλήφθηκαν ότι μέσα στο μυαλό τους υπήρχε μια τεράστια δύναμη που την καλλιέργησαν και τη χρησιμοποίησαν και ότι μπορείς να πετύχεις οτιδήποτε θέλεις φτάνει να το θέλεις πολύ και να είσαι πρόθυμος να πληρώσεις ένα τίμημα. Ομοίως, και το Μπορείς του Πισσάνου προτρέπει να μην δειλιάζεις και να μην πιστεύεις στη μοίρα. Πίστεψε στη δική σου θέληση και στις ψυχικές δυνάμεις σου, ενώ στο βιβλίο Σελίδες επιτυχίας – Ιδέες για μια καλύτερη ζωή θα βρείτε ιδέες για να πλησιάσετε την επιτυχία χωρίς απώλειες και φθορές.

Θέλετε να αυξήσετε τις ηγετικές σας ικανότητες; Ο John C. Maxwell επιστρέφει με το βιβλίο Βάλτε στόχο το χρυσό για να σας παραδώσει μαθήματα, ώστε να επιταχύνετε τη διαδικασία της ανάπτυξης των ηγετικών σας ικανοτήτων μέσα από τη σοφία και τις δοκιμασμένες πρακτικές του, ενώ ο Dr. Walter Doyle Staples με το έργο του Σκέψου σαν νικητής δίνει τις κατευθυντήριες γραμμές για να γίνετε αρχηγοί.

Τι γίνεται με εκείνες τις φοβίες με τους πιο αθόρυβους, απαρατήρητους φόβους που επηρεάζουν τις καθημερινές μας επιλογές και ίσως φέρνουν προβλήματα στις σχέσεις μας; Στο βιβλίο Νικήστε τους φόβους σας ο συγγραφέας, μας δείχνει ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στην ευτυχία μας είναι ο φόβος. Και μάλιστα τονίζει ότι δεν είναι ακριβώς ο φόβος που φέρνει στρες και άγχος, αλλά ο φόβος του φόβου. Ξεπεράστε τους φόβους σας, συνδέστε τη σκέψη με το συναίσθημά σας και βρείτε την ευτυχία που σας αξίζει.

Βιβλία για Ελπίδα

H κότα που ονειρευόταν να πετάξει. Μια ιστορία για μικρούς και μεγάλους, ένα αλληγορικό παραμύθι με βαθιά νοήματα. Πώς ένα όνειρο σου δίνει δύναμη και κουράγιο για να ζεις και να ανταπεξέρχεσαι στις κακουχίες. Πώς η αυτοπεποίθηση είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη για να αντιμετωπίζεις ακόμα και πολύ δυνατότερους αντιπάλους και να τους νικάς. Ζωή, όνειρα, ελπίδα, μάχη για την επιβίωση, αγωνία για το αύριο, φιλία, δεσμοί αγάπης, οικογένεια, θάνατος, όλα αυτά μαζί πρωταγωνιστούν στο βιβλίο των εκδόσεων Διόπτρα της Sun-Mi-Hwang.

Ο Og Mandino στο βιβλίο του Το μεγαλύτερο θαύμα στον κόσμο βάζει τον Σάιμον Πότερ, έναν καταπληκτικό Ρακοσυλλέκτη να σώσει ανθρώπους που έχουν απελπιστεί από τη ζωή, και σας μαθαίνει τους 4 απλούς κανόνες για να πραγματοποιήσετε ένα θαύμα στη δική σας ζωή. Και φυσικά Αν ελπίζεις θα πετύχεις το ανέλπιστο τονίζει ο Roger Von Oech εφαρμόζοντας την πρακτική της φιλοσοφίας του Ηράκλειτου στην καθημερινή ζωή, η οποία αποτελεί πηγή έμπνευσης για μια καλύτερη ζωή. Πηγή έμπνευσης αποτελεί και η συγκλονιστική μαρτυρία της Νατάσας Κάμπους του κοριτσιού από την Αυστρία που έπεσε θύμα απαγωγής και έμεινε φυλακισμένη του απαγωγέα της για 3096 μέρες στο βιβλίο 3096 μέρες, Η δύναμη της ανθρώπινης ψυχής από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

