Tο Life Skills Experience Program σου δίνει διαύγεια στόχων και αυτογνωσία!

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Το καλοκαίρι σηματοδοτεί το κλείσιμο μιας σεζόν και χαρίζει την κατάλληλη ανάπαυλα μέχρι να ξεκινήσει η καινούρια. Τι καλύτερος τρόπος από το Life Skills Experience Program!

To Life Skills Experience Program με λίγα λόγια

Το Life Skills Experience Program είναι ένα πρόγραμμα διάρκειας 6 εβδομάδων (12 συναντήσεων), μέσα από το οποίο μαθαίνει κανείς τις 10 βασικές δεξιότητες ζωής που δεν ξέραμε ότι χρειαζόμαστε. 

Εισηγήτρια σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος είναι η Εύη Ξυραφά, Σύμβουλος Προσωπικής Ανάπτυξης, Εκπαιδεύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Believe in You. 

Αν σκοπεύετε να συμμετέχετε στο Life Skills Experience Program, δηλώστε ενδιαφέρον το συντομότερο: τα σεμινάρια γίνονται στο πλαίσιο ολιγομελών ομάδων, ώστε οι συμμετέχοντες να μαθαίνουν να αντιμετωπίζουν τα εμπόδιά τους. Καταλαβαίνετε ότι οι θέσεις κλείνουν αμέσως!

Βασικές δεξιότητες ζωής: Τι είναι αυτό; 

Οι βασικές δεξιότητες ζωής είναι οι ικανότητες που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε σε κάθε τομέα της ζωής μας. Αν και είναι τόσο σημαντικές όσο η αριθμητική και η γλώσσα, δεν μαθαίνονται επαρκώς σε καμία βαθμίδα του εκπαιδευτικού συστήματος. 

Οι δεξιότητες αυτές διδάσκονται με τη σειρά ως εξής:

– Θετική σκέψη

– Αυτοπεποίθηση

– Διαχείριση άγχους

– Συναισθηματική Νοημοσύνη

– Επικοινωνία

– Γλώσσα σώματος

– Διεκδικητικότητα

– Διαπραγματεύσεις

– Στοχοθεσία

– Διαχείριση χρόνου

Πού χρειάζονται αυτές οι δεξιότητες; Παντού! Θα το συνοψίσω ως εξής: όταν βάζουμε έναν σκοπό στο νου μας, το πρώτο βήμα είναι να πιστέψουμε ότι μπορούμε να το πετύχουμε. Για να τον πετύχουμε, χρειάζεται να τον εκφράσουμε στον εαυτό μας και τους άλλους με τον κατάλληλο τρόπο. Για να το καταφέρουμε αυτό, χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε όποια αρνητικά συναισθήματα κατά πρόσωπο, καθώς αυτά μπορούν να μας αποπροσανατολίσουν από τον σκοπό μας. Το τελευταίο βήμα για να πετύχουμε τον σκοπό μας είναι να προβούμε στις κατάλληλες ενέργειες την κατάλληλη στιγμή. Η συνέχεια επί του προγράμματος! 

Πώς διδάσκονται αυτές οι δεξιότητες;

Πρώτα από όλα, με το που ξεκινήσει το πρόγραμμα, θα καταλάβετε ότι οι βασικές δεξιότητες ζωής διδάσκονται, και μάλιστα πρακτικά. 

Η Εύη Ξυραφά δίνει έμφαση στην πρακτική κατανόηση και εφαρμογή των δεξιοτήτων, και αυτό το επιδιώκει τόσο κατά τη διάρκεια κάθε σεμιναρίου όσο και μέσα από τις ομαδικές εργασίες που γίνονται μετά από κάθε συνάντηση. Και το καλύτερο; Οι ομάδες συνεργασίας δεν είναι σταθερές, αλλά τα μέλη τους αλλάζουν συνέχεια, ώστε να συνεργάζονται όλοι με όλους. 

Μέσα από τις συνεργασίες αυτές καλλιεργούνται και οι βασικές δεξιότητες ζωής! Αρκεί να σας πω ότι ακόμα και τώρα έχω σταθερή επικοινωνία με τους συμμετέχοντες που ήταν μαζί μου στο πρόγραμμα, οπότε είναι φανερό ότι το πρόγραμμα αυτό συνεισφέρει σε ολιστική εξάσκηση των δεξιοτήτων ζωής τόσο εντός όσο και εκτός των συναντήσεων.

Υπάρχουν κάποια επιπλέον οφέλη από το Life Skills Experience Program;

Κατά την εγγραφή σας στο Life Skills Experience Program, λαμβάνετε 10 podcasts, δηλαδή ηχογραφημένες εκπομπές, για τις 10 βασικές δεξιότητες ζωής, μαζί με το βιβλίο «Θέλω-Πιστεύω-Μπορώ» της Εύης Ξυραφά από τις εκδόσεις Διόπτρα. 

