Το Hollywood και η πραγματικότητα!

Συντάκτης: Evelina Petriti

Μέσα από τις ταινίες και τις τηλεοπτικές σειρές ζούμε τις ζωές των άλλων και γνωρίζουμε μέρη που ίσως να μην επισκεφτούμε ποτέ. Πόσα όμως από αυτά που μας δείχνει το Hollywood ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Η απάντηση είναι ελάχιστα… Ακολουθούν οκτώ περιπτώσεις στις οποίες τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως φαίνονται στη μεγάλη ή τη μικρή οθόνη!

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Ο αέρας στο Μεξικό δεν είναι κίτρινος

Σε πολλές ταινίες χρησιμοποιείται ένα κιτρινωπό φίλτρο ώστε να απεικονιστεί η ατμόσφαιρα του Μεξικό ως ζεστή. Φυσικά αν επισκεφτείτε κάποτε την εν λόγω χώρα θα διαπιστώσετε ιδίοις όμμασι ότι παρόλη τη ζέστη ο αέρας του Μεξικό δεν είναι κίτρινος!

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Η ωραιοποίηση των νεοϋορκέζικων διαμερισμάτων

Η πλειοψηφία των Νεοϋορκέζων δεν μπορεί ούτε καν να νοικιάσει τα διαμερίσματα που βλέπουμε στις οθόνες μας. Ο μισθός που λαμβάνει ο μέσος εργαζόμενος στην Νέα Υόρκη δεν μπορεί να καλύψει τα αρκετά υψηλά νοίκια διαμερισμάτων με δύο ή περισσότερα δωμάτια. Το τυπικό νεοϋορκέζικο διαμέρισμα συνήθως είναι ένα μικροσκοπικό στούντιο όπου κουζίνα, μπάνιο και κρεβατοκάμαρα βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο!

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Οι άνθρωποι δεν χωρούν σε αεραγωγούς

Είναι πολύ μικροί, αρκετά σκονισμένοι και δεν μπορούν να αντέξουν το βάρος ενός ατόμου. Οπότε ακόμα κι αν πρόκειται για έναν τεράστιο αεραγωγό πάλι θα καταλήξεις στο πάτωμα.

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Το χτύπημα στο κεφάλι μπορεί να είναι πιο επιβλαβές από αυτό που παρουσιάζεται

Αν χτυπήσεις κάποιον δυνατά στο κεφάλι μπορεί να του προκαλέσεις εσωτερική αιμορραγία ακόμα και εγκεφαλική βλάβη. Αν κάποιος παραμένει αναίσθητος πάνω από πέντε λεπτά είναι κρίσιμο να καλέσεις ασθενοφόρο κάτι που συνήθως οι ταινίες δε μας δείχνουν.

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Οι απινιδωτές δεν χρησιμοποιούνται για να φέρουν κάποιον πίσω στη ζωή

Στην κατηγορία των ιατρικών σειρών είναι που βλέπουμε τις πιο εξωφρενικές παραπλανήσεις. Μια τέτοια είναι η περίπτωση των απινιδωτών. Οι απινιδωτές χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν την καρδιακή αρρυθμία όχι για να επαναφέρουν μια καρδιά που δε χτυπά πια.

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Στην Αμερική τα γυμνασιόπαιδα δεν κάνουν πάρτι κάθε εβδομάδα

Σε πολλές αμερικανικές εφηβικές ταινίες παρακολουθούμε να διοργανώνονται μεγάλα πάρτι συνήθως από τους δημοφιλείς μαθητές για όλο το σχολείο. Ακόμα κι αν μια στο τόσο κάποιος κάνει ένα πάρτι δεν πρόκειται να προσκαλέσει όλο το σχολείο. Οι αμερικανοί έφηβοι είναι σαν όλους τους άλλους έφηβους. Προτιμούν να συχνάζουν με τους κολλητούς τους και όχι να τρέχουν σε πάρτι αγνώστων!

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Οι αμερικανοί μπάρμαν δεν ακούνε τα προβλήματα των πελατών τους

Επίσης δεν θυμούνται το «συνηθισμένο» ποτό που πίνει ο πελάτης και δε γυαλίζουν συνέχεια ποτήρια.

Το Hollywood και η πραγματικότητα!

  1. Δεν υπάρχουν κρότοι στο διάστημα- για την ακρίβεια δεν υπάρχουν ήχοι στο διάστημα

Σε πολλές ταινίες τις εκρήξεις που λαμβάνουν χώρα στο διάστημα τις συνοδεύει ένας δυνατός κρότος. Στην πραγματικότητα όμως το διάστημα είναι ένα κενό, οπότε δεν μπορούμε να ακούσουμε τίποτα!

Πηγή: Bright Side

Συντάκτης: Evelina Petriti,

Influence:

Storyteller