Το “Like” αποκτά παρέα στο Facebook

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου

Το Αν είσαι περιστασιακός χρήστης του Facebook, ίσως να αναρωτιέσαι τι είναι όλα αυτά τα περίεργα emoji που εμφανίστηκαν ξαφνικά κάτω από τις αναρτήσεις. Αυτά είναι τα νέα κουμπιά αντίδρασης του Facebook, ιδανικά για καταστάσεις που απαιτούν κάτι περισσότερο από ένα απλό “Like”.

Για χρόνια τώρα, οι χρήστες του Facebook ζητούν διαφορετικούς τρόπους για να αλληλεπιδρούν με τις δημοσιεύσεις πέρα από το κουμπί “Like”. Αυτή την εβδομάδα, ο γίγαντας των social media “υπέκυψε” προσθέτοντας πέντε νέα κουμπιά αντίδρασης: Τέλειο (Love), Χαχα (Haha), Ουάου! (Wow), Λυπάμαι… (Sad), Έλεος! (Angry). Οι λάτρεις του “Like” δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν βέβαια καθώς το κουμπί παραμένει αμετάβλητο.

Για να προσθέσετε μια αντίδραση, κρατήστε πατημένο το κουμπί “Like” αν έχετε οθόνη αφής ή περάστε το ποντίκι από πάνω του ώστε να εμφανιστούν οι νέες επιλογές.

Η εγκατάσταση των νέων επιλογών έρχεται μετά από περισσότερο από ένα χρόνο έρευνας σε όλο τον κόσμο για να καθοριστεί ποιοι τύποι αντιδράσεων έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Πιθανότατα ένα κουμπί “Dislike” ήταν στην κορυφή της λίστας σε κάθε έρευνα, αλλά ο Mark Zuckerberg φαίνεται πώς θέλει να κρατήσει την “αρνητικότητα” μακριά από το Facebook.

Αντί να επιτρέπουν στους χρήστες να δώσουν “αρνητική ψήφο” στις δημοσιεύσεις που δεν τους αρέσουν, τα νέα κουμπιά υποτίθεται ότι εκφράζουν θετικότητα με διαφορετικούς τρόπους. Ακόμη και το Angry (Έλεος!) υπάρχει σε αυτό το πλαίσιο, για παράδειγμα όταν θέλετε να μοιραστείτε τον αμοιβαίο θυμό για μια αμφιλεγόμενη είδηση.

Όλοι έχουμε δει δυσάρεστες δημοσιεύσεις που μας έκαναν να ευχηθούμε να υπήρχε κάποιος τρόπος για να στείλουμε μια απλή συμπαράσταση χωρίς να γράψουμε μήνυμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, αισθάνεσαι άβολα με το να πατήσεις “Like”, αλλά και το να αγνοήσεις εντελώς τη δημοσίευση, σου φαίνεται επίσης λάθος. Τώρα τουλάχιστον έχουμε περισσότερες επιλογές στη διάθεσή μας για να εκφράσουμε καλύτερα το πώς αισθανόμαστε…

Συντάκτης: Ελεάννα Βλάχου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.