Ως μέρος των ασκήσεων, προσφέρεται και ένα εξαιρετικό εργαλείο  ένα πλάνο προσωπικής ανάπτυξης – στο οποίο καταγράφετε τι θέλετε να πετύχετε μέσα από το Life Skills Experience Program και καταρτίζετε τους στόχους της χρονιάς. 

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο διαδικτυακές συναντήσεις την εβδομάδα, οι οποίες γίνονται απόγευμα, οπότε είναι ιδανικό για εργαζόμενους.

Επιπλέον, αν χάσετε κάποια συνάντηση, σας αποστέλλεται το βίντεο, για να το δείτε σε δικό σας χρόνο. Όταν ολοκληρώσετε το Life Skills Experience Program, σας δίνεται βεβαίωση παρακολούθησης.

Τα καλύτερα σας τα άφησα για το τέλος: το πρόγραμμα αυτό βοηθάει σε κάθε αλλαγή που θέλετε να κάνετε στη ζωή σας εξατομικευμένα, με τη θετική αύρα της Εύης Ξυραφά, σε ένα περιβάλλον πλήρους αποδοχής και ειλικρίνειας. 

Το πρόγραμμα χτίζει αυτογνωσία

Ακόμα και αν δεν έχετε ακόμα κάποιον σαφή σκοπό ή στόχο, θα τον βρείτε σταδιακά. Επιπλέον, μπορεί να δείτε μέσα από την όλη διαδικασία ότι ο στόχος που είχατε κατά νου δεν σας ταιριάζει τελικά. Ακόμα και η ανακάλυψη αυτή είναι μεγάλο κέρδος, γιατί θα βρείτε τα εργαλεία που χρειάζεστε για να πάτε εκεί που θέλετε!

Είναι το Life Skills Experience Program για μένα;

Ως πρώτη απάντηση, ας ειπωθεί το εξής: είναι κατάλληλο για κάθε άνθρωπο που θέλει να αλλάξει τη ζωή του προς το καλύτερο, ακόμα και αν δεν ξέρει πλήρως ποιο είναι αυτό το «καλύτερο». 

Από εκεί και πέρα, δεν έχετε παρά να δηλώσετε συμμετοχή. 

https://www.believeinyou.gr/lifeskillsexperience_endiaferon

Θα έχετε τη δυνατότητα μιας δωρεάν συνάντησης, όπου θα δείτε ξεκάθαρα αν αυτό το πρόγραμμα είναι για εσάς στη συγκεκριμένη φάση της ζωής σας. 

Αν βλέπετε ότι δυσκολεύεστε να επικοινωνήσετε με τους άλλους, να πείτε «όχι», να διαχειριστείτε τα αρνητικά συναισθήματά σας, να βάλετε τους στόχους που θέλετε, και είστε έτοιμοι να τα αλλάξετε, δηλώστε συμμετοχή. 

Υπάρχει early bird προσφορά -20% για το Life Skills Experience Program μέχρι την 1/8! Είστε αποφασισμένοι; 

Η προσωπική μου εμπειρία με λίγα λόγια

Είχα τη χαρά να συμμετέχω, όπως και αρκετοί άλλοι, στο Life Skills Bootcamp του Νοεμβρίου του 2021 και στο Life Skills Experience Program του Φεβρουαρίου του 2022. Όταν ξεκίνησα τον Νοέμβριο του 2021 δεν ήταν 100% σαφής ο στόχος μου, ενώ όταν ξεκίνησα τον Φεβρουάριο, είχε προκύψει ξαφνικά μια τεράστια επαγγελματική αλλαγή. 

Όχι μόνο είχα τη δυνατότητα να εφαρμόσω πρακτικά τις βασικές δεξιότητές ζωής, αλλά μπόρεσα να δω και τα εμπόδιά μου κατάματα. 

Απέκτησα φίλους μέσα από αυτή τη διαδικασία και πολύ όμορφες μνήμες, μέσα από τις ωραίες δραστηριότητες και τις συνεργασίες που είχαν προκύψει.

Επειδή το Life Skills Experience Program γίνεται ανά αραιά χρονικά διαστήματα λόγω της μεγάλης διάρκειάς του, μη διστάσετε να γραφτείτε και τώρα που θα τελειώσετε την ανάγνωση του άρθρου! 

https://www.believeinyou.gr/lifeskillsexperience_endiaferon

Σας συνιστώ να δώσετε στον εαυτό σας την ευκαιρία να ξεκινήσετε τον Σεπτέμβρη σας …αλλιώς. 

Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.