Το ημερολόγιο ενός μικρού σεφ

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου

Ένα ημερολόγιο με 15 νόστιμες συνταγές για μικρούς Σεφ

Αν το όνειρο σου είναι να μαγειρεύεις και παλιές και νέες νοστιμιές, τότε πρόσθεσε αυτό το βιβλίο στη δική σου συλλογή! Ζάχαρη και κανέλα, φρούτα και λαχανικά! Μάθε της κουζίνας, όλα τα μυστικά. Με παιχνίδι και τραγούδια στην κουζίνα της μαμάς. Γλυκές αναμνήσεις που ποτέ δε θα ξεχνάς!

Το βιβλίο γράφτηκε με πολλή αγάπη και με σκοπό να ενθαρρύνει τους μικρούς μας φίλους να αγαπήσουν τη μαγειρική, να τολμήσουν τη δοκιμή νέων γεύσεων και να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες πειθαρχίας, συνεργασίας και υπευθυνότητας.

Οι συνταγές που παρουσιάζονται θα σας ταξιδέψουν στα παιδικά σας χρόνια και θα σας ξυπνήσουν αναμνήσεις αφήνοντας μια γλυκιά νοσταλγία, ενώ παράλληλα θα σας κάνουν να ανακαλύψετε πως η μαγειρική δεν είναι τίποτα άλλο, από ένα όμορφο δημιουργικό παιχνίδι.


Διαβάστε ακόμα: Περιπέτειες στην κουζίνα με τον Πάρη


Γιατί να το αγοράσετε

Βάλτε λοιπόν τα υλικά και τη φαντασία σας και συμπληρώστε το ημερολόγιο μαζί με το παιδί σας, γεμίζοντάς το με τις πιο διασκεδαστικές στιγμές σας. Βάλτε το παιδί σας στην διαδικασία να συμμετέχει σε όλη την διαδικασία για να ολοκληρωθεί μια συνταγή. Πάτε μαζί στο σούπερ μάρκετ, ετοιμάστε τα υλικά, βάλτε παιδικά τραγουδάκια ή τραγουδήστε αν θέλετε και κάντε την κουζίνα χώρος για παιχνίδι. Ο γιος μου σχεδόν κάθε εβδομάδα μου ζητάει να φτιάξουμε ‘’κάτι’’. Αλλά θέλει ο ίδιος να τα ψωνίσει, να τα συνθέσει και να δοκιμάσει το αποτέλεσμα. Αχ να βλέπατε τα μουτράκια του! Πόσο ευτυχισμένος νιώθει! Αφήστε τα παιδιά σας να δημιουργήσουν,  να πειραματιστούν, να δοκιμάσουν.  Αξίζει.

Συντάκτης: Δήμητρα Γραμμένου,

Influence:

Ζω στην Θάσο, είμαι μητέρα ενός αγοριού και αγαπώ την αρθρογραφία και τα βιβλία. Η διακόσμηση σπιτιού είναι κάτι που επίσης αγαπώ πολύ…