Το ξέρατε ότι η τεμπελιά είναι σημάδι εξυπνάδας;

Συντάκτης: Flowmagazine

Νέα έρευνα ήρθε να δικαιώσει όλους όσους τεμπελιάζουν και δεν σηκώνονται εύκολα από τον καναπέ για να πάνε γυμναστήριο, στο γραφείο, στη σχολή κλπ, καθώς σύμφωνα με τα αποτελέσματά της, αυτό το χαρακτηριστικό το έχουν όσοι είναι πολύ έξυπνοι.

Αναλυτικότερα οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι όσοι άνθρωποι έχουν υψηλότερο IQ περνάνε περισσότερο χρόνο με τις σκέψεις και τις ιδέες τους και δεν σπαταλάνε ιδιαίτερα χρόνο κάνοντας άλλες δραστηριότητες. Σε αντίθεση με αυτούς που είναι πιο ενεργητικοί, οι οποίοι νιώθουν την ανάγκη να διεγείρουν τον εγκέφαλό τους με εξωτερικές δραστηριότητες για να ξεφύγουν ή γιατί βαριούνται εύκολα.

Το ξέρατε ότι η τεμπελιά είναι σημάδι εξυπνάδας;

Οι συμμετέχοντας απάντησαν πόσο συμφωνούν ή διαφωνούν με δηλώσεις όπως ”Μου αρέσει να βρίσκω λύσεις σε διάφορα προβλήματα” και ”Σκέφτομαι μόνο όσο χρειάζεται για να κάνω κάτι” και στη συνέχεια οι ερευνητές διάλεξαν 30 άτομα που τους αρέσει να σκέφτονται και 30 που δεν ενθουσιάζονται και τόσο με την ιδέα. Τις επόμενες 7 μέρες τα άτομα των δύο γκρουπ φορούσαν ένα ειδικό βραχιόλι που μετρούσε τις κινήσεις τους και τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Το γκρουπ των ‘σκεπτόμενων’ ήταν πολύ λιγότερο ενεργό σε σχέση με των ‘μη σκεπτόμενων’, κάτι που οδήγησε τους ερευνητές στο παραπάνω συμπέρασμα.

Οπότε, ξέρεις την επόμενη φορά που θα σου γκρινιάξει κάποιος ότι δεν ξεκουνάς από τον καναπέ σου, πες ότι σπαταλάς αρκετό χρόνο με τις σκέψεις σου και δεν έχεις χρόνο για βόλτες.

ΠΗΓΗ: ladylike.gr

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…