Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής

Συντάκτης: Flowmagazine

Το ΙΕΚ ΑΚΜΗ στον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό ΡομποτικήςΓια δεύτερη συνεχή χρονιά ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία με την υποστήριξη του τομέα Πληροφορικής-Ρομποτικής και Νέων Τεχνολογιών του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, ο Παγκόσμιος Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας FLL (First Lego League) που φιλοξενήθηκε στο επιστημονικό κέντρο ΝΟΗΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 70 ομάδων από όλη την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής με τη μορφή διαγωνισμού για παιδιά ηλικίας 9-16 ετών και έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει τα παιδιά να ανακαλύψουν και να αγαπήσουν την επιστήμη και την τεχνολογία με τον πλέον διασκεδαστικό, αλλά ταυτόχρονα και επιστημονικό τρόπο. Είναι μία συνεργασία της FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του Εκπαιδευτικού τομέα της LEGO EDUCATION και διοργανώνεται κάθε χρόνο από το 1998 σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως.

Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πέρυσι από το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο για την εκπαίδευση-EDU ACT και την υποστήριξη του ΙΕΚ ΑΚΜΗ.

Τη φετινή χρονιά η συμμετοχή των νέων παιδιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δίνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα της νεανικής καινοτομίας προς πάσα κατεύθυνση.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη για μία ακόμη φορά στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS της Θεσσαλονίκης δίνοντας το στίγμα μίας εθνικής πρωτιάς που λαμβάνει χώρα στη συμπρωτεύουσα με τη συμβολή και το συντονισμό ειδικών επιστημόνων από όλον τον κόσμο. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης οι σπουδαστές του Τμήματος Γαστρονομίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ με την υποστήριξη του καθηγητή τους Chef Νίκου Λιογγάρη, ανέλαβαν την προετοιμασία γευστικών menu για τους νεαρούς συμμετέχοντες από όλον τον κόσμο.

Συντάκτης: Flowmagazine,

Influence:

Ο στόχος του flowmagazine.gr είναι να προβάλλει τις θετικές ιδέες, δράσεις και πληροφορίες από την Ελλάδα και τον κόσμο…