Ένα ακόμη αξιόλογο βιβλίο To γιατί των παιδιών φέρνει την ελπίδα του Βαγγέλη Ηλιόπουλου έρχεται να μας διδάξει την ελπίδα. Το «Γιατί» κρύβει τα παράπονα των ανθρώπων και μία μέρα απογοητευμένο ταξιδεύει προς τον ουρανό. Εκεί θα συναντήσει-αστέρια ευχές παιδιών που αναρωτιούνται «γιατί σ’ εμένα;» Ευχές των παιδιών που έχουν δύναμη, που αντιστέκονται, που αγωνίζονται, που ονειρεύονται. Τότε το «Γιατί» καταλαβαίνει πως μια ελπίδα υπάρχει να αλλάξει ο κόσμος. Τα παιδιά. Η Ελπίδα, πάλι, η πρωταγωνίστρια του έργου Με λένε Ελπίδα από τις εκδόσεις Άγκυρα θεωρεί ότι είναι το πιο δυστυχισμένο πλάσμα του κόσμου όντας καθηλωμένη σε μία αναπηρική πολυθρόνα. Τι θα γίνει, όμως, όταν συναντηθεί με την Άχνα; Η Ελπίδα μαθαίνει να…θέλει! Έπειτα, ο Γιαν Μαρτέλ δηλώνει ότι «Θα σου διηγηθώ μια ιστορία που θα σε κάνει να πιστέψεις στον Θεό» μέσα από τη Ζωή του Πι. Το βιβλίο είναι καταιγιστικό. Μια συγκλονιστική παραβολή για την πάλη ανάμεσα στην ψυχή και τη σάρκα. Συγκινητικό χωρίς μελοδραματισμούς με χιούμορ ακόμα και στις πιο δραματικές του στιγμές, σε κάνει να σκεφτείς τα δικά σου ναυάγια και σε μαθαίνει πώς να επιβιώνεις.

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Βιβλία ψυχολογίας για όλους- μέρος Α

Ποιο είναι το μυστικό για να πλησιάσετε την ευτυχία; Στόχος του βιβλίου Κατακτώ την ευτυχία του Ταλ Μπεν – Σαχάρ είναι να συνειδητοποιήσει ο αναγνώστης τι σημαίνει ευτυχία δίνοντας τον προσωπικό του ορισμό και τον μαθαίνει πώς να την επιτύχει με μικρές καθημερινές κινήσεις. Έπειτα, ο Βίκτορ Φρανκλ στο Νόημα της ζωής περιγράφει τις εμπειρίες του στα στρατόπεδα αφανισμού. Τον Σεπτέμβριο του 1942 ο Φρανκλ και η οικογένειά του συνελήφθησαν και εκτοπίστηκαν. Ο Φρανκλ πέρασε τα επόμενα τρία χρόνια σε τέσσερα διαφορετικά στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είναι συγκλονιστικό το πώς γαντζώθηκε στη ζωή. Γαντζώθηκε από τον έρωτα και τη γνώση που συνθέτουν το νόημα της ζωής του, και το προσωπικό αυτό νόημα γίνεται ο πανίσχυρος κινητήρας που τον κράτησε στη ζωή.

Το βιβλίο Χαρά, η καλύτερη θεραπεία του Γιώργου Πιντέρη μας δείχνει συγκεκριμένους τρόπους να αντιμετωπίσουμε τα ψυχοσωματικά προβλήματά μας. Τελικά, λίγη καθημερινή τρέλα είναι απαραίτητη, αν θέλουμε να έχουμε τη σωματική και την ψυχική μας υγεία. Το Ανάλυσέ το μόνος σου της Κουτσοσταμάτη Σάντυ αποτελεί μία προσπάθεια να αναλύσει με σύντομο, απλό και έγκυρο τρόπο κοινές δυσκολίες-διαταραχές που μπορεί να ταλαιπωρούν τον καθένα από εμάς, ενώ απαντάει σε ερωτήματα και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης. Κατόπιν, το βιβλίο Η συναισθηματική νοημοσύνη, Γιατί το “EQ” είναι πιο σημαντικό από το “IQ”; του Daniel Goleman με αφετηρία τις πρωτοποριακές έρευνες για τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη συμπεριφορά αναδεικνύει τους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ευημερία των ατόμων. Τελικά, η συναισθηματική νοημοσύνη ή νοημοσύνη της καρδιάς αντιπροσωπεύει μια νέα αντίληψη επιτυχίας και ένα σπουδαίο σχέδιο ζωής.

