Το κατάλληλο make up για τα μάτια

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος

Μαγνητίστε με το βλέμμα σας. Τα μάτια είναι ο «καθρέφτης» της ψυχής. Τραβήξτε την προσοχή όλων και κερδίστε τις εντυπώσεις με ένα εντυπωσιακό μακιγιάζ. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι και τύποι μακιγιάζ για τα μάτια σας. Επιλέξτε τον κατάλληλο, ανάλογα με την περίσταση (π.χ. βραδινή έξοδος, καθημερινό μακιγιάζ), το χρώμα καθώς και με το σχήμα του ματιού. Σας παρουσιάζουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για το καλύτερο δυνατό makeupτων ματιών σας.

Περίσταση

Για το πρωινό look, στη δουλειά, επιλέξτε γήινα χρώματα και τις αποχρώσεις του καφέ

Όταν πρόκειται για βραδινή έξοδο ή κάτι πιο επίσημο, προσπαθήστε να ταιριάξετε τη σκιά που θα χρησιμοποιήσετε με τα χρώματα των ρούχων σας.

Χρώμα

Για όσες διαθέτετε πράσινα μάτια, χρησιμοποιήστε μωβ, γκρι και μαύρους τόνους προκειμένου να τονίσετε περισσότερο το χρώμα τους.

Για μπλε μάτια χρησιμοποιήστε καφέ, χρυσούς και μπρονζέ τόνους.

Για καφέ μάτια, έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την πλειοψηφία των αποχρώσεων με εξαίρεση το κίτρινο. Χρησιμοποιείστε επίσης, μαύρο eyeliner το οποίο δημιουργεί μια γλυκιά αντίθεση με το καφέ.

Μέγεθος-Σχήμα ματιών

Μικρά μάτια.Εφαρμόστε οπωσδήποτε το λευκό μολύβι στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου. Επίσης πάντα να επιμηκύνετε τη γραμμή του περιγράμματος με το μολύβι ή το eye-liner. Αντίθετα εάν βάλετε μολύβι και στο επάνω και στο κάτω βλέφαρο και κλείσετε το περίγραμμα των ματιών, τότε αυτά θα φαίνονται ακόμα πιο μικρά.

Στρογγυλά μάτια. Χρησιμοποιήστε μιαπιο σκούρα σκιά στην εξωτερική γωνία του ματιού, «σβήνοντας» με το πινέλο σου τη σκιά προς τα έξω ώστε να δώσετε την εντύπωση ενός αμυγδαλωτού ματιού. Τονίστε τις βλεφαρίδες στις έξω άκρες των ματιών.

Αμυγδαλωτά μάτια. Οι σκούρες σκιές πρέπει να χρησιμοποιούνται άφοβα και αποφεύγετε τις πολύ φωτεινές αποχρώσεις. Για έντονο βλέμμα βάλτε τη σκούρα σκιά που θα χρησιμοποιήσετε και στο κάτω βλέφαρο και σβήστε τη ελαφρώς.

Μάτια με κοντινή απόσταση. Το μυστικό για να φαίνονται πιο απομακρυσμένα είναι να εφαρμόσετε δυο διαφορετικές σκιές. Προτιμήστε πιο σκούρα απόχρωση στην εξωτερική γωνία του ματιού και μια πιο φωτεινή από το κέντρο του βλεφάρου και προς την εσωτερική γωνία.

Μάτια με μεγάλη απόσταση. Χρησιμοποιήστε σκούρα σκιά και κατά προτίμηση ματ, στην εσωτερική γωνία των ματιών, ώστε να καμουφλαριστεί έξυπνα η απόσταση που υπάρχει μεταξύ τους. Για την υπόλοιπη επιφάνεια του βλεφάρου, επιλέξτε ουδέτερη σκιά. Εάν θέλετε να βάλετε eye-liner, ξεκινήστε τη γραμμή από το πρώτο τρίτο του βλεφάρου και συνεχίστε μέχρι το τέλος βλεφάρου.

Εσόφθαλμα Μάτια. Στην περίπτωση αυτή, προτείνονται οι ανοιχτόχρωμες και φωτεινές σκιές. Έτσι θα τονίσετε το βλέφαρο και θα εξαφανιστεί η εντύπωση ότι είναι βαθουλωμένα τα μάτια σας. Ιδανική τεχνική είναι το smoky eyes ή το soft smoky για πιο διακριτικό αποτέλεσμα.

Καθοδικά Μάτια. Υιοθετήστε οπωσδήποτε το περίγραμμα με ένα σκούρο μολύβι στο εσωτερικό των κάτω βλεφάρων. Για πιο ιδιαίτερο στυλ, βάλτε το eye-liner από την αρχή μέχρι το τέλος του βλεφάρου, αλλά αντί να ακολουθήσετε τη φυσική γραμμή, δώστε μια μικρή κλίση προς τα πάνω στο τελευταίο τρίτο που βλεφάρου.

Extra Tips!

Για να φαίνονται τα μάτια σας μονίμως πιο φωτεινά απλώστε στα σημεία σύρριζα στην γραμμή των κάτω βλεφαρίδων ελάχιστη ποσότητα από ένα κονσίλερ στην ίδια απόχρωση με την επιδερμίδα σας.

Για επιπλέον λάμψη, ταμπονάρετε απαλά την εσωτερική γωνία των ματιών-όποιο χρώμα κι αν έχουν- με μια λευκή ιριδίζουσα σκιά.

Αποφύγετε τις μπλε σκιές. Συνήθως, δημιουργούν την αίσθηση των άκομψων μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Αποφύγετε να επιλέξετε σε σκιά την ίδια ακριβώς απόχρωση με εκείνη των ματιών σας. Αντί να τα τονίσει, θα προκαλέσει το αντίθετο αποτέλεσμα

Συντάκτης: Άκης Αδαμόπουλος,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr