Το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο των ματιών σας!

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου

Το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο των ματιών σας!Πόσες φορές νιώσατε ότι το μακιγιάζ των ματιών σας δεν σας ταιριάζει καθόλου; Όμως, μην ανησυχείτε πια. Υπάρχουν μάτια με διαφορετικά σχήματα και αναλογίες και ως εκ τούτου στον κάθε τύπο αντιστοιχεί μία διαφορετική τεχνική.

Πάντως, θα λέγαμε ότι το ιδανικό σχήμα στα μάτια είναι εκείνα που έχουν αμυγδαλωτό και η απόσταση μεταξύ τους ισούται με το μήκος ενός ματιού. Αν ανήκετε σε αυτήν την κατηγορία, μπορείτε να εφαρμόσετε οποιοδήποτε μακιγιάζ. Αλλά αν το σχήμα των ματιών ή η απόσταση μεταξύ τους αποκλίνουν από το ιδανικό, τότε πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο. Το γνωρίζετε άλλωστε ότι το μακιγιάζ αν εφαρμοστεί σωστά, κολακεύει το πρόσωπο και κρύβει ατέλειες. Αν δεν εφαρμοστεί σωστά, μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά. Οπότε παρακάτω μπορείτε να βρείτε την κατηγορία σας και να ακολουθήσετε βήμα προς βήμα τις συμβουλές.

Μακιγιάζ για μάτια με αμυγδαλωτό σχήμα

Τα αμυγδαλωτά μάτια μπορούν να κάνουν τα πάντα. Για να φαίνονται μεγαλύτερα, εφάρμοσε ένα highlighter στη βάση του βλεφάρου και μια πιο σκούρα απόχρωση ελαφρώς πάνω από την τσάκιση και στην εξωτερική γωνία των ματιών για να προσδώσετε βάθος.

Μακιγιάζ για μάτια με κλίση προς τα κάτω

Οι πυκνές βλεφαρίδες και η ανοιχτόχρωμη σκιά ματιών δημιουργούν ένα αποτέλεσμα λίφτινγκ. Ένα καλό τρικ είναι να τελειώνει η σκιά στα τρία τέταρτα του ματιού από την εξωτερική άκρη του ματιού.

Το ιδανικό μακιγιάζ ανάλογα με τον τύπο των ματιών σας!Μακιγιάζ για μάτια με μεγάλη απόσταση

Το χρώμα της σκιάς θα πρέπει να τονίζεται στο κέντρο του βλεφάρου παρότι η απόσταση μεταξύ των ματιών σας επιτρέπει και την εφαρμογή πιο σκούρων αποχρώσεων κοντά στους δακρυϊκούς αγωγούς για ένα πιο έντονο βλέμμα.

Μακιγιάζ για μάτια κοντά το ένα με το άλλο

Το βλέμμα είναι στενό. Πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας μακριά από το κέντρο του βλεφάρου. Εφαρμόστε τον κανόνα των τριών τετάρτων ξεκινώντας τη σκιά ένα τέταρτο μακριά από την εσωτερική γωνιά των ματιών και απλώνοντας μια ελαφριά στρώση highlighter στις εσωτερικές γωνίες και κάτω από τα κόκαλα των φρυδιών.

Συντάκτης: Ρία Βασιλείου,

Influence:

Αρθρογράφος του flowmagazine.gr.