Το επάγγελμά σου σε εξελίσσει ως προσωπικότητα;

Συντάκτης: Γιώτα Βουλδή

Για έναν άνθρωπο με αυτογνωσία, πνευματική καλλιέργεια και μόρφωση, είναι σημαντικό να επιλέγει ένα ανεξάρτητο επάγγελμα όπου θα εξελίσσεται μέσα από αυτό. Οι δυναμικές προσωπικότητες δεν χρειάζονται συνεργάτες, έχουν τους εαυτούς τους. Κατά πόσο όμως το επάγγελμα κατορθώνει να μας εξελίσσει σαν προσωπικότητες;

Όσοι ακολουθούν κανόνες, η εργασία τους τους περιορίζει και επιζητούν το οικονομικό όφελος αποκλειστικά , περιστοιχίζονται συνήθως από άλλα άτομα που πολλές φορές τους δημιουργούν προβλήματα στο κομμάτι της συνεργασίας. Όσοι όμως είναι πραγματικά ισχυροί, επιλέγουν επαγγέλματα που λειτουργούν μόνοι.

Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα για ένα άνθρωπο με ισχύ να «κουμαντάρει» άτομα ανόμοια μεταξύ τους και να συνεργάζεται με επαγγελματίες που δεν έχουν κανένα ενδιαφέρον. Καλώς ή κακώς το επάγγελμα σου σε καθορίζει. Είσαι εσύ.

Πόσοι δείχνουν την προσωπικότητα τους μέσα από την εργασία που ακολουθούν;

Σαφώς όσοι δεν το κάνουν, είναι δυστυχισμένοι. Σε μία δουλειά που δεν νιώθεις καλά και δεν είσαι χαρούμενος, θα αποκτήσεις πολλά προβλήματα που καλείσαι μόνος να διαχειριστείς. Κατά καιρούς, οι περισσότεροι έχουμε κάνει περιστασιακά επαγγέλματα που δεν μας προσέφεραν τίποτα παραπάνω από τα χρήματα, με κακές συνεργασίες ή/και ύπουλα «πισωμαχαιρώματα».

Το επάγγελμά σου σε εξελίσσει ως προσωπικότητα;


Διαβάστε επίσης :Γιατί καλοί υπάλληλοι παραιτούνται;


Για να μπορέσεις να εξελιχθείς στην εργασία σου θα το καταφέρεις εάν εργάζεσαι ανεξάρτητα, διότι μόνο τότε μπορείς και επιλέγεις

Εάν λοιπόν είσαι ένας άνθρωπος που δεν υπακούει σε κανόνες που τις περισσότερες φορές σου φαίνονται ανόητοι, έχεις ευφάνταστες ιδέες και  ισχυρή προσωπικότητα, επίλεξε την ανεξαρτησία και την ευελιξία του να εργάζεσαι μόνος σε ένα ελεύθερο επάγγελμα, όπου θα μπορείς στο έπακρο να αναδείξεις τα ταλέντα και τις δεξιότητες σου.

Τα χρήματα θα έρθουν με την σειρά τους. Θα αποτελούν την ανταμοιβή να έχεις αυτά που ζητάς και να προσφέρεις ουσιαστικά στην εργασία σου, λαμβάνοντας ταυτόχρονα την ικανοποίηση ότι κάνεις αυτό που αγαπάς.

Προχώρησε μπροστά και ανεξάρτητα

Οτιδήποτε κι εάν  έχεις σπουδάσει μπορείς να το εφαρμόσεις  σαν ελεύθερος επαγγελματίας και να εξελίξεις κι άλλο την ειδικότητα σου. Η εργασία σου σε ένα ελεύθερο επάγγελμα θα σε βοηθήσει αρκετά να δώσεις βάρος στην προσωπικότητά σου, αλλά και στην επαγγελματική σου εξέλιξη. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες προσελκύουν τους πελάτες μόνοι τους .Μπορούν και «πουλάνε» τον εαυτό τους καλύτερα. Δεν κάνουν παράπονα για κακές συνεργασίες, αφού ο εαυτός τους είναι ο μοναδικός συνεργάτης τους. Έχουν καλύτερη ποιότητα ζωής και λιγότερο άγχος .Εάν η εξέλιξη για εσένα είναι σημαντική, το να εργαστείς ανεξάρτητα είναι μονόδρομος.

Καλλιέργησε τις δυνατότητες και δημιούργησε ευκαιρίες για τον εαυτό σου και για το μέλλον σου.


Διαβάστε επίσης: Δεν κάνουμε όλοι για όλα- Βρες τον τομέα που σου ταιριάζει

Συντάκτης: Γιώτα Βουλδή,

Influence:

Η Γιώτα Βουλδή γεννήθηκε το 1987 στην Πάτρα. Στα 17 της χρόνια επιλέχθηκε ως έφηβη Βουλευτής, με δοκίμιο που έστειλε στην Βουλή των εφήβων…