Το μαγικό ραβδάκι των βιβλίων αλλάζει τη ζωή σου

Βιβλία ψυχολογίας για όλους – μέρος B

Το βιβλίο Ποιος θα κλάψει όταν πεθάνεις; έχει βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εστιάσουν σε ό, τι έχει πραγματική αξία και να απλουστεύσουν την καθημερινότητά τους, ώστε να ζήσουν μια πιο χαρούμενη, έντονη και ουσιαστική ζωή. Ο συγγραφέας Robin Sharma μοιράζεται 101 σοφές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να γνωρίσετε την αληθινή επιτυχία και να ανακαλύψετε τι έχει πραγματική σημασία στη ζωή. Προς την ίδια λογική κινείται και το Σχέδιο ζωής, 700 τρόποι για να ζήσετε καλύτερα. Πιο επιτυχημένη, πιο παραγωγική, πιο ενδιαφέρουσα; Θέλεις να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση, να αποβάλεις το άγχος, να διαχειριστείς καλύτερα τον χρόνο σου και τα οικονομικά σου; Ο συγγραφέας του βιβλίου αυτού φτιάχνει το σχέδιο της ζωής σου μέσα από 700 τρόπους.

Και η ζωή σου πρόκειται να συνεχίζει να αλλάζει διαβάζοντας το Πώς να κερδίζεις φίλους και να επηρεάζεις τους ανθρώπους και το Μιλώντας στα παιδιά μου για την πραγματικά επιτυχημένη προσωπική και επαγγελματική ζωή. Διεκδίκησε τη δουλειά που θέλεις, και κέρδισέ την! Πάρε τη δουλειά που έχεις, και βελτίωσέ την! Σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι, κάνε την αποδοτική για λογαριασμό σου! Τι λες θα το δοκιμάσεις; Το δεύτερο βιβλίο επισημαίνει ότι η επιτυχημένη ζωή για τον καθένα από µας είναι να κάνουµε τα όνειρά µας πραγµατικότητα και να ζήσουμε µια απολαυστική, αυθεντική και µε νόηµα ζωή. Πώς θα επιτευχθεί αυτό; Από τις δικές µας επιλογές και από το πόσο αποτελεσµατικά τις υλοποιούµε. Αυτό, ασφαλώς, απαιτεί γνώση, ικανότητες και σοφία ζωής. Και η αυτογνωσία συνεχίζεται και τονίζεται η σπουδαιότητά της μέσα από το βιβλίο Θεράπευσε τα τραύματά σου… και βρες ποιος είσαι. Ποια είναι τα 5 συναισθήματα που μας στερούν την πραγματική ευτυχία; Αναγνωρίζοντάς τα θα ανακαλύψεις τον πραγματικό εαυτό σου. Παράλληλα, στο Focus: Η δύναμη της στοχευμένης σκέψης δείχνει πώς να διοχετεύουμε τις δυνάμεις μας στα σημαντικά πράγματα κάθε στιγμή της ημέρας, αφήνοντας στην άκρη ό, τι μας αγχώνει και μας αποπροσανατολίζει, ενώ μέσα από πρωτότυπες τεχνικές και εργαλεία μας παρακινεί να βρούμε τον δικό μας δρόμο για την επιτυχία χωρίς να λοξοδρομούμε.

Και το αφιέρωμά μας κλείνει με το βιβλίο Οι μανούβρες, Μαθήματα Συναισθηματικής Αυτοάμυνας. Ο συγγραφέας βοηθά τον αναγνώστη να “μυρίζεται” την παγίδα-μανούβρα, και του δείχνει τον τρόπο να την αποφεύγει. Να μάθει να υποστηρίζει τις δικές του θέσεις, τις δικές του επιλογές, χωρίς να γίνεται θύμα των προθέσεων (καλών ή κακών) των άλλων.

Συντάκτης: Σάννα Νάνου, Φιλόλογος και Επιμελήτρια – Διορθώτρια Κειμένων

Influence:

Η Σάννα Νάνου γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1983. Σπούδασε στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης…